Kirurgi och anestesi

Kirurgmottagningen

Kirurgmottagningen är specialiserad på bedömning, utredning och efterkontroller av patienter med kirurgiska sjukdomar inom mag- och tarmområdet. Mottagningen ligger på plan 1 och du anmäler dig i kassan i huvudentrén.

De flesta av våra patienter kommer med remiss från andra vårdgivare inom Stockholms län, men vi tar även emot dig som bor i andra regioner eller är försäkringspatient.

På kirurgmottagningen tar vi emot dig och förbereder dig inför operation och vi utför även vissa behandlingar hos oss på mottagningen. Vi har en inskrivningsmottagning (IMO) för patienter som genomgår obesitaskirurgi samt kolorektalcancerkirurgi och det finns både narkosmottagning och operationsplanering. Vi arbetar i team med specialistläkare, sjuksköterskor, undersköterskor, dietister, kuratorer och stomiterapeuter.

Hos oss kan du vara trygg i att du får den absolut bästa vården. Varje år utförs över 4000 operationer inom mag- och tarmområdet på Ersta sjukhus och hamnar år efter år i topp i nationella jämförelser. 

Så blir du patient hos oss

1

Du behöver en remiss

För att komma till oss behöver du en remiss. Prata med din behandlande läkare. När remissen kommit kallar vi dig till ett första besök på vår kirurgmottagning. Läs mer nedan om hur du söker vård hos oss.

Så söker du vård
2

Ditt besök hos oss

På kirurgmottagningen tar vi emot dig och förbereder dig inför operation och vi utför även vissa behandlingar hos oss. Vi är specialiserade på bedömning, utredning och efterkontroller av patienter med kirurgiska sjukdomar inom mag- och tarmområdet.

Kirurgmottagningen
3

Din operation

När du ska opereras hos oss tas du emot och skrivs du in. Efter operationen tas du hand om på vår uppvakningsavdelning och sedan på någon av våra vårdavdelningar. Läs om hur du på bästa sätt förbereder dig inför operationen.

Innan operation
4

Efter operationen

När du bedöms vara redo skrivs du ut och får åka hem. Du kommer att få med dig tydliga hemgångsråd och vid behov bokas du även in på besök för uppföljning. Har du frågor om din operation är du alltid välkommen att kontakta oss.

Det här händer när du opereras hos oss

1

Inskrivning

När du ska opereras på Ersta sjukhus tas du emot och skrivs in av en sjuksköterska vid någon av våra avdelningar. Där får du information om vad som kommer ske under dagen och vi börjar förbereda dig inför operationen.

Inskrivning
2

Operation

När du har skrivits in tar vi emot dig på operationsavdelningen och gör dig redo inför operation. När det är dags tas du in i operationssalen och får bedövning eller narkos innan operationen startar.

Operation
3

Uppvaknings-avdelning

Efter operationen blir du omhändertagen på vår uppvakningsavdelning. Hur länge du stannar här beror på vilken sorts operation du har genomgått och hur du mår.

Uppvakningsavdelning
4

Vårdavdelningar

När du är redo att lämna uppvakningsavdelningen kommer du till någon av våra vårdavdelningar. Vilken av avdelningarna du kommer till beror på vilken operation du genomgått och hur länge du ska stanna.

Vårdavdelningar

Kontakta kirurgmottagningen

För av- eller ombokning av mottagningstid samt förnya recept använd gärna 1177 Vårdguiden (ändring av operationstid skall göras per telefon till operationsplaneringen).

Besöksadress
Ersta sjukhus
Kirurgmottagningen
Fjällgatan 44

 

 

Telefon
08-714 61 88

Telefontid
Måndag-torsdag 9.00-11.00, 13.00-15.00
Fredag 9.00-11.30