Ersta äldreboende

Ednahemmet, Nacka - öppnar i början av 2023

I början av 2023 öppnar Ednahemmet i Hästhagen i Nacka kommun. Ett småskaligt äldreboende med retroinspirerad inredning, omgivet av fridfull och vacker natur.

ett äpple i ett träd i närheten av ednahemmetEdnahemmet blir ett vård- och omsorgsboende (äldreboende) för personer med ett vårdbehov dygnet runt. Här planeras för enheter för både boende med en demenssjukdom och för dem med somatisk sjukdom.

Ednahemmet erbjuder 60 lägenheter i varierande storlekar. I alla lägenheter finns höj- och sänkbara sängar, men i övrigt möblerar man sin lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar.

Inredningen på Ednahemmet kommer att vara retroinspirerad med detaljer i färg och form från 1950-60-talen. Varje boendeenhet har gemensamt kök, matsal och balkong eller uteplats. 

Utemiljön och närområdet

Tack vare uteplatser, balkonger och en fin trädgård är det enkelt att vara utomhus. För den som vill ta sig längre bort finns många möjligheter då området kring boendet är vackert med närhet till både vatten och skog.

Varierat aktivitetsutbud

äldre kvinna målar

På alla Erstas äldreboenden hittar vi dagligen på saker tillsammans, exempelvis promenader, högläsning, utflykter och gymnastik.

Dessutom har vi mer intressestyrda gruppaktiviteter med fokus på till exempel måleri och skönhet och spa.

Vi firar alla traditionella högtider och på helgerna anordnar vi fredagsmys, lördagsfest och söndagskaffe. Och ibland förgyller vi dagarna med pub, musikuppträdanden, sångstunder eller en korvgrillning.

Mer om livet hos oss

  • Om man flyttar till oss kan man ta med sitt husdjur. Detta behöver planeras ihop med verksamhetschefen, och man behöver känna till vår husdjurspolicy >>.
  • Mat och måltider är viktigt och prioriterat, läs mer här >>
  • Här får alla boende en kontaktperson och tillsammans skapar man en genomförandeplan som beskriver på hur man vill ha sitt stöd och omsorg.
  • Våra medarbetare jobbar i team för trygg vård och omsorg. Vår omsorgspersonal, våra sjuksköterskor och rehabpersonal har alla erfarenhet av äldreomsorg. Vi har en egen sjuksköterskepatrull för extra trygghet på natten samt ett läkarteam knutet till oss. Ersta äldreomsorg har även en medicinskt ansvarig sjuksköterska som bistår verksamheten.
  • Vi jobbar aktivt med anhörigstöd - läs gärna mer här >>
  • Genom Ersta kyrka erbjuder vi också stöd i existentiella frågor. För de som vill finns det möjlighet att se live-sända gudstjänster och konserter från kyrkan.

Är du nyfiken på Ednahemmet?

Under hösten 2022 kommer vi att erbjuda visningar av Ednahemmet - när datum är satta kommer du kunna läsa mer här. 

Anmäl dig här för att få mer information samt att få veta när datumen för visningarna är klara.

Har du frågor?

blommor i trädgård på ett av erstas boendenVälkommen att kontakta projektledare Katarina Bergsten 
Telefon: 08-714 60 28
E-post: ednahemmet@erstadiakoni.se

Observera att vi inte kan ta emot intresseanmälningar för ett jobb på Ednahemmet – läs mer här nedanför.

Vill du jobba här?

två av erstas medarbetare står ute på en av våra boendens gårdarVi kommer att påbörja rekryteringen till Ednahemmet under hösten 2022. Du kommer hitta alla lediga tjänster här >>
Varmt välkommen med din ansökan när det är dags. Observera att vi inte kan ta emot intresseanmälningar innan tjänsterna är utlysta.

Mer om Erstas äldreboenden

Lär mer om oss och vad vi erbjuder på våra äldreboenden >>

Här finns vi

Vi driver flera äldreboenden i Stockholm och Uppsala >>

Det här är Ersta diakoni

Ersta äldreboende drivs av Ersta diakoni - med 170 års erfarenhet av vård och omsorg >>