duvor som flyger i skymningen

Stöd oss

Ge en gåva

Du kan bli månadsgivare, skänka en gåva, hedra någon som gått bort med en minnesgåva, uppmärksamma någon som fyller år, gifter sig eller döps med en högtidsgåva, ge bort din aktieutdelning, eller testamentera till Ersta diakonis arbete. 

När du ger en gåva till Ersta diakoni ser du till att fler människor i utsatta livssituationer får möjlighet att bearbeta trauman, läka i en trygg miljö och få den vård, omtanke och professionella bemötande de har rätt till.

Så här stödjer du oss

Spontangåva

Vi tar tacksamt emot gåvor, små som stora. Gåvorna gör skillnad för våra viktiga verksamheter som arbetar för att hjälpa människor i utsatta situationer.

Så ger du en spontangåva

Minnesgåva

När du hedrar någon som har gått bort med en minnesgåva skickas ett minneskort till de anhöriga. Du väljer själv en personlig hälsning som skrivs på kortet.

Så ger du en minnesgåva

Högtidsgåva

När du uppmärksammar någon med en högtidsgåva skickas ett gratulationskort till jubilaren. Du väljer själv en personlig hälsning som skrivs på kortet.

Så ger du en högtidsgåva

Bli månadsgivare

Bli månadsgivare och stöd hela Ersta diakonis verksamhet eller en verksamhet som du själv väljer.

Så blir du månadsgivare

Skänk aktieutdelning

Som privatperson kan du skänka din aktieutdelning till Ersta diakoni, skattefritt. En aktieutdelning som skänks direkt via din bank blir värd 30 procent mer och ett tacksamt bidrag till våra verksamheter.

Så kan du skänka din aktieutdelning

Testamentera en gåva

Genom ditt testamente kan du påverka framtiden och andra människor liv. Din testamenterade gåva bidrar till Ersta diakonis arbete för utsatta grupper i samhället.

Så kan du testamentera en gåva

Fler sätt att ge en gåva

Vi länkarna ovan får du all information om hur du ger olika typer av gåvor till Erstas verksamheter. Här är några ytterligare sätt för dig som vill bidra:

  • Via plusgiro 90 00 54-8 eller bankgiro 900-0548.
  • Swisha valfritt belopp till 9000548.
  • Om du vill ha ett inbetalningskort skickat hem till dig kan du kontakta givarservice på telefon 08-714 60 94 eller e-post donation@erstadiakoni.se
Foto: Händer

Aktuella insamlingar

Just nu samlar vi in pengar till flera verksamheter inom Ersta diakoni. Våra insamlingsmål baseras helt på verksamheternas behov av gåvomedel.

Foto med två vänner

Våra vänner

Möt företag, stiftelser och privatpersoner som har valt att stödja vår verksamhet. Utan deras stöd skulle vissa av våra verksamheter inte finnas.

Foto: Första spadtaget Ersta Nya Sjukhus

Gåvopolicy

Gåvor och bidrag är viktiga tillskott för att Ersta diakoni ska kunna bedriva den högkvalitativa vård och omsorg som vi vill kunna erbjuda.

Kontakta insamlingsavdelningen

Besöksadress:
Erstagatan 1 N

Postadress:
Ersta diakoni, Insamling
Box 4619
116 91 Stockholm

E-post: donation@erstadiakoni.se

Telefon 08-714 60 94

Stöd oss: Plusgiro 90 00 54-8 ~ Bankgiro 900-0548 ~ Swish 9000548