Ersta äldreomsorg

En dag hos oss på Erstas dagverksamheter

Här får du ta del av meningsfulla aktiviteter som speglar dina intressen.

  • På morgonen ringer vi alla gäster och önskar välkomna. De allra flesta åker hit med färdtjänstbilar som är förbeställda av kommunen.
  • Dagen inleds med en gemensam frukost. De som önskar är med i de praktiska sysslorna som exempelvis dukning. Innan alla gästerna hämtas vid tretiden på eftermiddagen har vi ätit lunch och druckit eftermiddagskaffe tillsammans. Vi lagar maten i vårt eget kök och lägger stor vikt vid att skapa en måltidmiljö som stimulerar till social samvaro och matglädje. Vi tar dessutom vara på varje tillfälle till fest exempelvis i samband med högtider och gästernas födelsedagar.
  • Mellan måltiderna ägnar vi oss åt det som känns viktigt och meningsfullt utifrån var och ens intressen. Det kan vara vardagliga sysslor som exempelvis att skala äpplen till dagens efterrätt, stryka tvätt eller ägna sig åt någonting annat kreativt såsom sång och musik, dans eller måleri. Bildrummet är öppet för alla som vill prova på färg och form. Gemensam tidningsläsning ger inspiration till diskussioner och samtal om händelser i nutid och dåtid.