Kirurgi- och anestesikliniken

Vi är specialiserade på avancerad kirurgi inom mag- och tarmområdet. Vi utför också en stor mängd mindre ingrepp som exempelvis bråckoperationer och kirurgi för anala åkommor.

Vi behandlar tjock- och ändtarmscancer, inflammatorisk tarmsjukdom, anala besvär, obesitas, bråck i bukväggen, ljumskbråck, gallstenssjukdomar och sjukdomar i matstrupen, som reflux och akalasi. Vi utför över 4000 operationer varje år.

Kirurgi- och anestesikliniken är specialiserad på avancerad kirurgi inom mag- och tarmområdet.

Hos oss finns kirurger, anestesiläkare, sjuksköterskor, undersköterskor, dietister, fysioterapeuter och kuratorer.

Kliniken bedriver också aktiv patientnära forskning i samarbete med bland annat Karolinska institutet och har ett stort antal publicerade vetenskapliga artiklar.

Så blir du patient hos oss

1

Du behöver en remiss

För att komma till oss behöver du en remiss. Prata med din behandlande läkare. När remissen kommit kallar vi dig till ett första besök på vår kirurgmottagning. Läs mer nedan om hur du söker vård hos oss.

Så söker du vård
2

Ditt besök hos oss

På kirurgmottagningen är vi specialiserade på bedömning, utredning och efterkontroller av patienter med kirurgiska sjukdomar inom mag- och tarmområdet. Vi tar emot dig när du ska opereras hos oss och vi utför även vissa behandlingar.

Kirurgmottagningen
3

Inför operation

Du kan själv påverka resultatet av din operation och minska risken för komplikationer. Med goda levnadsvanor och rutiner ger du dig själv bästa förutsättningar för ett bra resultat av din operation. Här kan du läsa mer om vad som är viktigt inför din operation.

Inför operation
4

Din operation

När du ska opereras hos Ersta sjukhus skrivs du in och tas om hand av operationsavdelningen. Vi förbereder dig inför din operation tills det är dags att tas in på operationssalen. Här kan du läsa mer om vad som sker i samband med din operation.

Din operation

Mer om Ersta sjukhus

Besökare i receptionen pratar med personal över disken

Så blir du patient på Ersta sjukhus

För att bli patient hos oss krävs i de flesta fall en remiss. Läs här om hur du går tillväga >>

handskbeklädda händer med provrör

Ska du ta prov eller göra en provtagning?

I anslutning till Ersta sjukhus finns Karolinska Universitetslaboratoriet. Mer information >>

Sjukvårdspersonal skriver på dator

Ta hjälp av vår patientvägledare

Patientvägledaren kan svara på frågor om dina rättigheter i vården och förmedla kontakt med verksamheter som kan hjälpa dig.

Kontakta kirurgi- och anestesikliniken

För av- eller ombokning av mottagningstid samt förnya recept, använd gärna appen Alltid öppet (ändring av operationstid ska göras per telefon till operationsplaneringen).

Besöksadress
Ersta sjukhus
Folkungagatan 125

Telefon växel
08-714 65 00

Tf Verksamhetschef
Erik Syk
E-post: erik.syk@erstadiakoni.se