Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Konferensaktiviteter

Passa på att göra det lilla extra för dina konferensdeltagare, något annorlunda som hjälper dem att minnas dagen. Vi samarbetar med olika aktivitetsarrangörer som kan erbjuda allt från fartfyllda upplevelser till mer stillsamma aktiviteter.

Tack vare vår mångfacetterade verksamhet kan vi även erbjuda egenarrangerade aktiviteter som museivisning, föreläsning och visning av olika verksamheter, musikframträdanden i kyrkan och mycket mer. En populär avslutning på konferensdagen är mingel, middag och fest på Ersta terrass.

Guidad visning på Ersta museum

I ett av porthusen från 1850-talet, vid entrén till Erstaområdet, ligger Ersta museum. 2016 utvecklades och omarbetades utställningen i museet. Den aktuella utställningen heter "Staden på berget – Ersta diakoni ser människan".

Här ryms historien om hur kvinnliga pionjärer startade sjukhus och utbildning i 1850-talets Stockholm och om hur sjukvården, utbildningen och diakonin utvecklats sedan dess. Museet binder ihop dåtid med Ersta diakonis arbete idag. Mycket har hänt under historien, men drivkraften i vårt arbete – att hjälpa människor – är lika närvarande nu som då.

Utställningen innehåller bland annat historiska bilder, autentiska föremål, ljudlandskap och information om framtidsplanerna för Ersta diakoni.

Tid: 45-60 minuter eller enligt önskemål.
Pris: fritt inträde och gratis guidning.

Historien om Ersta diakoni

Ersta diakonisällskap har en lång och intressant historia som har sin begynnelse från mitten av 1800-talet. Då skapade sällskapet Sveriges första sjuksköterskeskola och drev ett litet sjukhus med 8 bäddar. Fram till det som idag är Ersta diakonisällskap har vägen varit lång och vindlande och trots att verksamheterna utvecklats åt många olika håll är grundsyftet fortfarande detsamma, att vara ett stöd för medmänniskan, att ta ett socialt ansvar och att erbjuda vård med omsorg. Vi bjuder in en engagerad föreläsare som berättar om Ersta diakonis spännande historia för er. Ni väljer själva vilken inriktning ni vill att berättelsen ska ha, om ni vill höra om en specifik verksamhet, om organisationens utveckling eller dess historia.

Tid: cirka 30 minuter eller enligt önskemål.
Pris: Kostnadsfritt

Vinprovning

Vi bjuder på en resa i vinets olika världar på Ersta Terrass – Restaurang & festvåning. Vinprovningen skräddarsys utifrån era önskemål och er budget.

| Fler

Kontakt

Ersta konferens
Box 4619
116 91 Stockholm

Besöksadress
Erstagatan 1K

Telefon 08-714 63 41
E-post konferens@erstadiakoni.se

Klicka här för karta och vägbeskrivning