Stöd oss

Så kan du testamentera en gåva till Ersta diakoni

Genom ditt testamente kan du påverka framtiden och andra personers liv. Din testamenterade gåva bidrar till Ersta diakonis arbete för utsatta grupper i samhället.

Goda skäl att skriva ett testamente

  • Jag vill själv bestämma hur min kvarlåtenskap ska fördelas.
  • Jag vill ändra lagens ordning som annars träder in.
  • Jag vill förebygga oenighet kring fördelningen av min kvarlåtenskap.
  • Jag vill skänka till idéburen verksamhet.
  • Jag vill skapa trygghet för min make/sambo eller annan.
  • Jag vill att mitt arv ska vara enskild egendom för arvingarna.

Du kan välja att testamentera hela eller delar av din kvarlåtenskap till Ersta diakoni eller till någon av Ersta diakonis olika verksamheter. Din testamentsgåva kan till exempel bestå av pengar, värdepapper, fastigheter eller annan egendom.

För frågor om hur du upprättar ett testamente, eller om du har andra juridiska frågor hänvisar vi dig till en familjejurist eller din bank, så kan de hjälpa dig. Ett testamente är en skriftlig handling där du uttrycker din sista vilja. För att vara säker på att det blir korrekt utformat rekommenderar vi dig att konsultera en sakkunnig jurist.

Har du allmänna frågor om Ersta diakoni och hur du kan stjöda vårt arbete med en testamentsgåva är du varmt välkommen att kontakta vår givarservice, på telefon 08-714 60 94 eller e-post donation@erstadiakoni.se.

Aktuella insamlingar

Just nu samlar vi in pengar till flera verksamheter inom Ersta diakoni. Våra insamlingsmål baseras helt på verksamheternas behov av gåvomedel.

Våra vänner

Möt företag, stiftelser och privatpersoner som har valt att stödja vår verksamhet. Utan deras stöd skulle vissa av våra verksamheter inte finnas.

Gåvopolicy

Gåvor och bidrag är viktiga tillskott för att Ersta diakoni ska kunna bedriva den högkvalitativa vård och omsorg som vi vill kunna erbjuda.