Som det borde vara

På Ersta går vetenskap och hjärta hand i hand. Vår värdegrund om att se hela människan genomsyrar allt vi gör. Och här återinvesteras vinsten för att kunna hjälpa ännu fler. Inga konstigheter egentligen. Det är helt enkelt bara så, som det borde vara.

Vissa saker i livet tar vi för givet. Att samhället tar hand om oss när vi blir sjuka. Och att vi får hjälp när vi verkligen behöver den. Men det är långt ifrån självklart. Ersta diakoni vill med sitt sätt att vara, visa och påminna om hur vård och omsorg ser ut när den är som det borde vara. Värdig.

Att vi som idéburen återinvesterar vinsten möjliggör att vi kan bedriva forskning och utveckling för att bli ännu bättre. Och hjälpa fler. 

Här får du en inblick i några av våra verksamheter som erbjuder vård och omsorg, som det borde vara.

Ersta hemtjänst

Många äldre mår bra av att bo kvar hemma så länge man vill och kan. Därför arbetar vi alltid med ett litet team, med en kontaktperson, för att skapa största möjliga trygghet. 

Ersta äldreboende

Ensamhet är en av de största orsakerna till depression hos äldre. Därför gör vi allt för att skapa en meningsfull vardag med gemensamma aktiviteter. Och på flera av våra boenden är husdjur välkomna.

Ersta sjukhus

Behovet av specialiserad vård och god omsorg har aldrig varit större. Därför bygger vi morgondagens sjukhus där vetenskap och hjärta går hand i hand.

Ersta LSS

Inflytande i vardagen stärker självkänslan hos personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Vi deltar sedan 2020 i ett forskningsprojekt där man ser hur varje vardagssituation kan vara en möjlighet till aktivitet som ger individen valmöjligheter, ökat inflytande och meningsfullt engagemang.

Mer om Ersta diakoni

Upptäck alla Erstas verksamheter

Kyrka, skyddade boenden, anhörigstöd vid beroende och mycket mer - här kan du läsa om Ersta diakonis alla viktiga verksamheter.

En värdig välfärd för alla – vår verksamhetsidé

Ersta diakoni har utvecklat och arbetat med vård och omsorg sedan slutet av 1800-talet. Vi ser hela människan och vill skapa en värdig välfärd för alla.

171 år och högaktuell – Erstas värdegrund

Vår värdegrund genomsyrar allt vi gör på Ersta. Vi vill värna om det som är kärnan i varje människoliv, att se varje människas kapacitet, önskemål, känsloliv och själ.