detaljbild från susannahemmets tegelfasad med ett vackert träd i förgrunden

Ersta äldreboende

Susannahemmet, Huddinge

Susannahemmet i Snättringe i Huddinge kommun är ett modernt äldreboende med trivsamma lägenheter och många sociala ytor att umgås på. Välkommen till oss!

Susannahemmet är ett vård- och omsorgsboende (äldreboende) för personer med ett vårdbehov dygnet runt. Här finns enheter både för boende med en demenssjukdom och för dem med somatisk sjukdom.

två bilder - den ena på inredningsdeltaljer i milt grönt - vägg och en lampa. På den andra bilden fina blommor på Susannahemmets gårdSusannahemmet rymmer cirka 90 lägenheter fördelade på 10 boendeenheter.

I alla lägenheter finns höj- och sänkbara sängar, men i övrigt möblerar man sin lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar. Varje lägenhet har en egen tvättmaskin.

Varje enhet har eget kök, matsal och terrass. Boendet rymmer flera sociala ytor, bland annat en stor samlingssal där man kan ha större gemensamma aktiviteter samt ett rehabrum.

Utemiljön och närområdet

utsikt från ett av susannahemmets fönsterSusannahemmet har både en egen trädgård där boende och medarbetare kan tillbringa tid under sommarhalvåret samt en gemensam gård tillsammans med förskolan som finns i samma byggnad. Här kan äldre och barn träffas naturligt. Man kan hjälpa till att odla eller bara sitta och njuta av sol och frisk luft. Varje boendeenhet har också en gemensam stor balkong för utevistelse.

I närområdet finns Långsjön och fina grönområden. Det är lätt att ta sig till Susannahemmet, åker man kollektivt finns en busshållplats precis utanför.

Varierat aktivitetsutbud

På alla Erstas äldreboenden hittar vi dagligen på saker tillsammans, exempelvis promenader, högläsning, utflykter och gymnastik. Dessutom finns mer intressestyrda gruppaktiviteter med fokus på till exempel måleri och manikyr. På Susannahemmet har vi en aktivitetsansvarig som på heltid ansvarar för att sätta guldkant på tillvaron för våra äldre. 

Vi satsar mycket på att våra äldre ska känna meningsfullhet, gemenskap och ha en aktiv vardag. Vi har också flera aktiviteter tillsammans med förskolan där både äldre och barn deltar.

Vi firar alla traditionella högtider och på helgerna anordnar vi fredagsmys, lördagsfest och söndagskaffe. Och ibland förgyller vi dagarna med pub, musikuppträdanden, sångstunder eller en korvgrillning.

Hur det är att bo hos oss

Här får du en inblick på Susannahemmet och hur det kan vara att bo på Erstas äldreboenden.

Mer om livet hos oss

  • Om man flyttar till oss kan man ta med sitt husdjur. Detta behöver planeras ihop med verksamhetschefen, och man behöver känna till vår husdjurspolicy >>.
  • Mat och måltider är viktigt och prioriterat, läs mer här >>
  • Här får alla boende en kontaktperson och tillsammans skapar man en genomförandeplan som beskriver på hur man vill ha sitt stöd och omsorg.
  • Våra medarbetare jobbar i team för trygg vård och omsorg. Vår omsorgspersonal, våra sjuksköterskor och rehabpersonal har alla erfarenhet av äldreomsorg. Vi har en egen sjuksköterskepatrull för extra trygghet på natten och vi har ett läkarteam knutet till oss. Ersta äldreomsorg har även en medicinskt ansvarig sjuksköterska som bistår verksamheten.
  • Vi jobbar aktivt med anhörigstöd - läs gärna mer här >>
  • Genom Ersta kyrka erbjuder vi stöd i existentiella frågor, oavsett trosuppfattning.

Bild från en av lägenheterna på Susannahemmet, på matbord och stolar i vackert solskenVälkommen att besöka oss

Kom och titta på våra moderna och välplanerade lägenheter samt se de gemensamma utrymmena som matsal och vardagsrum. Medarbetare från Ersta diakoni svarar på dina frågor.

Vänligen kontakta oss för bokning
Telefonbokning: 08-714 64 61 (kontorstid)

Bra att veta: Susannahemmet är ett boende för dig med ett omfattande vård- och omsorgsbehov dygnet runt. För att kunna flytta hit krävs ett biståndsbeslut från din kommun. Läs mer här >>

Har du ett biståndsbeslut och vill flytta till oss?

Du som bor i Huddinge kommun och Stockholms stad, och har ett färdigt biståndsbeslut, kan nu välja oss som det boende du vill flytta till. För att ställa dig i kö till en plats kontaktar du din biståndsbedömare som sedan meddelar köhanteringen ditt val.

