Vi jobbar med människor, det är det som ska vara fokus

Efter rehabilitering för en knäskada hade Veronica, redan som 15-åring, siktet inne på att bli fysioterapeut. Veronica tror att det är vanligt bland fysioterapeuter, att man själv har erfarit någon form av skada och gått på rehabilitering. Här berättar hon mer om sitt arbete som specialiserad fysioterapeut.

Berätta om din roll som fysioterapeut på Aktiv fysioterapi

Det är 27 år sedan jag blev klar fysioterapeut och under de senaste åtta åren har jag jobbat som specialist inom Ortopedisk Manuell Terapi, OMT. Jag behandlar patienter med besvär och skador från muskler och leder, framförallt idrottsrelaterade skador hos ungdomar. På vår mottagning jobbar specialister inom olika specialistområden och vi har möjlighet att konsultera varandra, vilket är en otrolig fördel för patienten. Vi samarbetar även med idrottsföreningar, primärvårdsrehabilitering, vårdcentraler och andra specialistmottagningar. För att komma till oss behövs ingen remiss.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är hela gänget, man trivs så bra här! Alla är trevliga och väldigt kunniga och jag tror inte jag skulle trivas om jag inte utvecklades och lärde mig nytt. Det är prestigelöst och jag tycker att det är spännande att lära mig om de andra specialistområdena och få helheten. Det är lätt att konsultera varandra och vi samarbetar kring mer komplexa frågeställningar kring patienten.

Jag får rätt patienter som passar min specialitet och mitt intresse och vi har alla resurser vi behöver. Då blir du också bättre på det du gör. Det finns inte så många specialistkliniker. Här är alla verkligen duktiga, vilket är jättestimulerande.

Det är kul att jobba med rehabilitering

Vad var det som lockade med just Ersta som arbetsplats?

Det som lockar mest är framförallt att det är en specialistklinik med många olika specialistområden. Att vi har våra egna rum är en lyxvara och gör att det inte blir en stressig miljö även om tidboken är full. Alla är så duktiga inom sitt område och det går alltid att konsultera någon kollega ”Vad ser du som inte jag ser”? Det är mycket uppskattat av patienterna.

Det är kul att jobba med rehabilitering, att se hela människan inte bara en pengapåse. Vi jobbar med människor, det är det som ska vara fokus.

Medarbetare sitter vid sjuksäng och tittar in i kameran

Här är våra lediga tjänster

På Ersta sjukhus har vi lång erfarenhet, bred specialistinriktning och mycket att erbjuda dig. Här kan du hitta rätt tjänster för så väl sjuksköterska, läkare, undersköterska som administrativa tjänster - se alla våra lediga tjänster här >>

Personal i operationskläder

Jobba på Ersta sjukhus

På Ersta sjukhus är vi över 450 medarbetare i flera olika professioner. Här kan du som är nyutbildad eller med flera års yrkeserfarenhet hitta ditt nästa jobb. Läs mer här >>

Hand som masserar en axel

Våra specialiteter

Inom Aktiv Fysioterapi är vi specialiserade inom flera områden. beroende på vilka besvär du har kan du komma till oss för hjälp. Idrottsmedicin, reumatologi, OMT och mental hälsa är några av våra kompetensområden. Läs mer här >>