"Musik har en läkande kraft och kan jag vara med och bidra till att fler människor får tillgång till den via Ersta kulturscen så är jag väldigt glad." Så säger Björn Johansson, en av Ersta diakonis gåvogivare.

I entreprenören Björn Johanssons liv har musiken alltid haft en framträdande plats. Förutom affärsverksamheten som han lever på har han haft musiken som han lever för.

Visor har funnits med ända sedan barnaåren. På 1960-talet sjöng han och umgicks med den tidens visgiganter, såsom Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk. Anita Strandell, sångerska och änka till Cornelis är en av artisterna som uppträder med Björn på Ersta kulturscen.

Diakoni har alltid varit viktigt för mig.

Så småningom skaffade Björn sig ett eget bolag, Ladybird där många av jazzens storheter gjort inspelningar, namn som Arne Domnerus, Rune Gustavsson och många andra. Jan Lundgren jazzpianistens mästare är ett annat välkänt namn som också han kommer uppträda på Ersta kulturscen.

Genom Arne Domnerus kom Björn i kontakt med Gustav Sjökvist och kammarkören. Tillsammans gjorde de en del turnéer och skivinspelningar bland annat psalmskivan ”Sorgen och Glädjen”. Och genom kontakten med Gustav Sjökvist och Storkyrkan skapades kontakten med Hans Ulfvebrand och sedermera Ersta diakoni.

– Diakoni har alltid varit viktigt för mig. Jag är engagerad i kyrkans arbete och det var tack vare Hans som jag fick en aha-upplevelse att diakoni kan vara så mycket mer än konkreta praktiska insatser.

– Musik har en läkande kraft och kan jag vara med och bidra till att fler människor får tillgång till den via Ersta kulturscen så är jag väldigt glad.

Tack vare Björn Johanssons generösa donation kan Ersta kulturscen, vår som höst, bjuda in till ett gediget program som spänner från konstutställningar, föreläsningar, konserter och dramatik.

Kort fakta om Ersta kulturscen:

Ersta kulturscen

På Erstakulturscen bjuds du in till ett program som spänner från konst till föreläsningar, konserter och teater. Vissa evenemang behöver du köpa biljett till andra, andra är gratis. Läs mer här om aktuellt program>>

Våra vänner

Varje gåva till Ersta diakoni är värdefull och gör skillnad. Möt några av de som på regelbunden basis skänker en gåva till våra verksamheter här. >>

Ge en gåva

Önskar du också ge en gåva till våra verksamheter? Tack vare dig kan fler människor få möjlighet att läka i en trygg miljö och få den vård, omtanke och professionella bemötande de har rätt till. Läs mer här >>