För dig som inte har biståndsbeslut än - se puffen här under 

Så här väljer du oss

Vill du bo på något av Erstas äldreboenden? För att få en plats behöver du först ett biståndsbeslut för särskilt boende från din kommun eller stadsdel. Här kan du läsa mer om hur det går till.

Så får du en plats på våra äldreboenden

fysioterapeut boxas med en man

Vanliga frågor om äldreboende

Kostnaden för att bo på ett äldreboende är uppdelad i tre delar:

  1. Omsorgsavgift
  2. Hyra för din lägenhet
  3. Måltidskostnad

Läs mer om kostnaden för att bo på ett vård- och omsorgsboende här >>

Här kan du läsa mer vad som gäller kring besök på våra äldreboenden under den pågående coronapandemin.

 

 

Du får gärna komma och besöka oss. Så länge vi behöver förhålla oss till coronarestriktioner kan det dock se annorlunda ut - kontakta verksamhetschefen för det äldreboende du är intresserad av för att få veta mer. Kontaktuppgifter hittar du här eller på respektive äldreboendes hemsida.

Vi erbjuder aktiviteter utomhus och inomhus för att skapa förutsättning för en meningsfull vardag. Det finns möjlighet att delta i gruppaktiviteter som exempelvis skönhetsgrupp, trädgårdsgrupp, gymnastik med mera. Vi bjuder även in till pub, musikuppträdanden, sångstunder samt korvgrillning och musik på gården med mera.

Utöver de dagliga aktiviteterna skapar vi många aktiviteter och tillfällen utifrån aktuella händelser, högtider och säsonger. Vissa helger anordnas det Fredagskväll, Lördagsfest eller Söndagskaffe på våra olika boendeenheter.
Livet på våra vård- och omsorgsboendena går att följa på respektive boendes instagramkonto.

Här kan du läsa mer om aktiviteterna på våra boenden:

Juliahemmet prisas för sina aktiviteter >>
Så skapas en meningsfull vardag på Linnégården >>

Flera av våra äldreboenden välkomnar ditt husdjur. Det behöver dock planeras med verksamhetschefen och du behöver känna till vår policy kring husdjur.

Vanliga frågor om äldreboende
man gosar med med beige hund

Mer om Erstas äldreboenden

Lär mer om oss och vad vi erbjuder på våra äldreboenden >>

Äldre kvinna får sitt hår flätat

Här finns vi

Vi driver flera äldreboenden i Stockholm och Uppsala >>

ett par håller varanadras händer mot en mörk bakgrund

Det här är Ersta diakoni

Ersta äldreboende drivs av Ersta diakoni - med 170 års erfarenhet av vård och omsorg >>

Kontakta oss på Susannahemmet

Kontakta gärna vår verksamhetschef om du har frågor om oss. Kontaktperson för bokning av visning är enhetschef Bozena Jansen.

Adress: Furuvägen 1 C, 141 73 Segeltorp
E-post: susannahemmet@erstadiakoni.se

Verksamhetschef
Sophie Arvidsson
Telefon: 08-714 62 04
E-post: sophie.arvidsson@erstadiakoni.se

Enhetschef plan 1:
Katri Ljungberg 
Telefon: 
08-714 65 57
E-post:
katri.ljungberg@erstadiakoni.se

Enhetschef plan 2: 
Marisol Valdes
Telefon: 08-714 65 98
E-post: marisol.valdes.mart@erstadiakoni.se

Enhetschef plan 3-4: 
Bozena Jansen
Telefon: 08-714 64 61
E-post: bozena.jansen@erstadiakoni.se

Sjuksköterska alla dagar kl. 07-16, telefon: 070-161 05 57
Sjukgymnast mån-fre kl. 07-16, telefon: 08-714 64 04
Arbetsterapeut mån-fre kl. 07-16, telefon: 08-714 62 50

För att komma i kontakt med våra avdelningar

Dag:

Plan 1 A: 08-714 64 02
Plan 1 B: 08-714 64 07
Plan 1 C: 08-714 64 11

Plan 2 A: 08-714 64 67
Plan 2 B: 08-714 64 66
Plan 2 C: 08-714 64 65

Plan 3 A: 08-714 65 06
Plan 3 C: 08-714 65 04

Plan 4 A: 08-714 67 30
Plan 4 C: 08-714 65 22

Natt:

Plan 1 B och 2 B: 
08-714 62 70
Plan 1 A och 1 C: 
08-714 62 67
Plan 2 A och 2 C:
08-714 61 26
Plan 3: 08-714 65 81
Plan 4: 08-714 63 93

Välkommen till Susannahemmet!