Jobba hos oss

På Ersta diakoni möter vi individer – inte livskriser, sjukdomar och symptom. Vi har hjälpt människor sedan 1851. Vill du bli en av oss?

Välkommen till landets största idéburna aktör inom vård och omsorg. Vår vision är att kunna erbjuda en värdig välfärd för alla.

Vår verksamhet vilar på värdegrunden: ”Se människan”, utifrån att vi är professionella, skapar tillit och hopp. Det gäller både våra kunder, patienter, besökare och dig som medarbetare. Här ser vi dig och ger dig möjlighet att utvecklas utifrån just dina förmågor och resurser.

Idag är vi cirka 1 400 medarbetare i många olika yrken. Hos oss arbetar vi med hälso- och sjukvård, socialt arbete, fastighetsförvaltning, kyrklig verksamhet och forskning.
Ersta är en värderingstyrd organisation och vårt syfte är att utföra vårt uppdrag på bästa möjliga sätt, därför investerar vi allt vårt överskott direkt tillbaka till verksamheten.

Här visar vi med några ögonblicksbilder från Ersta äldreomsorg, Ersta sjukhus och Ersta LSS hur vård och omsorg kan vara när det är som det borde vara.

Vanliga frågor

Tar ni emot studenter på Ersta diakoni?

Ja! Vi har många olika verksamheter inom Ersta diakoni och tar kontinuerligt emot studenter inom vård, omsorg och socialt arbete.

Läs hela svaret

Er verksamhet vilar på kristen grund, måste man vara kristen för att jobba hos er?

Nej, hos oss är kompetens, engagemang och personliga egenskaper i fokus. Vi välkomnar medarbetare oavsett religion eller livsåskådning.

Läs hela svaret

Vad är Erstas värdegrund och vad står den för?

Vår verksamhet vilar på värdegrunden: ”Se hela människan”, utifrån att vi är professionella, skapar tillit och hopp.

Läs hela svaret

Vilka förmåner får man när man jobbar hos er?

För oss är det viktigt att du som medarbetare känner dig engagerad, ser fram emot att gå till arbetet och mår bra.

Läs hela svaret

Tar ni emot spontanansökningar?

I dagsläget har vi inte möjlighet till det. Men håll utkik under lediga tjänster, där uppdaterar vi kontinuerligt med nya intressanta tjänster.

Läs hela svaret

Möt våra medarbetare

Som medarbetare inom Ersta diakoni har du intressanta arbetsuppgifter, professionella kollegor och ett nätverk som sträcker sig över flera av våra verksamheter.

Med lång historia och stark värdegrund

Vår värdegrund genomsyrar allt vi gör på Ersta. Vi vill värna om det som är kärnan i varje människoliv, att se varje människas kapacitet, önskemål, känsloliv och själ. Läs mer om oss här.

Studentplacering inom Ersta diakoni

Vi tar kontinuerligt emot studenter under pågående utbildning och samarbetar med flera högskolor och utbildningsanordnare.