Två ur personalen hos Ersta hemtjänst skrattar tillsammans

Ersta hemtjänst

Ersta hemtjänst Gävle

Vi på Ersta hemtjänst Gävle vill gärna hjälpa dig i din vardag. Genom hemtjänsten får du det stöd och den omsorg du behöver för att kunna fortsätta att bo kvar hemma. Vi erbjuder även dig som kund roliga och kostnadsfria aktiviteter varje vecka!

Våra medarbetare har erfarenhet av äldreomsorg och är utbildade för att kunna ge dig, utifrån ditt biståndsbeslut från kommunen, den hjälp du behöver. Du som bor i Andersberg, Hemlingby, Furuvik, Hemsta, Brynäs, Gävle strand, Söder och i hela centrala Gävle (utom Sätra och Näringen) kan välja Ersta hemtjänst. 

Så arbetar vi

Man gosar med en brun lurvig hund

Upplevelsen av kontinuitet, närhet och trygghet är viktig och vi försöker i möjligaste mån begränsa antalet personer som deltar i din omvårdnad.

När du väljer Ersta hemtjänst får du en kontaktperson som ansvarar för det mesta som rör dig. Din kontaktperson finns till hands för att se till att ditt hem och din vardag blir som du vill ha den. Tillsammans skapar vi en genomförandeplan som ligger till grund för hur och när hjälpen ska utföras.

Mer än bara omsorg

  • Varje vecka bjuder vi in till olika aktiviteter för dig som är kund, exempel på aktiviteter är fikaträffar i samband med olika högtider. Våra aktiviteter är välbesökta och uppskattade. Många får nya bekantskaper. Här hittar du aktuellt program.
    Vill du se hur trevligt vi har?
    Följ oss på instagram! >>
  • Ersta erbjuder stöd till dina anhöriga - enskilda samtal, anhöriggrupper samt information, utbildning, aktiviteter och rekreationsvistelser.
    Läs mer om Erstas anhörigstöd >>

För att kunna få hemtjänst behöver du ett biståndsbeslut från din kommun. Du kan läsa mer om hur det går till att få hemtjänst här

Du som bor i Gävle kan få mer information kring hemtjänst via biståndshandläggarna på telefonnummer 026-17 80 00. Du hittar all information om hur du blir kund hos oss via rubriken "Så här väljer du oss" här nedanför.

Välkommen till Ersta hemtjänst!

Så väljer du Ersta hemtjänst

Vill du få din omsorg via Ersta hemtjänst men vet inte hur det går till? Här har vi samlat den information du behöver för att kunna få hemtjänst >>

Så går det till att få hemtjänst

man från ersta hemtjänst räcker över en matkasse till en kvinnlig hemtjänstkund

Svar på vanliga frågor

Din avgift för hemtjänst är baserad på din ekonomiska situation och är oberoende av vilken hemtjänst du väljer. Din biståndshandläggare kan ge dig mer information kring avgifter. Du kan även läsa mer här >>

Vi hjälper till med tillagning av enklare maträtter om det finns i ditt biståndsbeslut – kontakta din biståndshandläggare för mer information.

Vi försöker hålla våra arbetsteam små så som möjligt så att endast ett fåtal olika personer kommer hem till dig. Du har däremot alltid en kontaktperson som har hand lite extra om dig och som du vänder dig till med frågor och synpunkter.

Vi kan hjälpa till med exempelvis städning, inköp av mat, tvätt, dusch och promenader. Vad just du har rätt till för typ av hjälp bestäms genom ditt biståndsbeslut från kommunen.

Kontakta din biståndshandläggare så kan de hjälpa dig.

Vanliga frågor

Mer om oss

Äldre man klappar ömt på kvinnas kind

Vi stöttar även dig som anhörig

När någon i ens närhet dabbas av sjukdom förändras livet också för den som är anhörig. Därför erbjuder vi på Ersta stöd till anhöriga.

Historisk bild på sjuksyster som vårdar patient

Idéburna med lång historia - det här är Ersta diakoni

Ersta diakoni är en idéburen vård- och omsorgsaktör där allt överskott återinvesteras i våra verksamheter. Läs mer om oss och vår värdegrund här.

man från hemtjänsten på väg ut med cykel

Undrar du något om Ersta hemtjänst?

Här hittar du svar på en rad vanliga frågor om att få och ha hemtjänst. >>

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om du har frågor.

Telefon: 026-60 09 50
Postadress: Södra Kungsgatan 36B, 802 52 Gävle
Besöksadress: Södra Kungsgatan 38B

Email: gavlehemtjanst@erstadiakoni.se

Verksamhetschef
Mariella Arnell 
Telefon: 08-714 60 45

Email: mariella.arnell@erstadiakoni.se

Välkommen till Ersta hemtjänst Gävle!