Jobba hos oss

På Ersta diakoni möter vi individer – inte livskriser, sjukdomar och symptom. Vi har hjälpt människor sedan 1851. Vill du bli en av oss?

Välkommen till landets största idéburna aktör inom vård och omsorg. Vår vision är att kunna erbjuda en värdig välfärd för alla.

Vår verksamhet vilar på värdegrunden: ”Se människan”, utifrån att vi är professionella, skapar tillit och hopp. Det gäller både våra kunder, patienter, besökare och dig som medarbetare. Här ser vi dig och ger dig möjlighet att utvecklas utifrån just dina förmågor och resurser.

Idag är vi cirka 1 400 medarbetare i många olika yrken. Hos oss arbetar vi med hälso- och sjukvård, socialt arbete, fastighetsförvaltning, kyrklig verksamhet och forskning.
Ersta är en värderingstyrd organisation och vårt syfte är att utföra vårt uppdrag på bästa möjliga sätt, därför investerar vi allt vårt överskott direkt tillbaka till verksamheten.

Möt våra medarbetare

Som medarbetare inom Ersta diakoni har du intressanta arbetsuppgifter, professionella kollegor och ett nätverk som sträcker sig över flera av våra verksamheter.

Med lång historia och stark värdegrund

Vår värdegrund genomsyrar allt vi gör på Ersta. Vi vill värna om det som är kärnan i varje människoliv, att se varje människas kapacitet, önskemål, känsloliv och själ. Läs mer om oss här.

Vill du göra praktik hos oss?

Vi tar kontinuerligt emot studenter under pågående utbildning och samarbetar med flera högskolor och utbildningsanordnare.