Vår matfilosofi handlar om hållbarhet och bra råvaror

Bokningsförfrågan

För oss är maten och kvalitén på råvarorna viktig liksom att välja hållbara alternativ där det är möjligt. Bland annat så är all vår fisk MSC-märkt, det mesta av köttet kommer från Svenska gårdar i Mälardalsområdet och grönsakerna är närodlade.

Rätterna komponeras utifrån säsongsaktuella råvaror, därför har vi olika menyer vid olika årstider. Luncherna förbereds dagen innan men tillagas i samband med lunchserveringen. Konferensluncherna och festmiddagarna tillagas alltid à la minute och av färska, nyinköpta råvaror.

Menyer för abonnerande gäster på Ersta terrass

Serveras mars - september

2 rätter för/varmrätt:                                                      435:- exkl. moms 487:- inkl. moms

3 rätter, för/varm/dessert:                                              550:- exkl. moms 616:- inkl. moms

2 rätter, varm/dessert:                                                    390:- exkl. moms 437:- inkl. moms

 

Förrätter

  • Sommarsallad
    på rökt tofu från Vallentuna med sparris, bär, dill och bakat gårdsägg
  • Tores Toast
    klassisk Toast Skagen med en twist
  • Tartar på Souvas
    lättrökt renfilé med enbärskräm, äggula, rödlök, syltad kantarell och forellrom
  • Causa
    peruansk regnbågsbakelse på potatis toppad med tofu-Skagen
    och tång-rom
  • Nippongravad torskrygg
    med tapioca, odlad svamp och misokräm
  • Koreansk råbiff
    med vaktelägg, päron, sotad purjolök och valnöt
  • Vegansk ”tonfisk”
    på marinerad och bakad melon, energisallad och kimchimajonnäs

Varmrätter

  • Svenskt Gårdslamm
    getkräm, bakad jordärtskocka, rödlöksmarmelad, rösti
  • Fjällröding
    med västerbottengratinerad potatistimbal, Sandefjordssås och hjortronmylta
  • KarlJohan-Arrancini
    med Romesco – sås på mandel och rostad paprika, grillad hjärtsallad
  • Ballotine
    på svensk gårdskyckling, gotlandstryffel, primörer och gnocchi
  • Bakad norsk hälleflundra
    med yuzu-dressing, primörer, soja-ägg och sötpotatisnudlar

Desserter

  • Ostbricka
    tre utvalda svenska ostar med tillbehör
  • Kokos-Pannacotta
    med säsongens bär och frukt
  • Key Lime Pie
  • Choklad och mascarpone
    toppad med mandelkrisp
  • Rabarber och jordgubbscheesecake
  • Glassbomb från Kungsholmens glassfabrik,                                      välj mellan:                               Jordgubb, mango, mynta-lime                             Choklad, blåbär, kokos                                             Vanilj, hallonsorbet, citron

Serveras april - september

Pris per person:
437:- exklusive moms
489:- inklusive moms

På buffén: 

  • Räkröra toppas med forellrom och dill
  • Kall inkokt lax
  • Sauce verte
  • Färskpotatissallad
  • Caesarsallad med kyckling
  • Paj med fetaost, spenat och cocktailtomat
  • Helstekt fläskfilé på rostade grönsaker
  • Örtkräm
  • Hembakat bröd
  • Ostar med tillbehör
  • Pannacotta med bär
  • Kaffe/te

Serveras april-september

Pris per person:
478:- exklusive moms
535:- inklusive moms

På grillen

Kött: Merguez, fläsksida från Rocklunda gård, kycklinglårfilé från Munka
Ljungby, Svensk slaktarbiff

Fisk: Sotad lax

Vegetariskt: Tofu från Yipin i Vallentuna, tempeh, marinerad portobello,
grillost, majskolv och marinerade frukter på pinne

På buffén

Såser: Chimichurri, vegansk majonnäs med smak av ingefära och soya,
svartbönsås, terrassens mole och aioli.

Sallader: Ceviche classico, vattenmelon med rostade fänkålsfrön,
Caesarsallad original, sallad på nypotatis, gröna blad och senapsvinägrett
samt kimchi

Hembakat bröd på surdeg och skållad råg, smör och vitbönröra

Öppen cheesecake på jordgubbar och rabarber

Kaffe/Te

Våra smakalternativ på fingermat: Toppingen serveras på ett litet hembakat bröd, glutenfritt bönbröd eller salladsblad. Välj efter tycke och smak.

  • Räkröra på hemslagen majonnäs och forellrom
  • Varmrökt laxröra med smetana, citron, dill och rosépeppar
  • Vegansk havsröra på tofu, färska alger och ärtmajonnäs
  • Svartbönröra och soltorkad tomat
  • Kycklinglevermousse med smak av cognac, toppad med torkade lingon
    och rostade pumpafrön
  • Råbiff toppad med tryffelmajonnäs
  • Vegansk cashewost, druva och oliv
  • Svensk getost toppad med chutney på rabarber och sparris

Tre stycken valfria fingermat

serveras med ett glas mousserande

alternativt alkoholfritt mousserande vin.

