Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Boendemiljö

Boendemiljö utformad tillsammans med Parkinsonförbundet

Vi ligger i Näsbypark i Täby kommun strax norr om Stockholm. Näsbyparks centrum når vi via hiss från boendet direkt ner till inomhusgallerian. Där finns ett rikt utbud av butiker och service.

Våra lokaler finns på två våningsplan med totalt tre avdelningar. På varje avdelning finns kök där vi intar våra måltider, umgås med andra och ser på TV. Vi ser måltiden som en viktig aktivitet att samlas kring och därför anstränger vi oss lite extra för att uppnå en lugn och harmonisk måltidsmiljö med inbjudande dukning och en god måltid. Vi anpassar även möbleringen i köket efter de boendes egna önskemål om måltidssällskap och intressegemenskap.

I de väl tilltagna lokalerna anordnar vi olika aktiviteter såväl individuellt som i grupp. Boendet har flera balkonger och på det övre våningsplanet finns en stor altan med utsikt mot Näsbyviken som sommartid utnyttjas för utevistelse och för egen odling av grönsaker, kryddor och inte minst blommor. Lägenheterna är mellan 31–41 kvm och utrustade med stort duschrum, trinettkök med kylskåp och kabel-tv (ComHem Basutbud). I lokalerna finns WiFi.

Lunch och middag levereras rykande varmt till oss från en närbelägen restaurang vid två tillfällen per dag alla dagar i veckan. Varje boende har möjlighet att själv välja bland flera rätter, vegetariska alternativ eller specialkost. Frukost, mellanmål och näringsdrycker tillagar vi i varje avdelnings kök. För att stärka hemkänslan så bakar vi nästen dagligen vårt eget bröd och kaffebröd.

Det är lätt att besöka oss både via kommunala transportmedel och med bil. Roslagsbanan med station Näsbypark stannar nästan precis utanför ytterentrén, SL-buss stannar ett stenkast bort. I anslutning till centrumet finns goda parkeringsmöjligheter.

Skriv ut