två kvinnor sitter vid ett bord, en klappar den andra på kinden

Jobba inom Ersta LSS!

Hos oss är du med och skapar en trygg och meningsfull vardag för hyresgästerna på våra LSS-boenden. Välkommen till ett jobb där du gör skillnad varje dag!

Alla Erstas verksamheter vilar på värdegrunden ”Se hela människan”. Det gäller våra boende, patienter och dig som medarbetare. Här ser vi dig och ger dig möjlighet att utvecklas utifrån just dina förmågor och resurser.

en ung kvinna står i ett mysigt inrett rum. Hon håller i en sprayburk och i bakgrunden syns en grafittimålad vägg

Ersta, som består av många olika verksamheter, är inne i en spännande utvecklingsfas. Vi fördubblade antalet LSS-boenden under 2023, och kommer öppna två nya boenden hösten 2024. Dessutom öppnade vi ett helt nytt sjukhus på Södermalm i Stockholm förra året. Vår bredd inom vård och omsorg ger våra medarbetare möjlighet att utvecklas inom organisationen.

Oavsett i vilken verksamhet du jobbar så kommer du att ingå i ett gäng med duktiga och målinriktade kollegor och engagerade, närvarande chefer.

Vi ger dig möjlighet att utvecklas utifrån just dina förmågor och resurser

Jobba där det passar dig

Vår LSS-verksamhet består av åtta gruppboenden och är främst riktad mot personer med intellektuell funktionsnedsättning (personkrets 1).

Gruppboendena finns i Stockholmsområdet och Vallentuna. I september 2024 öppnar även vi två nya boenden i Uppsala. 

Sjuksköterska pratar med patient i ansiktsvisir

Möt våra medarbetare

Som medarbetare inom Ersta diakoni har du intressanta arbetsuppgifter, professionella kollegor och ett nätverk som sträcker sig över flera av våra verksamheter.

Historisk bild med en sjuksköterska som vårdar en patient liggande i en säng

Med lång historia och stark värdegrund

Vår värdegrund genomsyrar allt vi gör på Ersta. Vi vill värna om det som är kärnan i varje människoliv, att se varje människas kapacitet, önskemål, känsloliv och själ. Läs mer om oss här.

Två studenter sitter i en soffa och skrattar mot varandra

Studentplacering inom Ersta diakoni

Vi tar kontinuerligt emot studenter under pågående utbildning och samarbetar med flera högskolor och utbildningsanordnare.