Pris per person:
254:- exkl.moms
295:- inkl.moms

Tillägg fler snittar/st, exklusive moms 67:-, inklusive moms 75:-

Pris per person:
437:- exklusive moms
489:- inklusive moms

På buffén:                                                                                 

  • Mangogazpacho med smak av lime och chili Sommarsallad med rökt tofu, sparris, jordgubbar och dill
  • Peruansk kroppkaka med sås på amarillo och feta ost
  • Bakad rotselleri toppas med hasselnötsmajonnäs, oliver och 63-gradigt gårdsägg   
  • Citronrostade primörer
  • Variation på skocka
  • Hembakat bröd på surdeg och skållad råg
  • Vit bönkräm
  • Smör och ost
  • Öppen cheesecake med rabarber och jordgubbar
  • Kaffe/Te

Pris per person:
437:- exklusive moms
489:- inklusive moms

På buffén:

  • Mangogazpacho med smak av lime och chili 
  • Tofu nikkei-Tokyoinspirerad tofu rätt med smak av soya, ingefära och
    mirin 
  • Havssallad med nudlar, tångkaviar, tofu och veganmajonnäs
  • Sommarsallad med marinerad stekt tempeh, sparris,
    jordgubbar och dill
  • Auberginetimbal med rostad aubergine och ostronskivling, vegansk
    örtost och hasselnötter
  • Filokuvert med krossad potatis
  • Variation på skocka
  • Hembakat bröd på surdeg och krossad råg
  • Vit bönkräm
  • Chokladbakelse med marinerade bär
  • Kaffe/Te

Paket
Pris per person: 290:- exklusive moms. 325:- inklusive moms.
Smörgåstårta eller fingermat samt lättöl/mineralvatten, kaffe/te med tårta eller en god kaka.

Smörgåstårta

  • Räkor och lax.
  • Vegansk Skagenröra samt kräm på tomat och oliv.

Fingermat

Toppingen serveras på ett litet hembakat bröd, glutenfritt bönbröd eller salladsblad. Välj efter tycke och smak.

  • Räkröra på hemslagen majonnäs och forellrom.
  • Varmrökt laxröra med smetana, citron, dill och rosépeppar.
  • Vegansk havsröra på tofu, färska alger och ärtmajonnäs.
  • Svartbönröra och soltorkad tomat.
  • Kycklinglevermousse med smak av cognac, toppad med torkade lingon och rostade pumpafrön.
  • Råbiff toppad med tryffelmajonnäs.
  • Vegansk cashewost, druva och oliv.
  • Svensk getost toppad med chutney på rabarber och sparris.

Buffé

Pris per person: 353:- exklusive moms. 395:- inklusive moms.

  • Polynesisk räkcocktail.
  • Vegansk skagenröra toppad med tångrom.
  • Sotad gravad lax.Citronrostade primörer.
  • Caesarsallad original.
  • Örtrostad kyckling.
  • Hembakt surdegsbröd.
  • Smör.
  • Vit bönkräm.
  • Öppen cheesecake med jordgubbar och rabarber.

Tårta

Pris per person inkl kaffe/te: 134:- exklusive moms. 150:- inklusive moms

  • Prinsesstårta
  • Frukttårta
  • Schwarzwaldtårta
  • Fromagetårta.

Dryck

Vi serverar kaffe, te, mousserande, vitt, rött eller rosévin samt öl med mera. Allt efter beställning och åtgång.

Lokalhyra

Hela eller delar av Ersta terrassen, Bring- eller Norrbysalen enligt offert.

 

Ingen festmåltid är komplett utan dryck, därför testar vi alla rätter med både vin, öl och alkoholfria alternativ för att kunna rekommendera kombinationer som harmoniserar och förhöjer både maten och drycken. Vi har en noga utvald dryckeslista, fråga oss gärna vilka alternativ som vi kan rekommendera till den meny som du vill äta.

Dryck som serveras på Ersta terrass

  • Rigol, Cava SPA
  • Vaporetto, Prosecco ITA
  • Champagne, Les Trois Terroir FRA
  • Barone Montalto, Sicililien, ITA
  • Battenfeld Spanier Riesling Trocken, TYS
  • Attitude Sauvignon, Loire, FRA
  • Pieropan Soave Classico, Veneto, ITA
  • Barone Montalto, Sicilien, ITA
  • Ricossa Barbera Organic, ITA
  • Belleruche, Cote du Rhone, FRA
  • Schwartz Butcher, Pinot Noir, ÖST
  • Husets rosévin
  • Tokaij
  • Portvin, Red Port

Öl

  • TT 33 cl
  • Lagunita, IPA 33 cl
  • Arboga 50 cl
  • Fatöl, St Erik 40 cl
  • Bernard 50 cl, glutenfri
  • Napa 33 cl, alkoholfri

Cider

  • Angry Orchard cider

 

  • Terrassens alkoholfria mousserande vin.
  • Terrassens alkoholfria vita vin.
  • Terrassens alkoholfria röda vin.
  • Terrassens alkoholfria öl.
  • Läsk, lättöl, mineralvatten, juice med mera.

Våra vinpaket består av väl utvalda viner till din meny.

Stora vinpaketet:

1 glas till förrätten

1 glas med påfyllning till varmrätten

1 glas dessertvin

316:- exkl. moms, 395:- inkl. moms

Lilla vinpaketet:

1 glas till förätten

1 glas med påyllning till varmrätten

260:- exkl. moms, 325:- inkl. moms

 

Alla priser per person.

Kontakta Ersta terrass

Öppettider:

28 juni - 19 augusti                 Tisdag-fredag: kl. 16.00-23.00

Övrig tid, kvällar och helger endast förbeställning.


Postadress:
Box 4619
116 91 Stockholm

Besöksadress:
Erstagatan 1N/Fjällgatan 45
Södermalm, Stockholm

Bokning:
Telefon 08-714 66 34
meet@erstadiakoni.se 

Köket:
Telefon 08-714 61 07
erstaterrass.koket@erstadiakoni.se