Hav med berg i bakgrunden

Ta hand om din hälsa och delta i viktig forskning

Forskare vid Göteborgs universitet har upptäckt att något så enkelt som en kvart med ett onlinebaserat verktyg varannan vecka kan förbättra hälsan och kan ge ett nytt sätt att: må bättre, förebygga eller hantera livsstilssjukdomar och lära dig mer om dig själv och din hälsa.

Genom att använda verktyget deltar du också i en av Sveriges största satsningar för folkhälsan där din hälsa och ditt välmående undersöks över flera år framåt. Att använda livsstilsverktyget är kosnadsfritt.

Ett verktyg byggt på forskning

Verktyget togs initialt fram som ett livsstilsstöd för personer med typ 2-diabetes men är nu breddat så att det kan användas av alla för att ta hand om hälsan och förebygga eller hantera livsstilssjukdomar. Målet med studien är att undersöka hur detta forskningsbaserade verktyg påverkar din hälsa, din livskvalitet och risken för att utveckla livsstilssjukdomar.

Verktyget handlar om stress, sömn och oro. Om relationer och ensamhet. Om mat, motion och mikrovanor. Livsstilsverktyget innehåller övningar och tester som gör dig medveten om vilka konkreta steg som är mest angelägna för dig att ta för att förbättra hälsan utifrån dina behov.

Det innehåller också ett stort bibliotek av texter, skrivna av läkare och forskare, som ger dig stöd och tips för att förbättra din hälsa och mående. Du får tillgång till forskningsbaserat material om kost och motion.

Hur fungerar det?

Studien kan användas av dig som är över 35 år och har tillgång till Internet via dator, läsplatta eller mobiltelefon. Du använder verktyget hemifrån på egen hand (precis som vilken Internetsida som helst) via dator, läsplatta eller mobiltelefon. Inga fysiska besök ingår och du är välkommen att delta oavsett var du bor i Sverige och det är helt kostnadsfritt. 

 

Kom igång med Livsstilsverktyget

  • Besök sidan Livsstilsverktyget för och klicka på ”Börja använda verktyget”
  • Skapa konto 
  • Välj dina teman – ämnen som är relevanta och intressanta för dig.
  • Nu är du redo! Ställ enkla frågor till dig själv baserade på dina teman för att hitta nya sätt att må bättre.