Karolinskas mottagningar för hud med sexuell hälsa på Ersta sjukhus

Nu har Karolinska Universitetssjukhusets Sektion hud med sexuell hälsas verksamhet i Ersta sjukhus lokaler invigts.

Verksamheten och dess 60 medarbetare har hunnit vara i drift lite drygt två månader på Fjällgatan 44 och 45.  I fredags var det officiell invigning på Ersta och startpunkt för det viktiga arbetet i de nya lokalerna där fler än 20 000 patienter ska få vård varje år. 

Gruppfoto plan 8 Karolinska webb.jpg– Vi välkomnar Karolinskas verksamhet till Ersta. Vi har dessutom nyligen startat nya verksamheter, bland annat gynekologi och urologi, och har sedan tidigare en vårdcentral och en stor slutenvård. Det finns goda samarbetsmöjligheter för att underlätta omhändertagandet av patienterna, säger Sara Lindholm Larsson, sjukhuschef på Ersta.

Sektion hud med sexuell hälsa erbjuder vård till både barn och vuxna. Hudmottagningen behandlar olika typer av inflammationer och utför operationer av hudtumörer. Sektionen är en av två enheter i landet som har sluten hudsjukvård. Specialistmottagning Sexuell hälsa behandlar komplicerade sexuellt överförbara infektioner som gonorré och syfilis. Här finns också en HBTQ-mottagning för unga.

– Jag är stolt och glad. Vinnarna är patienterna och vår fantastiska personal! Från Karolinska ser vi fram emot att föra hudvården framåt i god samverkan med Ersta och andra vårdgivare, säger Jon Lampa, verksamhetschef på Gastro Hud Reuma.