Ersta hemtjänst

Ersta hemtjänst Täby

Vi på Ersta hemtjänst Täby vill gärna hjälpa dig i din vardag. Genom hemtjänsten får du det stöd och den omsorg du behöver för att kunna fortsätta att bo kvar hemma.

Våra duktiga medarbetare har omfattande erfarenhet av äldreomsorg och är utbildade för att kunna ge dig, utifrån ditt biståndsbeslut från kommunen, den hjälp du behöver. Du som bor i Täby kommun kan välja Ersta hemtjänst.

Så arbetar vi

ett dammsugarmunstycke ligger på ett golvNär du väljer Ersta hemtjänst får du en kontaktperson som ansvarar för det mesta som rör dig. Din kontaktperson finns till hands för att se till att ditt hem och din vardag blir som du vill ha den. Tillsammans skapar vi en genomförandeplan som ligger till grund för hur och när hjälpen ska utföras.
Upplevelsen av kontinuitet, närhet och trygghet är viktig och vi försöker i möjligaste mån begränsa antalet personer som deltar i din omvårdnad.

Vi erbjuder

  • Kundaktiviteter. Vi bjuder regelbundet in till olika aktiviteter för dig som är kund, exempel på aktiviteter är fikaträffar i samband med olika högtider. Våra aktiviteter är välbesökta och uppskattade. Många får nya bekantskaper.
  • Hemleverans av matlådor. För dig med biståndsbeslut för detta kan vi erbjuda hemleverans av färdiglagade måltider från en lokal restaurang - läs mer om Restaurang Kakooti här
  • Aktiviteter i Ersta kyrka. Alla kunder har möjlighet att delta i Ersta kyrkas aktiviteter med gudstjänster och ett fint musikprogram, bland annat kostnadsfria lunchkonserter. Kyrkan erbjuder också stödjande samtal för den som önskar.
    Här finns mer information om Ersta kyrka >>
  • Stöd till dina anhöriga. Ersta erbjuder enskilda samtal, anhöriggrupper samt information, utbildning, aktiviteter och rekreationsvistelser.
    Mer om Erstas anhörigstöd >>

För att kunna få hemtjänst behöver du ett biståndsbeslut från din kommun. Du kan läsa mer om hur det går till här. Du som bor i Täby kommun kan få mer information kring hemtjänst via biståndshandläggarna på telefonnummer 08-55 55 90 00.

Välkommen som kund hos oss!

 

Vanliga frågor

Hur hanterar ni era kunders nycklar?

Vi förvarar våra kunders nycklar på ett säkert sätt i speciella säkerhetsskåp.

Läs hela svaret

Jag har redan hemtjänst och vill byta till er, hur fungerar det?

Vad roligt! Kontakta din biståndhandsläggare hos kommunen så hjälper de till med bytet.

Kan jag få hjälp med matlagning av er?

Vi hjälper till med tillagning av enklare maträtter om det finns i ditt biståndsbeslut – kontakta din biståndshandläggare ...

Läs hela svaret

Vad kan man få för hjälp av hemtjänsten?

Vi kan hjälpa till med exempelvis städning, inköp av mat, tvätt, dusch och promenader.

Läs hela svaret

Mer om oss

Vi stöttar även dig som anhörig

När någon i ens närhet dabbas av sjukdom förändras livet också för den som är anhörig. Därför erbjuder vi på Ersta stöd till anhöriga.

Idéburna med lång historia - det här är Ersta diakoni

Ersta diakoni är en idéburen vård- och omsorgsaktör där allt överskott återinvesteras i våra verksamheter. Läs mer om oss och vår värdegrund här.

Coronapandemin - viktig information om vår äldreomsorg

Här kan du ta del av information kring hur Ersta äldreomsorg hanterar coronapandemin.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om du har frågor.

Adress: Åkerbyvägen 1-3,
183 36 Täby
Telefon: 08-714 60 91

Tf. Verksamhetschef
Agnieszka Valdner
Telefon: 08-714 63 73

Välkommen till Ersta hemtjänst Täby tabyhemtjanst@erstadiakoni.se