Ersta dagverksamhet

Vi finns för dig som har en demenssjukdom och som vill ha ett brett utbud av givande aktiviteter, vill umgås och laga och äta god mat tillsammans med andra i samma situation.

Vår dagverksamhet

Vi vill ge din dag struktur och innehåll, skapa en känsla av tillhörighet och erbjuda en personlig sfär. Här finns ett övergripande lugn där tempot tar utgångspunkt i våra gästers personliga rytm. Vi eftersträvar en stimulerande miljö som är så hemlik som möjligt.

Dina intressen i fokus

Hos oss är det du som gäst som står i fokus och det är viktigt att du får ta del av meningsfulla aktiviteter som speglar dina intressen. Du har möjlighet att delta i aktiviteter som exempelvis målning, utomhusvistelser, hushållssysslor eller sång och musik. Vi tar även vara på varje tillfälle till fest vid högtider eller våra gästers födelsedagar.

Så arbetar vi

Inom hela Ersta äldreomsorg är målet att våra äldre ska kunna bibehålla eller förbättra sina olika förmågor och leva ett så självständigt liv som möjligt. Här är några exempel på hur vi arbetar inom dagverksamheten:

  • Vi skapar engagerande aktiviteter, inomhus och utomhus, för att stimulera både hjärna och kropp.
  • Med hjälp av digitala hjälpmedel och moderna arbetssätt ger vi stöd i att förstå, minnas, planera och kommunicera. Varje enhet har till exempel ett bildschema över dagen uppsatt i lokalen.
  • Genom metoden reminiscens arbetar vi medvetet med att väcka slumrande minnen. Att minnas och få berätta stärker individen och ger medarbetarna en chans att lära känna varje person lite bättre – något som ökar känslan av meningsfullhet för våra gäster.
  • Vår personal får handledning av fysioterapeuter för anpassade rörelseaktiviteter och musik och sång är ett naturligt inslag under dagen.

För att kunna delta i vår dagverksamhet behöver du ett beslut från en biståndshandläggare i din kommun. 

Du möts av engagerad personal som är här för att göra din dag så glädjefylld som möjligt

Så får du plats hos oss

1

Vilka vi vänder oss till

Vår dagverksamhet är till för dig med en demenssjukdom och som fortfarande bor hemma.

2

Så får du en plats på Erstas dagverksamhet

För en plats hos oss behöver du ett biståndsbeslut från kommunen - kontakta dem för mer information.

3

När du fått en plats här

Du kan välja mellan olika meningsfulla aktiviteter utomhus och inomhus. Så ser en dag hos oss ut.

En dag hos oss

Mer om oss

Äldre man klappar ömt på kvinnas kind

Vi stöttar även dig som anhörig

När någon i ens närhet dabbas av sjukdom förändras livet också för den som är anhörig. Därför erbjuder vi på Ersta stöd till anhöriga.

Historisk bild på sjuksyster som vårdar patient

Idéburna med lång historia - det här är Ersta diakoni

Ersta diakoni är en idéburen vård- och omsorgsaktör där allt överskott återinvesteras i våra verksamheter. Läs mer om oss och vår värdegrund här.

man från hemtjänsten på väg ut med cykel

Undrar du något om Ersta hemtjänst?

Här hittar du svar på en rad vanliga frågor om att få och ha hemtjänst. >>