Linda och Monica sitter i en soffa och samtalar

Ersta hotell

Hållbar inredning på Ersta hotell

16 nya hotellrum har sett dagens ljus högt uppe på Erstaklippan. Ersta konferens & hotell har skapat stora moderna hotellrum av det som tidigare var lägenheter. När projektet startade fanns det stora generösa rum och en vidunderlig utsikt, antingen över kyrkparken och Stockholms inlopp eller åt andra hållet, över takåsarna på söder. Det som behövde tillföras var en helrenovering av lokalerna och det lilla extra i form av genomtänkt, funktionell och attraktiv inredning.

Linda Gavander Mattinson från Inchi interiör och Monica Hökars från Hökars inredning har lyckats med uppdraget att skapa mysiga, tidsenliga rum som förstärker känslan av tradition och hantverk samtidigt som de känns moderna. Rum att bo i och inte bara en säng för övernattning, helt enkelt.

Välkomnande för alla med naturnära stil

Linda och Monica berättar att när de började planera för projektet så utgick de från värden som traditionellt sett alltid har funnits på Ersta diakoni. Rummen skulle kännas välkomnande för alla, vara varmt ombonade, inredning av hög kvalitet och främst i naturmaterial.

De nya rummen har mycket färg, inga klara pastellfärger utan dova rogivande naturnära toner av grått, grönt, rött och blått. Golven är täckta av tjocka ullmattor som både är allergivänliga och lättstädade. Som kontrast till färgerna har möblerna trädetaljer av framförallt ask.

När Linda och Monica satte färgskalan så utgick de ifrån rummet och var i byggnaden det låg. Det har resulterar i att alla rum med utsikt över Söders takåsar har anpassats efter det öppna ljusa läget med solinsläpp hela dagen. Där går färgskalan i blått och grönt. På andra sidan av korridoren som binds samman av en tjock mönstrad ullmatta har rummen varmare färgskala i brun och varmrosa som passar till utsikten över parken och Stockholms inlopp.

Hållbar inredningsstrategi

Inredarna visste redan från början att de ville inreda med tanke på hållbarhet. Dels fick de redan i projektbeskrivningen uppmaning om att det skulle vara lättstädat för medarbetarnas skull, dels kändes det naturligt i och med allt det som Ersta diakoni står för och den långa traditionen av att se människan.

När det kommer till Ersta konferens & hotells nya hotellrum är målet att det ska vara fräscht och modernt över tid. Inredningen bygger på kvalitet och anlitade leverantörer har som affärsidé att tänka hållbart. De har i först hand valt svenska leverantörer.

Fann varandra i uppfattningen om kundbemötande

Linda och Monica jobbar bland annat med Ersta diakoni som ett gemensamt projekt. De har sedan de båda blev egna företagare stöttat och bollat idéer med varandra. När de insåg att de hade samma inställning till service och kundbemötande började de arbeta i gemensamma projekt. Deras inställning är att inget är omöjligt och att de tar ställning till uppdrag från gång till gång beroende av om det kunden önskar känns bra eller inte. Även om en av dem är projektledare så har de båda full koll på projekten. Kunden ska kunna vända sig till vem som helst av dem och få korrekt information kring projektet.

Båda har jobbat med inredning i offentlig miljö i cirka 20 år hos olika inredningsleverantörer. Det var så de träffades för sju år sedan. Linda har en bakgrund från textil och Monica inom marknadsföring. Gemensamt för båda är ett livslångt intresse för inredning, färg, form och hantverk i olika former. Något som märks i deras engagemang för de nya hotellrummen.

Bokningsförfrågan

Hotell

Bo i ett av våra fantastiska rum.

Boka här

Konferens

Boka din konferens i våra vackra lokaler

Boka här

Fest

Ha bröllopet, disputationsfesten eller doplunchen här.

Boka här

Övrigt

Låt oss skräddarsy hela ditt evenemang!

Boka här

Kontakta Ersta konferens, hotell & terrass

Telefon 08-714 63 41
meet@erstadiakoni.se 

Postadress
Box 4619
116 91 Stockholm

Besöksadress
Erstagatan 1K och Erstagatan 1N
Södermalm, Stockholm