Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Vändpunkten till ett nytt liv

Här är du som anhörig i centrum! Ersta Vändpunkten är en professionell mottagning för barn, unga, föräldrar och andra vuxna som lever i eller har vuxit upp i en familj eller relation med missbruk.

Vändpunkten erbjuder flera olika former av insatser: pedagogiska program i grupp för olika åldrar, familjesamtal, enskild psykoterapi, sommarläger och rådgivning och krisstöd via telefon och besök på Vändpunkten.

_____________________________________________

”Ersta Vändpunkten – en fantastisk skola till ett bättre liv för föräldrar och barn”                       Deltagare i föräldraprogrammet 

_____________________________________________

Att växa upp i en familj med missbruk eller leva som anhörig kan medföra allvarliga psykiska och sociala svårigheter. Människor som vuxit med missbrukande föräldrar har en ökad risk för bland annat psykisk ohälsa, allvarliga relationsproblem, svårigheter i skolan och eget missbruk.

_____________________________________________

 "Ersta - ni är bäst! tack för att vi fick komma till er ni har hjälpt mig"

Deltagare i barnprogrammet 7-9 år

_____________________________________________

Samhället behöver en mottagning där personer som lever med eller har vuxit upp med missbruk kan få professionell hjälp. En mottagning som inte är organiserad kring missbruk, utan kring den anhöriges behov. Därför finns Ersta vändpunkten. Och vi finns för dig i olika skeden i livet, som barn, tonåring, ung vuxen, förälder och senare i livet som vuxen. 

_____________________________________________

”Ni ska inte behöva lida för att era föräldrar/nära… Men nu är det så och det bästa ni kan göra på denna jord är att gå på Ersta. Det hjälpte mig så djävla mycket.”                      

Deltagare i tonårsprogrammet

 _____________________________________________

 

Engagemang och erfarenhet

Vi har lång erfarenhet. Vi har kunskapen. Vi är väl utbildade. Och vi har engagemanget. Vi lägger stor vikt vid att kunna erbjuda professionella insatser, det har man rätt till som anhörig också. Vändpunkten startade 1986 och var då Sveriges första verksamhet för anhöriga till personer med beroendesjukdomar. Vi var först i Sverige att arbeta med medberoende. Vi har gett barn och ungdomar stöd sedan 1989, och vår verksamhet är väl utvärderad. Vi ligger fortfarande i framkant när det gäller utvecklingen av insatser för anhöriga till personer med en beroendesjukdom. Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001. 

 

Vi utbildar fler och fler

Många av de som idag arbetar med anhöriga till beroendesjuka, ideellt eller inom kommun och landsting, har börjat sin resa på Vändpunkten. Som anhöriga eller som professionella, eller både och. Vi fortsätter att utbilda och vi fortsätter att ge möjlighet för anhöriga att hitta sin vändpunkt till ett bättre liv. 

”Vändpunkten! Jag vill ge er av allt det vackra för att ni hjälpt mig en lång, lång bit på väg. Alla vandrar runt som i ett hjul, man måste vara stark om man vill  bryta sig ur. Jag vet att jag kan klara det nu. Jag är er evigt tacksam för en mycket fin och uppvaknande kurs. Ni är guld värda!”

                       Deltagare i vuxenprogrammet

 

 

 

| Fler

Kontakt

Ersta Vändpunkten
Box 4619
116 91 Stockholm

Besöksadress
Erstagatan 1K

Telefon 08-714 62 16
@ Vändpunkten

Öppettider
Måndag-torsdag 09.00 - 12.00