Ersta äldreboende

Susannahemmet, Huddinge - öppnar 2022

Under senare delen av våren 2022 öppnar Susannahemmet i Snättringe i Huddinge kommun – ett modernt äldreboende med trivsamma lägenheter och höga krav på medicinsk trygghet.

Susannahemmet, som öppnar våren 2022, blir ett vård- och omsorgsboende (äldreboende) för personer med ett vårdbehov dygnet runt. Här kommer det att finnas enheter både för boende med en demenssjukdom och för dem med somatisk sjukdom.

två bilder - den ena på inredningsdeltaljer i milt grönt - vägg och en lampa. På den andra bilden fina blommor på Susannahemmets gårdSusannahemmet rymmer cirka 90 lägenheter fördelade på 10 boendeenheter. I alla lägenheter finns höj- och sänkbara sängar, men i övrigt möblerar man sin lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar. Varje lägenhet har egen tvättmaskin.

Varje enhet har eget kök, matsal och terrass. Boendet rymmer flera sociala ytor, bland annat planeras för en stor samlingssal där man kan ha större gemensamma aktiviteter samt ett välutrustat rehabrum.

Utemiljön och närområdet

utsikt från ett av susannahemmets fönsterSusannahemmet kommer att ha en trädgård där boende och medarbetare kan tillbringa tid under sommarhalvåret. Här kan man hjälpa till att odla eller bara sitta och njuta av sol och frisk luft. I närområdet finns Långsjön och fina grönområden. Det är lätt att ta sig till Susannahemmet, åker man kollektivt finns en busshållplats precis utanför.

Varierat aktivitetsutbud

På alla Erstas äldreboenden hittar vi dagligen på saker tillsammans, exempelvis promenader, högläsning, utflykter och gymnastik. två äldre kvinnor går arm i arm med en av erstas medarbetareDessutom finns mer intressestyrda gruppaktiviteter med fokus på till exempel måleri och skönhet och spa.

Vi firar alla traditionella högtider och på helgerna anordnar vi fredagsmys, lördagsfest och söndagskaffe. Och ibland förgyller vi dagarna med pub, musikuppträdanden, sångstunder eller en korvgrillning.

Mer om livet hos oss

  • Om man flyttar till oss kan man ta med sitt husdjur. Detta behöver planeras ihop med verksamhetschefen, och man behöver känna till vår husdjurspolicy >>.
  • Mat och måltider är viktigt och prioriterat, läs mer här >>
  • Här får alla boende en kontaktperson och tillsammans skapar man en genomförandeplan som beskriver på hur man vill ha sitt stöd och omsorg.
  • Våra medarbetare jobbar i team för trygg vård och omsorg. Vår omsorgspersonal, våra sjuksköterskor och rehabpersonal har alla erfarenhet av äldreomsorg. Vi har en egen sjuksköterskepatrull för extra trygghet på natten samt ett läkarteam knutet till oss. Ersta äldreomsorg har även en medicinskt ansvarig sjuksköterska som bistår verksamheten.
  • Vi jobbar aktivt med anhörigstöd - läs gärna mer här >>
  • Genom Ersta kyrka erbjuder vi också stöd i existentiella frågor. För de som vill finns det möjlighet att se live-sända gudstjänster och konserter från kyrkan.

Är du nyfiken på Susannahemmet?

I början av 2022 kommer vi, om pandemiläget tillåter, erbjuda visningar av Susannahemmet. Anmäl ditt intresse redan nu.
Klicka här för att anmäla ditt intresse för nyheter och för att få information om datum för visningar av Susannahemmet >>

Har du frågor?

Välkommen att kontakta projektledare Katarina Bergsten 
Telefon: 08-714 60 28
E-post: susannahemmet@erstadiakoni.se

Observera att vi inte kan ta emot intresseanmälningar för ett jobb på Susannahemmet – läs mer här nedanför.

Vill du jobba här?

Susannahemmet kommer att öppna i ett antal etapper. två av erstas medarbetare står på ett erstas boendes innergårdarPlanen för etapp 1 ser ut så här:
Januari 2022: Rekryteringsstart av sjuksköterskor och rehabpersonal (fysio- och arbetsterapeuter)
Mars 2022: Rekryteringsstart av omsorgspersonal.

Du kommer hitta alla lediga tjänster här >>

Varmt välkommen med din ansökan när det är dags. Observera att vi inte kan ta emot intresseanmälningar innan tjänsterna är utlysta.

Mer om Erstas äldreboenden

Lär mer om oss och vad vi erbjuder på våra äldreboenden >>

Här finns vi

Vi driver flera äldreboenden i Stockholm och Uppsala >>

Det här är Ersta diakoni

Ersta äldreboende drivs av Ersta diakoni - med 170 års erfarenhet av vård och omsorg >>