Ersta socialt arbete

Möt Daniel Nyberg, Erstas nya socialchef

Vid årsskiftet började Daniel Nyberg som chef för Erstas sociala verksamheter. Här berättar han om sin första tid inom Ersta samt om sina tankar framåt.

Bild på daniel nyberg, chef för erstas sociala verksamheterDaniel Nyberg har arbetat som ledare inom vård- och omsorg i 20 år, både inom privata, kommunala och idéburna organisationer. Ersta var därför väl bekant för honom sedan tidigare.
– Ersta har länge haft ett gott rykte i branschen. Jag har dessutom personer i min närhet med mycket positiva erfarenheter från Erstas verksamheter. Ett allmänt gott rykte är bra, men när det även landar in på en personlig nivå så blir det ännu starkare, och definitivt en plats jag känner att jag vill arbeta på, säger Daniel.

Vad mer lockade dig att söka rollen som Erstas socialchef?

– Jag fastnade extra för Erstas gedigna värdegrund och hur den över tid styrt Erstas riktning och arbetssätt. Och så att fortsätta utveckla den redan höga kvaliteten i verksamheterna och att hjälpa fler, det är tilltalande.

Vilka tidigare erfarenheter är du glad över att ha med dig i ditt nya uppdrag?

– Jag tror att min erfarenhet av ledarskap och medarbetarskap på olika nivåer inom vård- och omsorg kommer att vara en tillgång. Mitt första jobb inom omsorgen var som stödassistent till brukare inom daglig verksamhet och har sedan haft olika chefsuppdrag inom LSS och äldreomsorgen. Jag tror det gett mig en bredd i förståelsen för utmaningarna i vardagen. Jag har även arbetat i tillväxtbolag och vet vikten av att få helheten att hänga med på expansionsresan. Jag tror att en framgångsfaktor är att hitta sätt att dra största möjliga nytta av varandras erfarenheter och att jobba tillsammans.

Vad kommer du att fokusera på den närmaste tiden?

– Närmast kommer jag att fortsätta med det roliga och viktiga uppdraget att åka runt och besöka alla verksamheter. Jag hoppas även att kunna göra praktik på vissa ställen.

Hur ser du på expansionen inom Ersta socialt arbete?

– Vi ska växa, och samtidigt fortsätta att vara en aktör som står stark i vår värdegrund där vi är en garant för kvalitet. Vi kommer bygga egna verksamheter och även lämna anbud för att driva på entreprenad, men bara så länge vi ser förutsättningar att bedriva kvalitativ verksamhet.


Korta fakta:

Bor: Radhus i Bromma.
Familj: Fru, två döttrar och katten Morrissey.
Bakgrund: Född i Björklinge utanför Uppsala. Utbildad socionom. Har haft flera olika chefsroller inom privat och kommunal vård- och omsorg. Kommer närmast från rollen som vd och marknadsområdeschef för bolag inom vård- och omsorgskoncernen Team Olivia.
På fritiden: Har en stor familj jag umgås mycket med. Intresserad av historia, musik och film.

Mer om Ersta diakoni

portalen in till ersta diakoni på erstaklippan på södermalm i stockholm

Upptäck alla Erstas verksamheter

Kyrka, skyddade boenden, anhörigstöd vid beroende och mycket mer - här kan du läsa om Ersta diakonis alla viktiga verksamheter.

ett gäng medarbetare på ett av erstas äldreboendne

En värdig välfärd för alla - vår verksamhetsidé

Ersta diakoni har utvecklat och arbetat med vård och omsorg sedan slutet av 1800-talet. Vi ser hela människan och vill skapa en värdig välfärd för alla.

Två personer som håller varandras händer

170 år och högaktuell - Erstas värdegrund

Vår värdegrund genomsyrar allt vi gör på Ersta. Vi vill värna om det som är kärnan i varje människoliv, att se varje människas kapacitet, önskemål, känsloliv och själ.