Personal pratar i headset

Kontakta oss i Alltid öppet

Du som är patient på Ersta sjukhus kan få hjälp med många av dina vårdärenden digitalt i tjänsten Alltid öppet.

Med Alltid öppet kan du enkelt kontakta din vårdenhet på Ersta sjukhus på en tid som passar dig. Tänk på att aktivera notiser från Alltid öppet i appen för att inte riskera att missa viktig information från oss. 

Fördelar med Alltid öppet

I tjänsten Alltid öppet kan du kontakta Ersta precis när du vill. Du slipper telefonköer och du behöver heller inte gå och vänta på att du ska bli uppringd på en viss tid.

En annan fördel är att du har möjlighet att läsa den information du får från vården när det passar dig många och du får en överblick över dina kontakter med oss.

Via Alltid öppet kan även din vårdpersonal kontakta dig, till exempel inför ett besök hos oss med frågor om hur du mår, eller få återkoppling om till exempel provresultat efter ett besök. Kontakten är främst via chatt men kan även ske via videobesök. 

Det här är några av tjänsterna kan vi hjälpa dig med när du loggat in i Alltid öppet:

  • Avboka och omboka tid
  • Få rådgivning via chatt eller video
  • Förnya recept
  • Få personligt anpassad information från vården
  • Få elektronisk kallelse

De tjänster som respektive vårdenhet erbjuder framgår när du har loggat in i Alltid öppet. Om din enhet inte är ansluten än så kan du kontakta dem via 1177 e-tjänster.

Alltid öppet-appen är kostnadsfri och finns att ladda ner via App Store, Google Play och AppGallery. Alltid öppet finns även finns som webblösning på alltidoppet.nu. Du loggar in säkert med BankID eller Freja eID Plus.

Sedan 2024-05-16 finns en uppdaterad version av appen Alltid öppet. I den senaste versionen 1:43 är tidigare fel och buggar som rapporterats in av användare lösta. 

Svar på vanliga frågor om appen Alltid öppet

E-kallelsen innehåller information från din vårdmottagning, bland annat tid och plats för ditt besök. Den kan även innehålla annan viktig information som du behöver läsa igenom innan du kommer till oss. Till exempel instruktioner om provtagning eller andra förberedelser.

Om du har appen Alltid öppet och bokar tid hos en vårdmottagning som använder sig av elektronisk kallelse kommer du att få kallelsen till din Alltid öppet-app. Du får även ett sms om att det finns en kallelse att läsa. Logga in i Alltid öppet för att läsa kallelsen.

 

Appen kan användas med iOS version 12 och senare, samt Android version 8 och senare.

Information om äldre Android-versioner:

Sedan i februari 2022 krävs version 8 eller senare av Android för att Alltid öppet-appen ska fungera. Det beror på att Google Play inte längre stödjer äldre versioner.

Förändringen berör ett flertal olika appar, däribland Alltid öppet. 

För att kontrollera vilken Android-version du har, se Googles supportinformation här 

Frågor och svar Alltid öppet