Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Näsbyparks Parkinsonboende

Välkommen till Ersta Näsbyparks Parkinsonboende!

2003 invigdes Näsbyparks Parkinsonboende som Sveriges första och enda boende för personer som drabbats av Parkinsons sjukdom. I våra anpassade lokaler och 36 lägenheter får du hjälp och omsorg av våra medarbetare som har specialistkunskap inom sjukdomen.

Näsbyparks parkinsonboende

Vi ligger centralt, bara en hissknappstryckning från Näsby parks inomhusgalleria. Roslagsbanan stannar precis utanför och det finns gott om parkeringsplatser för bilburna besökare. Trots det centrala läget så finns naturen runt knuten och våra stora härlig balkonger har utsikt mot Näsbyviken.

Hos oss kan du känna dig trygg

På Näsbyparks Parkinsonboende får du en egen kontaktperson som ansvarar för det mesta som rör dig och dina behov. Dessutom genomför vi varje år en kvalitetsmätning i syfte att ta reda på hur nöjd du som boende är. Vi ser dina och dina anhörigas synpunkter och eventuella klagomål som ovärderlig hjälp till att förbättra och utveckla vårt arbete och din livskvalitet. Vi har individuellt utprovade larm och hjälpmedel.

Nöjda kunder

Varje höst genomför vi en kundundersökning för att se vad våra kunder tycker om oss. 2015 års siffror visade bland annat följande:

  • Jag får ett gott bemötande och känner mig trygg med min kontaktperson 4.5 av 5.0
  • Jag är nöjd med hur min hjälp utförs 4.2 av 5.0
  • Jag har varit delaktig i planeringen av hur min hjälp ska utföras 89%

I Socialstyrelsens årliga undersökning fick vi bland annat följande resultat:

  • Känner du förtroende för personalen på ditt äldreboende? 83 av 100 svarade ja.
  • Får du ett gott bemötande och känner du dig trygg med din kontaktperson? 90% svarade ja på den frågan.

Hur får jag plats på Ersta Näsbyparks Parkinsonboende

För att få en lägenhet på Näsbyparks Parkinsonboende krävs ett biståndsbeslut från din hemkommun. En handläggare utreder tillsammans med dig vad du behöver hjälp med och beslutar om du beviljas plats eller inte. De kontaktar i sin tur oss och vi erbjuder dig en lägenhet i mån av plats. Du betalar en vårdavgift till din hemkommun samt hyra till oss för lägenheten.

Skriv ut