Bild på en medarbetare inom ersta hemtjänst

Ersta hemtjänst

Så här går det till att få ett biståndsbeslut för hemtjänst

Vill du få din omsorg via Ersta hemtjänst? För att få hemtjänst behöver du först ett biståndsbeslut från din kommun. Här berättar vi hur det går till.

Funderar du kring vad du behöver göra för att få hemtjänst? Här reder vi ut mer kring det och ger dig länkar där du kan få ytterligare svar på vad som gäller där just du bor.

  1. Kontakta en biståndshandläggare på din kommun för att få information om hur du gör en ansökan om att få hemtjänst. Få mer information om processen under rubriken "Hur går det till att få hemtjänst".
  2. Gör ditt val. Om du blir beviljad ett biståndsbeslut för hemtjänst har du som bor i kommuner med kundval möjlighet att välja Ersta hemtjänst. 
  3. Vi kontaktar dig. Biståndshandläggaren meddelar oss ditt val och därefter kontaktar vi dig. Du får en kontaktperson hos oss och tillsammans planerar ni när och hur du ska få hjälp. Vilken typ av hjälp du kan få och hur ofta styrs av ditt biståndsbeslut.

Har du frågor om Ersta hemtjänst eller hjälpen vi erbjuder är du välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på varje hemtjänsts hemsida. Här hittar du alla våra hemtjänster  >>

En till två gånger om året bjuder flera av våra hemtjänster in till Öppet hus, ett tillfälle att komma och träffa oss på plats. När det är dags hittar du information här på hemsidan.

Hur går det till att få hemtjänst?

Bor du i en kommun där Ersta hemtjänst går att välja? Läs mer om hur det går till att få hemtjänst här (länkar till kommunernas hemsdor):

Stockholms stad >>
Täby kommun >>
Österåkers kommun >>
Gävle kommun >>
Sundsvalls kommun >>

 

två personer som håller varandra i hand

Idéburna med lång historia - det här är Ersta diakoni

Läs mer om oss och vår värdegrund här. >>

äldre kvinna i rosa tröja ler och tittar ut ur bild

Här finns Ersta hemtjänst

Vi erbjuder hemtjänst i Stockholmsområdet, Gävle och i Sundsvall. >>

tre av erstas medarbetare i blå arbetskläder

Vill du jobba hos oss?

Välj ett viktigt jobb! Här hittar du alla lediga tjänster inom äldreomsorgen >>