Vår matfilosofi handlar om hållbarhet och bra råvaror

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

För oss är maten och kvalitén på råvarorna viktig liksom att välja hållbara alternativ där det är möjligt. Bland annat så är all vår fisk MSC-märkt, det mesta av köttet kommer från Svenska gårdar i Mälardalsområdet och grönsakerna är närodlade.

Rätterna komponeras utifrån säsongsaktuella råvaror, därför har vi olika menyer vid olika årstider. Luncherna förbereds dagen innan men tillagas i samband med lunchserveringen. Konferensluncherna och festmiddagarna tillagas alltid à la minute och av färska, nyinköpta råvaror.

Menyer för abonnerande gäster på Ersta terrass

Serveras oktober - mars

Förrätter

  • Tiraditu på pilgrimsmussla, flädergranite, friterad palsternacka, dill och blodapelsin.
  • Råbiff med tryffelkräm, konfiterad äggula, syrad rödkål och strössel av rågbröd.
  • Vegetarisk: Vinterpizza på blomkål och ost, karl-johan svamp, hasselnötter, äpple och krasse.
  • Vegansk: Citrusbakade betor på pumpafrökräm, grönkål, färska alger och tångkaviar.

Varmrätter

  • Smörstekt gös, friterad fylld jordärtskocka, rödvinssås och pomme duchesse.
  • Vegetarisk: Svampterrin med belugalinser och svensk getost, skogsbuljong, tryffelkräm och nyponmarmelad.
  • Vegansk: Misoglacerad ärttempeh, rostade rötter, palsterchips, pistashnötter, lingon och äpple.
  • Ballotine på majskyckling från Munka Ljungby, salviagnocchi, endive och sås på rostade tomater.
  • Svenskt gårdslamm med potatisterrin, morotskräm, picklad kålrot, nypon, kastanj och äpple.

Desserter

  • Creme Brulee.
  • Vit chokladmousse, karamelliserad fänkål, lakrits och lingon.
  • Vegansk: Nyponmousse spetsad med chili, äppelkompott med vanilj.
  • Bakelse på mörk choklad och kastanj, portvinspäron.

Serveras april-september

På grillen

Kött: Merguez, fläsksida från Rocklunda gård, kycklinglårfilé från Munka Ljungby, Svensk slaktarbiff.
Fisk: Citrusgravad röding.
Vegetariskt: Tofu från Yipin i Vallentuna, tempeh, marinerad portobello, grillost, majskolv och marinerade frukter på pinne.

På buffén

Såser: Chimichurri, vegansk majonnäs med smak av ingefära och soya, svartbönsås, terrassens mole och aioli.

Sallader: Ceviche classico, vattenmelon med rostade fänkålsfrön, Caesarsallad original, sallad på nypotatis, gröna blad och senapsvinägrett samt kimchi.

Hembakat bröd på surdeg och skållad råg, smör och vitbönröra.

Öppen cheesecake på jordgubbar och rabarber.

  • Mangogazpacho med smak av lime och chili.
  • Sommarsallad med rökt tofu, sparris, jordgubbar och dill.
  • Peruansk kroppkaka med sås på Amarillo och fetaost.
  • Bakad rotselleri toppad med hasselnötsmajonnäs, oliver och 63-gradigt gårdsägg.
  • Citronrostade primörer.
  • Variation på skocka.
  • Hembakat bröd på surdeg och skållad råg.
  • Vit bönkräm.
  • Smör och ost.
  • Öppen cheesecake med rabarber och jordgubbar.
  • Mangogazpacho med smak av lime och chili.
  • Tofu Nikkei – Tokyoinspirerad tofurätt med smak av soya, ingefära och mirin.
  • Havssallad med nudlar, tångkaviar, tofu och veganmajonnäs.
  • Sommarsallad med marinerad stekt tempeh, sparris, jordgubbar och dill.
  • Aubergintimbal med rostad aubergin och ostronskivling, vegansk örtost och hasselnötter.
  • Filokuvert med krossad potatis.
  • Variation på skocka.
  • Hembakat bröd på surdeg och krossad råg.
  • Vit bönkräm.
  • Chokladbakelse med marinerade bär.

Våra smakalternativ på fingermat:

Toppingen serveras på ett litet hembakat bröd, glutenfritt bönbröd eller salladsblad. Välj efter tycke och smak.

  • Räkröra på hemslagen majonnäs och forellrom.
  • Varmrökt laxröra med smetana, citron, dill och rosépeppar.
  • Vegansk havsröra på tofu, färska alger och ärtmajonnäs.
  • Svartbönröra och soltorkad tomat.
  • Kycklinglevermousse med smak av cognac, toppad med torkade lingon och rostade pumpafrön.
  • Råbiff toppad med tryffelmajonnäs.
  • Vegansk cashewost, druva och oliv.
  • Svensk getost toppad med chutney på rabarber och sparris.

Smörgåstårta

  • Räkor och lax.
  • Vegansk Skagenröra samt kräm på tomat och oliv.

Fingermat

Toppingen serveras på ett litet hembakat bröd, glutenfritt bönbröd eller salladsblad. Välj efter tycke och smak.

