Person står med en läsplatta

Ersta konferens, hotell & terrass

Hur ser framtidens mötesarenor ut?

Under sommar och tidig höst 2020 hade våra gäster, kunder och personer med intresse av vår verksamhet möjlighet att hjälpa oss med att sia om framtidens mötesarenor. Vi är oerhört tacksamma för den hjälp vi fått genom kloka svar i vår ganska omfattande enkätundersökning.

Helt klart kan vi konstatera att det inte är en enda person av våra respondenter som tror att arbets- och möteslivet kommer att vara detsamma efter pandemin. De flesta tror på en fortsatt digitalisering av både arbetssätt och möten samtidigt som de fysiska mötena blir viktigare MEN att de måste vara genomtänkta och kvalitativa.

Summering arbetsplats

Av de som svarade på enkäten är det ingen som tror att vi kommer att arbetar på samma sätt som innan pandemin. 52% tror att det kommer att bli vanligare att arbeta hemifrån eller kontorsobundet medan 44% tror att det delvis kommer att bli så. Det vill säga att man arbetar mer hemifrån men fortfarande har en kontorsplats som man jobbar ifrån någon/några gånger i veckan.

Graf: Vad kommer man som "hemarbetare" sakna från traditionellt kontorsarbete?

Summering möten

Av de som svarade tror majoriteten att den typ av möten som bäst kan ersättas av digitala möten är de som antingen har få deltagare eller där det sker någon typ av föreläsning (föreläsning/seminarium 22%)(Utbildning 20%)(möten 18%). De möten som de tror lämpar sig sämst är de som vanligtvis har många besökare och där deltagarna interagerar på något sätt (mässa/utställning 1%)(kongress 3%)(medlemsmöte/träff 11%).

Graf: Vad tror du är viktiga detaljer för att välja att hålla en digital konferens och möte på en konferensanläggning istället för från kontoret eller hemifrån?

Summering fest och sociala sammankomster

Frågan om vi kommer att träffas mer eller mindre för sociala sammankomster framöver splittrar våra svarande i två läger. 33% tror att vi kommer att delta mer i sociala sammankomster i och med att vi blir mer digitala i vår vardag medan 30% tror att vi kommer att delta mindre i och med att vi blir mer vana att umgås digitalt.

Graf: Vad kommer att vara viktigt när vi går på restaurang eller håller fest i lokal framöver?

På gång

Vecka 46

Denna veckan bjuder vi på kanelbullar i konferensen. Välkommen...

Bokningsförfrågan

Hotell

Bo i ett av våra fantastiska rum.

Boka här

Konferens

Boka din konferens i våra vackra lokaler

Boka här

Fest

Ha bröllopet, disputationsfesten eller doplunchen här.

Boka här

Övrigt

Låt oss skräddarsy hela ditt evenemang!

Boka här

Kontakta Ersta konferens, hotell & terrass

Telefon 08-714 63 41
meet@erstadiakoni.se 

Postadress
Box 4619
116 91 Stockholm

Besöksadress
Erstagatan 1K och Erstagatan 1N
Södermalm, Stockholm