Ersta sjukhus

Välkommen till oss. Den vård du möter här är vetenskapligt grundad, och utförd med stort hjärta.

Ersta sjukhus är en del av Ersta diakoni, Sveriges största idéburna aktör inom vård och omsorg. Vi har bedrivit sjukvård sedan 1851 och 2023 är vårt nya sjukhus klart.


Sjukvård - som det borde vara


Behovet av specialiserad vård och god omsorg har aldrig varit större. Därför bygger vi morgondagens sjukhus. Där vetenskap och hjärta går hand i hand. Där människor känner sig sedda. Och där vi till skillnad mot många andra aktörer återinvesterar vår vinst i verksamheten. Inga konstigheter egentligen. Det är bara så – som det borde vara.

På Ersta sjukhus erbjuder vi högkvalitativ, specialiserad sjukvård med bredd och spetskompetens. Vi bedriver även patientnära forskning och deltar i utbildning av läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal. Här får du bästa tänkbara sjukvård och ett bemötande som får varje patient att känna sig sedd.

 

Aktuellt

Ersta nya sjukhus 2023

Ersta diakoni vill hjälpa fler. Nu bygger vi nya lokaler för Ersta sjukhus på Folkungagatan med inflyttning 2023. Läs mer >>

Kerstin Ivéus årets Sjuksköterska i Palliativ omvårdnad

Det är föreningen SFPO, Sjuksköterskor för Palliativ omvårdnad, som har gett henne den fina utmärkelsen >>

Ersta sjukhus ledande i behandling av cancer i tjocktarm och ändtarm

Jonas Nygren, överläkare och sektionschef vid kirurgisektionen berättar här om klinikens arbete och vad han tror är anledningen till de goda resultaten. >>

Mer om Ersta sjukhus

Remiss för vård på Ersta sjukhus

För att bli patient hos oss krävs i de flesta fall en remiss. Läs här om hur du går tillväga >>

Ska du ta prov eller göra en provtagning?

I anslutning till Ersta sjukhus finns Karolinska Universitetslaboratoriet. Mer information >>

Ta hjälp av vår patientvägledare

Patientvägledaren kan svara på frågor om dina rättigheter i vården och förmedla kontakt med verksamheter som kan hjälpa dig.