  • Räkröra på hemslagen majonnäs och forellrom.
  • Varmrökt laxröra med smetana, citron, dill och rosépeppar.
  • Vegansk havsröra på tofu, färska alger och ärtmajonnäs.
  • Svartbönröra och soltorkad tomat.
  • Kycklinglevermousse med smak av cognac, toppad med torkade lingon och rostade pumpafrön.
  • Råbiff toppad med tryffelmajonnäs.
  • Vegansk cashewost, druva och oliv.
  • Svensk getost toppad med chutney på rabarber och sparris.

Buffé

  • Polynesisk räkcocktail.
  • Vegansk skagenröra toppad med tångrom.
  • Sotad gravad lax.Citronrostade primörer.
  • Caesarsallad original.
  • Örtrostad kyckling.
  • Hembakt surdegsbröd.
  • Smör.
  • Vit bönkräm.
  • Öppen cheesecake med jordgubbar och rabarber.

Tårta

  • Prinsesstårta
  • Frukttårta
  • Schwarzwaldtårta
  • Fromagetårta.

Dryck

Vi serverar kaffe, te, mousserande, vitt, rött eller rosévin samt öl med mera. Allt efter beställning och åtgång.

Lokalhyra

Hela eller delar av Ersta terrassen, Bring- eller Norrbysalen enligt offert.

 

Ingen festmåltid är komplett utan dryck, därför testar vi alla rätter med både vin, öl och alkoholfria alternativ för att kunna rekommendera kombinationer som harmoniserar och förhöjer både maten och drycken. Vi har en noga utvald dryckeslista, fråga oss gärna vilka alternativ som vi kan rekommendera till den meny som du vill äta.

Dryck som serveras på Ersta terrass

  • Castellblanc Brut Extra Cava, Katalonien, Spanien.
  • Loimer Brut Rosé, Österrike. EKO.
  • André Jacquart Brut Experience Blanc de Blancs, Champagne, Frankrike.
  • Terrassens vita vin.
  • Sattlerhof Sauvignon Blanc Gamlitzer, Südsteiermark, Österrike. EKO.
    Druva: Sauvignon Blanc. Torrt vin, fruktig doft med inslag av honungsmelon, krusbär, gula päron och svarta vinbärsblad.
  • Mâcon-Chaintré Dominique Corin, Bourgogne, Frankrike. EKO.
    Druva: Chardonnay. Torrt vin, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen och rökig mineral.
  • Riesling Qvinterra Kühling-Gillot Rheinhessen, Tyskland. EKO.
    Druva: Riesling. Torrt vin, mycket friskt, något blommig smak med inslag av persika och honung.
  • Chablis Jeu de Dames, Chablis, Frankrike.
    Druva: Chardonnay. Torrt vin, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, lime och mineral.
  • Terrassens röda vin.
  • Barbera d´Alba Gemma, Piemonte Italien. EKO.
    Druva: Barbera. Ett fruktigt bra allround vin.
  • Pinot Noir Weingut Gernot Heinrich 2017, Burgenland, Österrike.
    Druva: Pinot Noir. Ett elegant vin med högre syra.
  • Cotes-du-Rhône, Rhône, Frankrike.
    Druva: Syrah. Kryddigt vin med inslag av mörka bär och peppar.
  • Terroir Sense Fronteres 2017, Negre Montsant, Spanien.
    Druva: Grenache. Ett lite kryddigare vin som är mycket fruktigt.
  • My Essential Cabernet Sauvignon 2014, Kalifornien, USA.
    Druva: Cabernet Sauvignon. Generöst fruktig smak med inslag av fat.
  • Terrassens rosévin.
  • Loimer BIO Rosé, Kamptal, Österrike. EKO.
    Druva: Zweigelt och Pinot Noir. Torrt vin, mycket frisk smak med inslag av smultron, örter och blodgrapefrukt.
  • Chateau Menota, Graves-Superieures, Frankrike.
  • Moscato d`Asti, Piemonte, Italien.
  • Starköl: Budwar Lager 33 cl. Ljus lager Tjeckien.
  • Starköl: Lagunitas, Daytime 33 cl. Indian pale ale (IPA) USA.
  • Mellanöl: Terrassens mellanöl.
  • Cider: Somersby Äpple, Organic.
  • Terrassens alkoholfria mousserande vin.
  • Terrassens alkoholfria vita vin.
  • Terrassens alkoholfria röda vin.
  • Terrassens alkoholfria öl.
  • Läsk, lättöl, mineralvatten, juice med mera.

Kontakta Ersta terrass

Postadress:
Box 4619
116 91 Stockholm

Besöksadress:
Erstagatan 1N/Fjällgatan 45
Södermalm, Stockholm

Bokning:
Telefon 08-714 66 34
meet@erstadiakoni.se 

Köket:
Telefon 08-714 61 07
erstaterrass.koket@erstadiakoni.se 

Öppettider:
Måndag - Fredag 10.00-16.00

Hitta till Ersta terrass

Välkommen till vår lugna oas högt uppe på Erstaklippan!

 

Följ oss i sociala medier

Följ oss på Facebook

Ersta konferens & hotell

Ersta terrass

 

Följ oss på LinkedIn

Ersta konferens, hotell & terrass

Följ oss på Instagram

Meet at Ersta

Följ oss på You Tube

Ersta konferens, hotell & terrass