Gudstjänst

Ersta kyrka finns här för dig, oavsett om du är patient, medarbetare eller gäst på Ersta. Vi samlas nästan dagligen för gudstjänst eller en stunds andakt.

Högmässa

Högmässans ordning går tillbaka till den första kristna gudstjänsten och dess utformning har vi gemensamt med de stora kristna kyrkorna i världen. Sång och musik omger de olika delarna, då det är ett andligt verktyg för vår relation till Gud. För att förstärka Guds tilltal genom musiken medverkar ofta en kör vid våra högmässor. Högmässan avslutas med välsignelsen. 

Högmässa i Ersta kyrka firas enligt aktuell predikotur.

Morgonmässa

Morgonmässan erbjuder en möjlighet att börja dagen i stillhet. Vi sjunger och delar en stunds tystnad i bön och eftertanke. Mässan varar i cirka 30 minuter.

Välkommen att delta i kyrkans morgonmässa på onsdagar kl. 08.30

Middagsbön

På måndagar är du välkommen att delta vid vår "måndagsmeditation", en enkel stund där syftet är att få sitta sig till stillhet i Guds hus.

På tisdagar, torsdagar och fredagar kl. 11.30 delar vi en enkel middagsbön i kyrkan. Psalmsång, en bibeltext och bön ger oss möjlighet till en vilsam paus mitt under dagen.

Torsdagens andakt är öppen för alla men utformas särskilt för dig med kognitiv svikt eller demenssjukdom. Vår organist medverkar alltid med förstärkt musikinnehåll.

 

Meditation, middagsbön och förbönsmässa har uppehåll vecka 52 och vecka 1. Ordinarie veckoprogram återupptas måndagen den 9 januari.

 

Ersta kyrka följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd och restriktioner med anledning av coronapandemin. Se anslag i kyrkan.

Kontakta oss

Vill du veta mer om kyrkans arbete på Ersta eller vill framföra synpunkter? 

Telefon: 08-714 61 00
E-post: info@erstadiakoni.se

För frågor om konserter i Ersta kyrka ber vi dig kontakta oss via e-post musik@erstadiakoni.se 

Öppettider:
Vardagar kl 08.00-16.00
Lör-sön i samband med förrättning, konsert och gudstjänst

Besök oss:
Erstagatan 1
(inne på gården)