Terrassen på Näsbyparks parkinsonboende med många blomkrukor med blommor i olika färger

Näsbypark Parkinsonboende och äldreboende

Ersta Näsbypark rymmer både ett profilboende för personer med Parkinsons sjukdom och ett äldreboende. Vi finns i Täby kommun strax norr om Stockholm och här finns både närhet till service och fina grönområden.

Om boendet

Vi har 36 fina lägenheter som är cirka 32 kvm, alla utrustade med ett stort duschrum och ett trinettkök med kylskåp. I alla lägenheter finns höj- och sänkbara sängar, men i övrigt möblerar du din lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar.

Vardagsrum på Näsbyparks parkinson- och äldreboende

På varje boendeenhet finns kök med anslutande matsal där vi intar våra måltider, umgås med varandra och har våra aktiviteter.

Vi har 25 platser på profilboendet för personer med Parkinsons sjukdom och 11 platser på äldreboendet med somatisk inriktning.

De som bor hos oss är nöjda med sitt boende. I Socialstyrelsens senaste brukarundersökning uppgav 90 procent att de var nöjda eller mycket nöjda. Det gör att vi 2024 har blivit tilldelade en kvalitetspeng från Täby kommun - läs mer om det här >>

Följ gärna vardagen hos oss på Instagram.

Utemiljön och närområdet

Boendet har flera balkonger och på det övre våningsplanet finns en stor altan med utsikt mot Näsbyviken. En kvarts promenad bort når vi badstranden Näsa äng och Näsby Slott med restaurang och möjligheter till övernattning för anhöriga.

Vi kan enkelt nå Näsbyparks centrums inomhusgalleria via hiss. Här finns klädbutiker och livsmedelsaffärer, caféer, konditori, bibliotek och restauranger. I anslutning till centrumet finns goda parkeringsmöjligheter. Det är lätt att besöka oss via kommunala transportmedel. Roslagsbanan med station Näsbypark och SL-buss stannar nära entrén.

På det övre våningsplanet finns en stor altan med utsikt mot Näsbyviken

terrassen på näsbypark där odling pågårVårt profilboende för Parkinson

Till vårt profilboende är alla med Parkinsons sjukdom välkomna, oavsett ålder och var i landet du bor. Här får du omsorg och stöd i vardagen av våra medarbetare som har god kunskap om sjukdomen. Vi arbetar i team som består av omvårdnadspersonal, sjuksköterska, rehabpersonal, läkare och neurolog, och vid behov konsulterande logoped och diakon. Alla dessa yrkeskategorier samverkar runt den boende för att uppnå professionell personcentrerad vård.

Så får du plats här
För att få en lägenhet på Näsbyparks Parkinsonboende krävs ett biståndsbeslut från din hemkommun. En handläggare utreder tillsammans med dig vad du behöver hjälp med och beslutar om du beviljas plats eller inte. De kontaktar i sin tur oss och vi erbjuder dig en lägenhet i mån av plats. Du betalar en vårdavgift till din hemkommun samt hyra till oss för lägenheten.

Vårt äldreboende i Täby

Vi har även enheter för äldreboende för sig som har ett omfattande vårdbehov dygnet runt. Våra medarbetare jobbar i team för trygg vård och omsorg. Våra sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut har alla erfarenhet av äldreomsorg.

Så får du plats här
Du som bor i Täby kommun kan söka plats på vårt äldreboende. Ta kontakt med kommunens biståndshandläggare. Välkommen till oss!

Så här väljer du oss

Vill du bo på något av Erstas äldreboenden? För att få en plats behöver du först ett biståndsbeslut för särskilt boende från din kommun eller stadsdel. Här kan du läsa mer om hur det går till.

Så får du en plats på våra äldreboenden

fysioterapeut boxas med en man

Vanliga frågor

Vi erbjuder aktiviteter utomhus och inomhus för att skapa förutsättning för en meningsfull vardag. Det finns möjlighet att delta i gruppaktiviteter som exempelvis skönhetsgrupp, trädgårdsgrupp, gymnastik med mera. Vi bjuder även in till pub, musikuppträdanden, sångstunder samt korvgrillning och musik på gården med mera.

Utöver de dagliga aktiviteterna skapar vi många aktiviteter och tillfällen utifrån aktuella händelser, högtider och säsonger. Vissa helger anordnas det Fredagskväll, Lördagsfest eller Söndagskaffe på våra olika boendeenheter.
Livet på våra vård- och omsorgsboendena går att följa på respektive boendes instagramkonto.

Här kan du läsa mer om aktiviteterna på våra boenden:

Juliahemmet prisas för sina aktiviteter >>
Så skapas en meningsfull vardag på Linnégården >>

Du får gärna komma och besöka oss. Så länge vi behöver förhålla oss till coronarestriktioner kan det dock se annorlunda ut - kontakta verksamhetschefen för det äldreboende du är intresserad av för att få veta mer. Kontaktuppgifter hittar du här eller på respektive äldreboendes hemsida.

Här kan du läsa mer vad som gäller kring besök på våra äldreboenden under den pågående coronapandemin.

 

 

För oss är det viktigt att se till hela människan och du som anhörig spelar en viktig roll i våra boendes liv. Här kan du läsa mer om hur vi kan stötta dig.

Vanliga frågor om äldreboende

Aktuellt

vackra kaffekoppar staplade på varandra

Program för Café Minnesvärt

Café Minnesvärt är en mötesplats för alla som på något sätt är berörda av kognitiva sjukdomar. Ta del av intressanta föreläsningar - läs mer här >>

Äldre man klappar ömt en kvinna på kinden

Det här är vårt stöd för dig som anhörig

När någon i ens närhet drabbas av sjukdom eller funktionsnedsättning förändras livet också för den som är anhörig. Därför erbjuder vi på Ersta stöd till anhöriga - läs mer här.

Stekt lax med tillbehör

Vi lägger stort fokus på mat och måltider

Som äldre och sjuk har man ett ökat behov av energi och näringsämnen medan aptiten, förmågan att äta och tillgodogöra sig mat minskar. Läs om hur vi tänker kring mat och måltider.

Kontakta oss

Har du allmänna frågor om oss eller vill boka en visning, hör gärna av dig till vår verksamhetschef. 

Verksamhetschef
Christina Lavö
Telefon: 08-714 60 11

Enhetschef 
Jessica Lindholm
Telefon: 08-714 60 12

Sjuksköterska avd 5a och 5b
Telefon: 070-950 98 04 (vardagar kl. 8.00-16.30, helg och röda dagar kl 8.00-16.00)

Sjuksköterska avd 6
Telefon: 
070-510 47 70 (vardagar kl. 8.00-16.30)

Arbetsterapeut
Telefon: 070-319 71 82

Fysioterapeut/sjukgymnast
Telefon: 079-063 12 63

Avdelning 5A
Telefon: 08-462 31 19

Avdelning 5B
Telefon: 08-462 31 17

Plan 6
Telefon: 08-462 31 14

Adress: Eskadervägen 2-4, 183 54 Täby
Fax: 08-544 436 48

Välkommen till Näsbyparks Parkinsonboende och äldreboende