Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Välkommen till Villa Cederschiöld

Villa Cederschiölds dagverksamhet är en social verksamhet för dig över 65 år med demenssjukdom. Som gäst hos oss är vi måna om att göra din dag så värdefull som möjligt.

Villa Cederschiölds dagverksamhet är en social verksamhet för dig över 65 år och har en demenssjukdom. Vi har öppet måndag till fredag året om förutom helgdagar och vi tar emot 15 gäster varje dag.

Vi börjar dagen med att ringa till våra gäster och önska dem välkomna. Dagen inleds med en gemensam frukost och de gäster som tycker om att ha sysselsättning brukar hjälpa till med dukning etc.

Vi lagar maten i vårt eget kök och lägger stor vikt vid att skapa en måltidmiljö som stimulerar till social samvaro och matglädje. Vi tar dessutom vara på varje tillfälle till fest exempelvis i samband med högtider och våra gästers födelsedagar. Dagen avslutas med gemensamt eftermiddagskaffe.

Mellan måltiderna ägnar vi oss åt det som känns viktigt och meningsfullt utifrån var och ens intressen. Det kan vara vardagliga sysslor som exempelvis att skala äpplen till dagens efterrätt, stryka tvätt, vattna blommor eller ägna sig åt någonting mer kreativt: Sång, musik, dans och måleri.

I bildrummet samlas både gäster som alltid har varit intresserade av måleri och de som tycker att det är trevligt och avkopplande att ägna sig åt något nytt. Vi har några instrument, bland annat ett eget piano, som en del gäster tycker om att spela på. Gemensam tidningsläsning ger inspiration till diskussioner och samtal om händelser i nutid och dåtid. Vi brukar lösa korsord och lägga pussel tillsammans och ibland spelar vi något sällskapspel. 

Mer på Villa Cederschiöld 

Varje vecka kan de som önskar, delta i en andakt i Ersta kyrka som hålls speciellt för Villa Cederschiölds dagverksamhet. Vi sjunger välkända psalmer och sånger. Ibland medverkar någon av våra gäster med exempelvis pianospel.

Vi erbjuder Qigong-inspirerad gymnastik samt dagliga promenader när vädret tillåter. Sommarhalvåret tillbringar vi mycket tid utomhus vid vår uteplats som finns i anslutning till dagverksamheten och vi besöker ofta våra kolonilotter för att plocka blommor, sallad till lunchen eller bara njuta av utsikten.

Vår personal kan erbjuda taktil massage och manikyr och när våra gäster har önskemål om fotvård kan vi boka tid med en fotvårdsspecialist som utför behandlingen i våra lokaler.

Om någon gäst behöver vila en stund under dagen så finns det en säng. 

.

| Fler

Kontakt

Villa Cederschiöld
Box 4619
116 91 Stockholm

Enhetschef 
Katri Ljungberg 
Telefon: 070-481 74 64


Telefon
08-714 61 00
@ Villa Cederschiöld