Ersta sjukhus

Välkommen till oss. Den vård du möter här är vetenskapligt grundad, och utförd med stort hjärta.

Ersta sjukhus är en del av Ersta diakoni, Sveriges största idéburna aktör inom vård och omsorg. Vi har bedrivit sjukvård sedan 1851 och 2023 är vårt nya sjukhus klart.


Sjukvård - som det borde vara


Behovet av specialiserad vård och god omsorg har aldrig varit större. Därför bygger vi morgondagens sjukhus. Där vetenskap och hjärta går hand i hand. Där människor känner sig sedda. Och där vi till skillnad mot många andra aktörer återinvesterar vår vinst i verksamheten. Inga konstigheter egentligen. Det är bara så – som det borde vara.

På Ersta sjukhus erbjuder vi högkvalitativ, specialiserad sjukvård med bredd och spetskompetens. Vi bedriver även patientnära forskning och deltar i utbildning av läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal. Här får du bästa tänkbara sjukvård och ett bemötande som får varje patient att känna sig sedd.

sjukvård-vårdcentral-utropstecken.jpgScreening behövs inte längre inför din operation

Information till dig som ska opereras på Ersta sjukhus Kirurg- och anestesiklinik: Sedan 1 april 2022 behöver du inte längre besöka oss dagen innan din operation för en så kallad screening. Då vi skickar ut våra kallelser i god tid kan information om screening fortfarande stå kvar på den kallelse du fått, något du kan bortse från. Välkommen på ditt operationsdatum!

Aktuellt

Ersta nya sjukhus 2023

Ersta diakoni vill hjälpa fler. Nu bygger vi nya lokaler för Ersta sjukhus på Folkungagatan med inflyttning 2023. Läs mer >>

Det gäller att vara flexibel och lösningsorienterad!

För Barbro Sjöstedt, en erfaren intensivvårdssjuksköterska, var valet att söka sig till Ersta sjukhus enkelt. Läs mer om hennes erfarenhet av att jobba på Ersta sjukhus här. >>

Ersta sjukhus ledande i behandling av cancer i tjocktarm och ändtarm

Jonas Nygren, överläkare och sektionschef vid kirurgisektionen berättar här om klinikens arbete och vad han tror är anledningen till de goda resultaten. >>

Mer om Ersta sjukhus

Remiss för vård på Ersta sjukhus

För att bli patient hos oss krävs i de flesta fall en remiss. Läs här om hur du går tillväga >>

Ska du ta prov eller göra en provtagning?

I anslutning till Ersta sjukhus finns Karolinska Universitetslaboratoriet. Mer information >>

Ta hjälp av vår patientvägledare

Patientvägledaren kan svara på frågor om dina rättigheter i vården och förmedla kontakt med verksamheter som kan hjälpa dig.

Hitta hit & kontaktuppgifter till Ersta sjukhus

Besöksadress:
Ersta sjukhus
Fjällgatan 44, 1tr

Telefon växel:
08-714 65 00