Ersta äldreboende

Susannahemmet, Huddinge

Susannahemmet i Snättringe i Huddinge kommun är ett modernt äldreboende med trivsamma lägenheter och många sociala ytor att umgås på. Boendet är helt nytt och öppnar kontinuerligt upp fler avdelningar. Välkommen till oss!

Susannahemmet är ett vård- och omsorgsboende (äldreboende) för personer med ett vårdbehov dygnet runt. Här finns enheter både för boende med en demenssjukdom och för dem med somatisk sjukdom.

två bilder - den ena på inredningsdeltaljer i milt grönt - vägg och en lampa. På den andra bilden fina blommor på Susannahemmets gårdSusannahemmet rymmer cirka 90 lägenheter fördelade på 10 boendeenheter. I alla lägenheter finns höj- och sänkbara sängar, men i övrigt möblerar man sin lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar. Varje lägenhet har egen tvättmaskin.

Varje enhet har eget kök, matsal och terrass. Boendet rymmer flera sociala ytor, bland annat planeras för en stor samlingssal där man kan ha större gemensamma aktiviteter samt ett rehabrum.

Utemiljön och närområdet

utsikt från ett av susannahemmets fönsterSusannahemmet har en trädgård där boende och medarbetare kan tillbringa tid under sommarhalvåret. Här kan man hjälpa till att odla eller bara sitta och njuta av sol och frisk luft. I närområdet finns Långsjön och fina grönområden. Det är lätt att ta sig till Susannahemmet, åker man kollektivt finns en busshållplats precis utanför.

Varierat aktivitetsutbud

På alla Erstas äldreboenden hittar vi dagligen på saker tillsammans, exempelvis promenader, högläsning, utflykter och gymnastik. Dessutom finns mer intressestyrda gruppaktiviteter med fokus på till exempel måleri och skönhet och spa.  

Vi firar alla traditionella högtider och på helgerna anordnar vi fredagsmys, lördagsfest och söndagskaffe. Och ibland förgyller vi dagarna med pub, musikuppträdanden, sångstunder eller en korvgrillning.

Hur det är det att bo hos oss

Här får du en inblick på Susannahemmet och hur det kan vara att bo på Erstas äldreboenden.

 

Mer om livet hos oss

  • Om man flyttar till oss kan man ta med sitt husdjur. Detta behöver planeras ihop med verksamhetschefen, och man behöver känna till vår husdjurspolicy >>.
  • Mat och måltider är viktigt och prioriterat, läs mer här >>
  • Här får alla boende en kontaktperson och tillsammans skapar man en genomförandeplan som beskriver på hur man vill ha sitt stöd och omsorg.
  • Våra medarbetare jobbar i team för trygg vård och omsorg. Vår omsorgspersonal, våra sjuksköterskor och rehabpersonal har alla erfarenhet av äldreomsorg. Vi har en egen sjuksköterskepatrull för extra trygghet på natten samt ett läkarteam knutet till oss. Ersta äldreomsorg har även en medicinskt ansvarig sjuksköterska som bistår verksamheten.
  • Vi jobbar aktivt med anhörigstöd - läs gärna mer här >>
  • Genom Ersta kyrka erbjuder vi också stöd i existentiella frågor. För de som vill finns det möjlighet att se live-sända gudstjänster och konserter från kyrkan.

Välkommen att besöka oss

Bild från en av lägenheterna på Susannahemmet, på matbord och stolar i vackert solskenKom och titta på våra moderna och välplanerade lägenheter samt se de gemensamma utrymmena som matsal och vardagsrum. Medarbetare från Ersta diakoni svarar på dina frågor.

Vänligen kontakta oss för bokning
Telefonbokning: 08-714 64 61 (kontorstid)

Bra att veta: Susannahemmet är ett boende för dig med ett omfattande vård- och omsorgsbehov dygnet runt. För att kunna flytta hit krävs ett biståndsbeslut från din kommun. Läs mer här >>

Har du ett biståndsbeslut och vill flytta till oss?

Du som bor i Huddinge kommun och Stockholms stad, och har ett färdigt biståndsbeslut, kan nu välja oss som det boende du vill flytta till. För att ställa dig i kö till en plats kontaktar du din biståndsbedömare som sedan meddelar köhanteringen ditt val.

För dig som inte har biståndsbeslut än - läs mer här >>

Mer om Erstas äldreboenden

Lär mer om oss och vad vi erbjuder på våra äldreboenden >>

Här finns vi

Vi driver flera äldreboenden i Stockholm och Uppsala >>

Det här är Ersta diakoni

Ersta äldreboende drivs av Ersta diakoni - med 170 års erfarenhet av vård och omsorg >>

Vill du jobba här?

två av erstas medarbetare står på ett erstas boendes innergårdar

Susannahemmet kommer att öppna i ett antal etapper under 2022-2023. Vi rekrytetar inför etapperna och då kan du se alla lediga tjänster här >> lediga tjänster här 

Varmt välkommen med din ansökan - observera att vi inte kan ta emot intresseanmälningar innan tjänsterna är utlysta.

Kontakta oss på Susannahemmet

Kontakta oss gärna om du har frågor eller om du vill komma på en visning.

 

Verksamhetschef
Anna Lidback
Telefon: 08-714 62 04
E-post: Anna.Lidback@erstadiakoni.se

 

Enhetschef: 
Bozena Jansen, plan 2
Telefon: 08-714 64 61
E-post: bozena.jansen@erstadiakoni.se

Enhetschef:
Sophie Arvidsson HSL
Telefon: 08-714 66 10
E-post: sophie.arvidsson@erstadiakoni.se

Adress: Furuvägen 1 C, 141 73 Segeltorp
E-post: susannahemmet@erstadiakoni.se

Välkommen till Susannahemmet!