Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Respekt, delaktighet och trygghet

Den palliativa vården vid Ersta sjukhus genomsyras av en helhetssyn på människan som innefattar alla aspekter av livet. Hospice är av tradition en viktig del av sjukhusets verksamhet och värdegrund.

På hospiceavdelningen vårdas 20 patienter, de flesta i livets slut. Även korta vårdperioder av svårt sjuka i väntan på hemsjukvård eller kommunalt boende förekommer. För att kunna komma till oss behöver du en remiss.

Hos oss finns en erfaren och trygg personalgrupp med specialistkompetens inom cancer, smärtlindring, palliativ omvårdnad och palliativ medicin. I teamet runt patienten och de närstående ingår läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, präst, kurator och sekreterare. Viktiga ledord är respekt, delaktighet och trygghet. Vårt mål är att alla ska få det stöd som de behöver under sin vistelse hos oss. Därför har också närstående möjlighet att övernatta på avdelningen om så önskas.

Avdelningen är utformad med bland annat lekrum, uteplats, andaktsrum och en vacker matsal för att främja samvaro. Vårt centrala läge i innerstan med närhet till caféer och restauranger ger goda möjligheter till besök och möten utanför avdelningen. Vi lägger stor vikt vid att patienten får behålla sitt självbestämmande och sin självbild trots svår sjukdom.

| Fler

Kontakt

Hospiceavdelning

Besöksadress
Ersta sjukhus
Fjällgatan 44, plan 4

Telefon expedition
08-714 66 05
 
Enhetschef

Sara Eklöf
@sara.eklof

Hitta hit, karta öppnas i nytt fönster >>>