Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.


Loved by Guests!

Ersta hotell är stolt mottagare av både hotels.com och booking.coms pris för höga gästbetyg.

Utmärkelserna baseras på gästernas upplevelse under sin hotellvistelse och inkluderar allt från service, frukost, rum till läget på hotellet.

Läs mer >>>

Knapp boka


Klicka här för att skicka bokningsförfrågan »


Vi har rum från 795 SEK natten

Välkommen till Ersta hotell!

 • Direktorsrum

  Direktorsrummen är stora, rymliga och moderna med tidsenlig inredning. Här ska du bo om du vill ha det lite extra lyxigt i form av utrymme, sovkomfort, nordiskt inspirerad inredning samt lugn och ro. Alla rum har fin utsikt, antingen över takåsarna på söder eller över kyrkparken och Stockholms inlopp.

  Pris från 1 895 SEK/natten

 • Föreståndarrum

  Föreståndarrummen har oslagbar utsikt. Om du vill vakna och mötas av soluppgång över Stockholms inlopp samtidigt som du har dusch och wc på rummet så är valet givet, det här är rummet för dig. Rummen är relativt stora och andas historia fast med modern tvist och med moderna bekvämligheter.

  Pris från 1 295 SEK/natten

 • Elevrum

  Elevrummen kan inte skryta med samma utsikt som våra övriga rum men har andra fördelar. De ligger i en avskild och tyst del av huset, de är stora och lite billigare. Sängarna i enkelrummen är extra breda (120 cm). Om du har andra planer än att sitta i fönstersmygen hela dagarna så rekommenderar vi ett elevrum.

  Pris från 1 195 SEK/natten

 • Systerrum

  Systerrummen ligger högst upp med milsvid utsikt. Om du vill bo enkelt men ändå vakna och mötas av soluppgång över Stockholms inlopp så är ett systerrum något för dig. Rummen andas historia från tiden då diakonissorna bodde här men med modern tvist och med moderna bekvämligheter som dusch och wc i korridoren.

  Pris från 795 SEK/natten

Bo i historisk miljö men med nutidens bekvämligheter

1896 stod det så kallade stora diakonisshuset klart. Då bodde, levde och arbetade diakonissor och elever i huset. Nu används dåtidens bostadsrum till hotellrum och fascinerar våra gäster med känslan av att flyttas bakåt i tiden samtidigt som alla moderna bekvämligheter finns på plats.

För att hedra vår historia och alla berättelser som sitter i väggarna har vi valt att ge våra hotellkategorier namn från diakonins värld. Läs mer om vad de olika titlarna innebar då och vad de innebär idag under ”Om oss”. Och… vår verksamhet styrs fortfarande av en direktor. Det är inte helt osannolikt att stöta på honom eller en livs levande diakonissa i våra lokaler.

Vi ligger högt uppe på Erstaklippan, östra Södermalm. Nära till Fotografiska museet, Folkungagatan och Nytorget.

Utsikt

Milsvid utsikt över

Stockholm och dess inlopp

Frukostmatsal

Frukostbuffé med

Krav-märkta produkter

Kyrkparken

Rofylld och lugn oas

med egen park

Fest

Stenkast till det hippa

pulserande Sofo