Flygbild över erstaklippan

Mer att göra på Erstaklippan

Är du på besök på Erstas museum, i kyrkan eller på sjukhuset? Passa på att se dig omkring, ta en lunch eller titta in genom Oblatbageriets fönster för att se hur vi tillverkar oblater.

Lunch/fika eller en aw

Ersta diakonis egen lunchrestaurant Ersta Terrass bjuder på god mat och utsikt över Stockholm. På sommaren öppnar uteserveringen med en av de vackraste utsikterna över Stockholms stad. De erbjuder även ofta musikunderhållning.

Önskar du äta din lunch i lugn och ro, unvik lunchrusningen och ät istället mellan kl 11.00-12.00 eller 13.00-14.00.

För att fråga om lunchserveringen och platstillgång, ring 08-714 66 34.

Veckans meny hittar du här.

Besök kyrkan

Passa på att ta en titt i Ersta kyrka som ligger någon minuts promenad längre in på området. Kyrkan håller öppet under kontorstid och erbjuder gudstjänster och konserter. 

Till kyrkan

Till Ersta kulturscens program

Oblatbageriet

Den södra portbyggnaden inrymmer ett av Sveriges få oblatbagerier – ta en titt genom fönstren och se hur vi tillverkar oblater.

Till oblatbageriet

Konsten i Erstas nya sjukhus

I Erstas nya sjukhus, med entré på Folkungagatan 125, finns en rad vackra konstverk som är gratis att beskåda. Här finns också ett Apotek och restaurangen Paulinas kök & kakeri och ett vackert kapell. Mer information om guidade konstvisningar hittar du här nedan. 

Njut av utsikten

Ta en promenad på området och njut av utsikten över Stockholm! 

Frivillig gåva

Om ni vill bidra till vår verksamhet kan ni till exempel ge en gåva via

  • Plusgiro 90 00 54-8
  • Bankgiro 900-0548
  • Swish-nummer 9000548
  • Sms: Skicka ”ERSTA” till 72980 för att skänka 100 kronor.

Läs mer här.

Mer om Ersta diakoni

Tre leende personer i blå vårdkläder

Verksamhetsidé

Ersta diakoni har utvecklat och arbetat med vård och omsorg sedan slutet av 1800-talet. Vi ser hela människan och vill skapa en värdig välfärd för alla. Som idéburen aktör återinvesteras vår vinst i verksamheten – alltid med syfte att kunna hjälpa fler.

Två händer som håller varandra

Vår värdegrund

Vår värdegrund genomsyrar allt vi gör på Ersta. Vi vill värna om det som är kärnan i varje människoliv, att se varje människas kapacitet, önskemål, känsloliv och själ.

Siluetter på brygga i solnedgång

Stöd oss

När du ger en gåva till Ersta diakoni ser du till att fler människor i utsatta livssituationer får möjlighet att bearbeta trauman, läka i en trygg miljö och få den vård, omtanke och professionella bemötande de har rätt till.