Vy över Erstaklippan med Ersta kyrka

Dagverksamheten Villa Cederschiöld

Villa Cederschiöld ligger på Erstaklippan på Södermalm och är en dagverksamhet för dig över 65 år med en demenssjukdom. Våra engagerade och erfarna medarbetare är här för att ge din dag struktur och meningsfullt innehåll.

Att komma till Villa Cederschiöld, eller Villa C som vi kallar det, ska vara som att komma hem till någon. Miljön är hemtrevlig, trygg och ombonad. Det finns ett övergripande lugn där tempot har utgångspunkt i våra gästers personliga rytm.

Att komma till Villa Cederschiöld ska vara som att komma hem till någon.

en yngre och en äldre kvinna sitter vid ett bord utanför dagverksamheten Villa CederschiöldDagarna hos oss

Du har möjlighet att delta i aktiviteter som målning, utomhusvistelser, hushållssysslor, spel eller sång och musik. Vi tar även vara på varje tillfälle till fest vid högtider eller våra gästers födelsedagar. Vi har en trädgård där du som vill kan hjälpa till att odla och skörda. Vi bakar och lagar mat tillsammans. Kort sagt, det är du som gäst och dina intressen som står i fokus.

Vi lägger stor vikt vid måltiderna

Vi serverar våra gäster frukost, mellanmål och lunch varje dag, och så fikar vi, ofta med hembakat kaffebröd. Vi lägger stor vikt vid maten och att skapa trevliga måltidssituationer. Du som vill får gärna vara med och förbereda inför måltiderna.

Mer om oss

Våra medarbetare har bred kunskap om demenssjukdomar. Inom Ersta diakonis samtliga verksamheter är bemötandet av våra gäster, patienter och kunder en grundläggande del i vår värdegrund, läs gärna mer om det här >>

Dagverksamheten är också ett indirekt stöd till närstående och vi lägger stor vikt vid att möta och lyssna in deras tankar och behov. Här kan du läsa mer om Erstas anhörigstöd >>

Vi har öppet måndag till fredag året om (förutom helgdagar) och vi tar emot 15 gäster varje dag. Våra gäster lämnas och hämtas hos oss med taxi på överenskomna tider. Ditt biståndsbeslut från kommunen styr hur många dagar per vecka du kommer till oss.

Här kan du läsa mer om vår dagverksamhet

kvinna sitter och målarSå får du en plats på vår dagverksamhet

För att kunna delta i våra dagverksamheter behöver du ett beslut från din biståndshandläggare. Boende i Stockholms stad kan kontakta Äldre direkt för mer information på telefon 08-80 65 65 eller göra en ansökan på Stockholm stads webbplats.

Kontakta oss

Adress: Erstagatan 1F
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon för kontakt med personal på Villa C samt exv sjukanmälan: 08-714 66 50

Verksamhetschef
Katrin Rova
Telefon: 08-714 60 55