Äldre kvinna får sitt hår flätat

Ersta äldreboende

Erstas äldreboenden i Stockholm och Uppsala

Vi har äldreboenden (även kallat vård- och omsorgsboenden eller särskilda boenden för äldre) i Stockholm och Uppsala. Här kan läsa mer om våra boenden och hitta kontaktuppgifter. Varmt välkommen att höra av dig med frågor och om du vill boka tid för en visning.

Våra äldreboenden i Stockholm, Nacka, Huddinge och Täby

Äldreboende i Uppsala

Så här väljer du oss

Vill du bo på något av Erstas äldreboenden? För att få en plats behöver du först ett biståndsbeslut för särskilt boende från din kommun eller stadsdel. Här kan du läsa mer om hur det går till.

Så får du en plats på våra äldreboenden

fysioterapeut boxas med en man

Vanliga frågor om äldreboende

Nej, vi har ingen egen kö. Köhanteringen till platserna på äldreboenden sköts av din kommun. 

Kostnaden för att bo på ett äldreboende är uppdelad i tre delar:

  1. Omsorgsavgift
  2. Hyra för din lägenhet
  3. Måltidskostnad

Läs mer om kostnaden för att bo på ett vård- och omsorgsboende här >>

Du får gärna komma och besöka oss. Så länge vi behöver förhålla oss till coronarestriktioner kan det dock se annorlunda ut - kontakta verksamhetschefen för det äldreboende du är intresserad av för att få veta mer. Kontaktuppgifter hittar du här eller på respektive äldreboendes hemsida.

Nej, alla är välkomna helt oberoende av religiös tro och livsåskådning. Vi erbjuder dock exempelvis andakter och samtal med präst eller diakon för de som önskar.

God mat och trevliga måltider är en del av god omsorg. Det är inte bara viktigt för hälsan utan även för livskvalitet och välmående. Måltiderna inom Ersta diakonis äldreboenden ska uppfylla mer än grundläggande krav som näringsrik mat med god smak och tilltalande utseende – vi vill även att måltiderna ska vara en trevlig stund att se fram emot. Vi kallar vårt arbetssätt kring måltider för Erstamaten. Läs mer om mat och måltider.

Här kan du läsa mer vad som gäller kring besök på våra äldreboenden under den pågående coronapandemin.

 

 

Vanliga frågor om äldreboende

Aktuellt

vackra kaffekoppar staplade på varandra

Program för Café Minnesvärt

Café Minnesvärt är en mötesplats för alla som på något sätt är berörda av kognitiva sjukdomar. Ta del av intressanta föreläsningar - läs mer här >>

Äldre man klappar ömt en kvinna på kinden

Det här är vårt stöd för dig som anhörig

När någon i ens närhet drabbas av sjukdom eller funktionsnedsättning förändras livet också för den som är anhörig. Därför erbjuder vi på Ersta stöd till anhöriga - läs mer här.

Stekt lax med tillbehör

Vi lägger stort fokus på mat och måltider

Som äldre och sjuk har man ett ökat behov av energi och näringsämnen medan aptiten, förmågan att äta och tillgodogöra sig mat minskar. Läs om hur vi tänker kring mat och måltider.