Ersta sjukhus

Välkommen till oss. Den vård du möter här är vetenskapligt grundad, och utförd med stort hjärta.

Behovet av specialiserad vård och god omsorg har aldrig varit större. Därför bygger vi morgondagens sjukhus. Där vetenskap och hjärta går hand i hand. Där människor känner sig sedda. Och där vi till skillnad mot många andra aktörer återinvesterar vår vinst i verksamheten. Inga konstigheter egentligen. Det är bara så – som det borde vara.

Ersta sjukhus är en del av Ersta diakoni, Sveriges största idéburna aktör inom vård och omsorg. 

På Ersta sjukhus erbjuder vi högkvalitativ, specialiserad sjukvård med bredd och spetskompetens. Vi bedriver även patientnära forskning och deltar i utbildning av läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal. Här får du bästa tänkbara sjukvård och ett bemötande som får varje patient att känna sig sedd.

Inför ditt besök till Ersta sjukhus

 • Hitta hit och kontakt

  Besöksadress huvudentré: Fjällgatan 44, Stockholm. 
  Telefon växel: 08-714 65 00. 
 • Kommunikationer

  Busslinjerna 2, 53, 55, 71 och 93 stannar vid hållplats Ersta sjukhus. Kommer du från Slussen korsar du Folkungagatan och går upp för backen mot Fjällgatan.
 • Parkering

  Sjukhuset har ingen egen parkering, förutom ett par platser för rörelsehindrade utanför huvudentrén. Parkeringsplatser finns på gatorna runt sjukhuset, men mycket begränsat. Det finns ett parkeringsgarage på Renstiernas gata. Därifrån är det ca 500 meter till huvudentrén.
 • Kassa/Reception

  Öppettider: måndag - torsdag 07.30-16.00 & fredag 07.30 - 15.30.
  Du anmäler ditt besök och betalar i huvudkassan i sjukhusentrén.
 • Avbokning

  Om du behöver avboka din tid, ber vi dig göra det senast 24 timmar före utsatt tid. För en operation i slutenvården gäller 72 timmar före utsatt tid. Om du uteblir från ditt inbokade besök eller avbokar för sent debiteras du en avgift på 400 kronor.

Så blir du patient på Ersta sjukhus

För att bli patient hos oss krävs i de flesta fall en remiss. Läs här om hur du går tillväga >>

Ska du ta prov eller göra en provtagning?

I anslutning till Ersta sjukhus finns Karolinska Universitetslaboratoriet. Mer information >>

Ta hjälp av vår patientvägledare

Patientvägledaren kan svara på frågor om dina rättigheter i vården och förmedla kontakt med verksamheter som kan hjälpa dig.

Aktuellt

Ersta nya sjukhusbyggnad öppnar 2023

Ersta diakoni vill hjälpa fler. Nu bygger vi nya lokaler för Ersta sjukhus på Folkungagatan med inflyttning 2023. Läs mer här >>

Det gäller att vara flexibel och lösningsorienterad!

För Barbro Sjöstedt, en erfaren intensivvårdssjuksköterska, var valet att söka sig till Ersta sjukhus enkelt. Läs mer om hennes erfarenhet av att jobba på Ersta sjukhus här. >>

Robot säkrar överföring av data till kvalitetsregister

På Ersta sjukhus säkrar ny teknik att mer tid ges åt det patientnära arbetet. Läs mer om denna tidsbesparande innovation här >>

Hitta hit & kontaktuppgifter till Ersta sjukhus

Besöksadress:
Ersta sjukhus
Fjällgatan 44, 1tr

Telefon växel:
08-714 65 00

- När du ska få vård på Ersta sjukhus får du ofta en kallelse men det går också att boka tider genom 1177 e-tjänster för vissa kliniker.

- För avbokning, ber vi dig göra det senast 24 timmar före utsatt tid. För en operation i slutenvården gäller 72 timmar före utsatt tid. Om du uteblir från ditt inbokade besök eller avbokar för sent debiteras du en avgift på 400 kronor.

- För att komma i kontakt med olika kliniker och avdelningar, besök deras respektive hemsidor. 

 - För remittering till Ersta sjukhus, läs mer här