Två medarbetare som jobbar på Ersta hemtjänst står med varsin cykel, på väg ut till dagens kunder

Ersta hemtjänst

Ersta hemtjänst Täby

Vi på Ersta hemtjänst Täby vill gärna hjälpa dig i din vardag. Genom hemtjänsten får du det stöd och den omsorg du behöver för att kunna fortsätta att bo kvar hemma. Vi bjuder även regelbundet in våra kunder till gemensamma träffar.

Våra duktiga medarbetare har omfattande erfarenhet av äldreomsorg och är utbildade för att kunna ge dig, utifrån ditt biståndsbeslut från kommunen, den hjälp du behöver. Du som bor i Täby kommun kan välja Ersta hemtjänst.

Så arbetar vi

ett dammsugarmunstycke ligger på ett golvNär du väljer Ersta hemtjänst får du en kontaktperson som ansvarar för det mesta som rör dig. Din kontaktperson finns till hands för att se till att ditt hem och din vardag blir som du vill ha den. Tillsammans skapar vi en genomförandeplan som ligger till grund för hur och när hjälpen ska utföras.
Upplevelsen av kontinuitet, närhet och trygghet är viktig och vi försöker i möjligaste mån begränsa antalet personer som deltar i din omvårdnad.

Vi erbjuder

  • Kundaktiviteter. Vi bjuder regelbundet in till olika aktiviteter för dig som är kund, exempel på aktiviteter är fikaträffar i samband med olika högtider. Våra aktiviteter är välbesökta och uppskattade. Många får nya bekantskaper. Du hittar årets program här >>
  • Hemleverans av matlådor. För dig med biståndsbeslut för detta kan vi erbjuda hemleverans av färdiglagade måltider. Kontakta oss för mer information.
  • Aktiviteter i Ersta kyrka. Alla kunder har möjlighet att delta i Ersta kyrkas aktiviteter med gudstjänster och ett fint musikprogram, bland annat kostnadsfria lunchkonserter. Kyrkan erbjuder också stödjande samtal för den som önskar.
    Här finns mer information om Ersta kyrka >>
  • Stöd till dina anhöriga. Ersta erbjuder enskilda samtal, anhöriggrupper samt information, utbildning, aktiviteter och rekreationsvistelser.
    Mer om Erstas anhörigstöd >>

För att kunna få hemtjänst behöver du ett biståndsbeslut från din kommun. Du som bor i Täby kommun kan få mer information kring hemtjänst via biståndshandläggarna på telefonnummer 08-55 55 90 00. Du hittar all information om hur du blir kund hos oss via rubriken "Så här väljer du oss" här nedanför.

Välkommen som kund hos oss!

Så väljer du Ersta hemtjänst

Vill du få din omsorg via Ersta hemtjänst men vet inte hur det går till? Här har vi samlat den information du behöver för att kunna få hemtjänst >>

Så går det till att få hemtjänst

man från ersta hemtjänst räcker över en matkasse till en kvinnlig hemtjänstkund

Vanliga frågor

Din avgift för hemtjänst är baserad på din ekonomiska situation och är oberoende av vilken hemtjänst du väljer. Din biståndshandläggare kan ge dig mer information kring avgifter. Du kan även läsa mer här >>

Vad roligt! Kontakta din biståndhandsläggare hos kommunen så hjälper de till med bytet.

Vi kan hjälpa till med exempelvis städning, inköp av mat, tvätt, dusch och promenader. Vad just du har rätt till för typ av hjälp bestäms genom ditt biståndsbeslut från kommunen.

Vanliga frågor

Mer om oss

Äldre man klappar ömt på kvinnas kind

Vi stöttar även dig som anhörig

När någon i ens närhet dabbas av sjukdom förändras livet också för den som är anhörig. Därför erbjuder vi på Ersta stöd till anhöriga.

Historisk bild på sjuksyster som vårdar patient

Idéburna med lång historia - det här är Ersta diakoni

Ersta diakoni är en idéburen vård- och omsorgsaktör där allt överskott återinvesteras i våra verksamheter. Läs mer om oss och vår värdegrund här.

man från hemtjänsten på väg ut med cykel

Undrar du något om Ersta hemtjänst?

Här hittar du svar på en rad vanliga frågor om att få och ha hemtjänst. >>

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om du har frågor

Adress: Åkerbyvägen 1-3
183 36 Täby
Telefon: 08-714 60 91

Email: tabyhemtjanst@erstadiakoni.se

Verksamhetschef
Iris Fichter von Eichwald
Telefon: 08-714 63 73

Välkommen till Ersta hemtjänst Täby!