Ersta hemtjänst

”Jag arbetar varje dag för att mina medarbetare ska växa"

Närvarande, stöttande och delaktig i stort och smått. Så beskriver Lotta Bengtsson hur hon vill vara i sin roll som verksamhetschef inom Ersta hemtjänst. "Allt börjar med medarbetarna. Om de mår bra och är nöjda, så blir kunderna det också", säger hon.

Som verksamhetschef för Ersta hemtjänst Stockholm Väst har Lotta Bengtsson ett övergripande ansvar för bland annat ekonomi, anställningsavtal och för att kvalitetssäkra det dagliga arbetet.

Det är viktiga ”hårda” arbetsuppgifter, men arbetet rymmer även en rad ”mjuka” uppgifter av minst lika stor vikt.
-En stor del av mitt jobb är att se till att mina gruppchefer är de bästa ledarna för våra övriga medarbetare. Det gör jag genom att coacha dem i ledarskap och att ge dem bästa förutsättningarna för att kunna arbeta med bemanning och planering.

Alla Erstas verksamheter arbetar med värdegrunden ”Se hela människan” som bas. Det beskriver självklart hur vi bemöter kunderna i deras hem, men lika mycket hur vi är mot varandra i en arbetsgrupp.
-Mitt arbete är att sätta grunden för hur vi ska vara mot varandra. Allt börjar med medarbetarna. Om de mår bra och är nöjda, så blir kunderna också det. Det hänger så klart ihop, säger Lotta.

Medarbetare som växer i sin roll

Att få vara med och skapa en trygg arbetsplats med medarbetare som utvecklas ser Lotta som det bästa med sitt jobb.
-Jag har sett personer som suttit tysta på våra möten, men som efter en period plötsligt ställer frågor och kommer med förslag och får positiv respons från sina kollegor. Då känner jag att jag har lyckats.

Stor uppbackning från stödfunktionerna

Ersta hemtjänst finns i Stockholms innerstad, Täby, Österåker, Gävle och Sundsvall. Lotta och verksamhetscheferna för de övriga hemtjänsterna utgör tillsammans med bland annat övergripande områdeschef, HR-partner och controller Ersta hemtjänsts ledningsgrupp.
-Förutom att vi är en grupp som har trevligt i hop så kan vi också bolla utmaningar och stötta varandra. Som verksamhetschef har jag en stark uppbackning av alla Erstas centrala stödfunktioner, vilket underlättar mycket av arbetet i vardagen.

Vinst går rakt tillbaka till verksamheten

Ersta diakoni är en idéburen vård- och omsorgsaktör, och det som skiljer Ersta från många andra i branschen är att vi inte är vinstsyftande.
-Det känns bra att med stolthet kunna säga att det skiljer oss från många andra. Här går inte pengar till aktieägare, vårt eventuella överskott går till kvalitetsutveckling av de befintliga verksamheterna och uppstart av nya.

Är du nyfiken på ett jobb som verksamhetschef inom Erstas hemtjänst? Se om det finns några lediga tjänster just nu >>

två personer som håller varandra i hand

Idéburna med lång historia - det här är Ersta diakoni

Läs mer om oss och vår värdegrund här. >>

äldre kvinna i rosa tröja ler och tittar ut ur bild

Här finns Ersta hemtjänst

Vi erbjuder hemtjänst i Stockholmsområdet, Gävle och i Sundsvall. >>

tre av erstas medarbetare i blå arbetskläder

Vill du jobba hos oss?

Välj ett viktigt jobb! Här hittar du alla lediga tjänster inom äldreomsorgen >>