Nyheter från Vändpunkten

Årets sommarkampanj är avslutad

Temat för sommarkampanjen 2022 var Ersta Vändpunktens sommarläger. Nu är kampanjen avslutad, och insamlingsmålet nåddes med god marginal. Stort tack till alla våra gåvogivare! 

 

Ersta Vändpunkten i TV4 Nyhetsmorgons soffa

Söndagen den 19 juni deltog Oskar Palmbäck, Agnes Kroné och Vilde Sandgren i TV4 Nyhetsmorgons sändning och berättade om Ersta Vändpunktens verksamhet. Se inslaget här.

 

Välkommen till online-seminarium om hur vi kan hjälpa vuxna anhöriga till någon med beroende - raportsläpp.

20220127:Under 2014-2018 utvärderades anhörigprogrammet för vuxna och resultatet visar att deltagarnas psykiska hälsa förbättrats signifikant. Seminariet riktar sig till dig som dels möter hjälpsökande vuxna i ditt dagliga arbete, du som vill veta mer om gynnsamma metoder och/eller bara är nyfiken på hur Ersta Vändpunkten arbetar med vuxna som är anhöriga till någon med beroende och vad våra metoder resulterar i. Seminariet riktar sig även till dig som arbetar strategiskt med dessa frågor.
Seminariet hålls onsdagen den 9 mars 2022 klockan 10-11 via Zoom.
Du anmäler dig genom att skicka ett mail till webinarvp@erstadiakoni.se (skriv gärna namn och arbetsplats).En länk till seminariet skickas ut lite längre fram till den mailadress du angett.Utökat krisstöd på grund av coronaviruset

20201201: Coronaviruset slår hårt mot samhället och påverkar även vår verksamhet, men vi försöker i möjligaste mån hålla våra grupper igång. För er som i det rådande läget inte har möjlighet att ta er till Vändpunkten har vi öppet för utökat stöd via säker videolänk och telefonsamtal. Krisstödet gäller både enskilt och för familjen.
Kontakta oss på 08-714 62 16 eller vandpunkten@erstadiakoni.se.

Bo Blåvarg i Dagens Arbete om missbruk

20201130: ”Viktigt att förstå hur missbruk fungerar.” 

Se filmen om vårt sommarläger

20201125: Jonatan Etzler har gjort en film om vår sommarverksamhet. Tack vare de modiga lägerdeltagarna i filmen så kan vi beskriva vårt sommarläger och varför verksamheten är så viktigt för barn som lever i familjer med beroende. Tack till alla barn och föräldrar som gjort detta möjligt och tack till ASKER och Sonjagon för musiken. (Samtliga barn och tonåringar som syns och intervjuas i filmen har föräldrarnas godkännande.)

 

Caption
Caption
Caption
Caption