Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Bringsalen

Bringsalen är vår största lokal och med sina fem meter i takhöjd och stora fönster åt två håll även vår vackraste. I biosittning ryms det upp till 120 personer. Salen används flitigt för föreläsningar, konferenser men även vid speciella tillfällen som scenframträdanden.

Salen är uppkallad efter Johan Christoffer Bring som var Ersta diakonis föreståndare från 1862 fram till sin bortgång 1898. Bringsalen, som då hette Bönsalen, fungerade som samlingsrum och bönerum för diakonissorna som bodde och verkade i området.

Idag är Bringsalen moderniserad för konferenser med god teknisk utrustning, ljussättning och akustik. Samtidigt som många historiska detaljer är bevarade.

Redan år 1902 flyttade en flygel in i salen. Under årens lopp har flyglarna bytts ut till modernare upplagor och idag, över hundra år senare, står en elflygel på exakt samma plats. Glasfönstret, som är kvar sedan huset byggdes, kom till tack vare att systrarna i huset samlade in bidrag och själva målade en förlaga som sedan en glasmästare skapade.

| Fler

Kontakt

Bringsalen

Storlek: 120 kvm
Takhöjd: 5 meter
Utsikt: Stockholms inlopp, Djurgården och Ersta kyrka

Kapacitet

Biosittning 120 
Skolsittning 70
U-sittning 30
Dubbelt U 36
Fiskben 70
Öar 80
Stolar i ring 40

Ingår i bokning

Projektor med datoranslutning
Hörslinga
2 trådlösa handmikrofoner
2 trådlösa headset
Whiteboard
Blädderblock
OH-projektor (på begäran)
Kontorsutrustning
Block och pennor
Vatten på karaff
Trådlöst (WiFi) och fast internet

Prislista lokal >>>

Prislista övriga tjänster och teknik >>>

Bokningsförfrågan >>>