Ersta äldreboende

Ednahemmet, Nacka - öppnar i början av 2023

I början av 2023 öppnar Ednahemmet i Hästhagen i Nacka kommun. Ett småskaligt äldreboende med retroinspirerad inredning, omgivet av fridfull och vacker natur.

ett äpple i ett träd i närheten av ednahemmetEdnahemmet blir ett vård- och omsorgsboende (äldreboende) för personer med ett vårdbehov dygnet runt. Här planeras för enheter för både boende med en demenssjukdom och för dem med somatisk sjukdom.

Ednahemmet erbjuder 60 lägenheter i varierande storlekar. I alla lägenheter finns höj- och sänkbara sängar, men i övrigt möblerar man sin lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar.

Inredningen på Ednahemmet kommer att vara retroinspirerad med detaljer i färg och form från 1950-60-talen. Varje boendeenhet har gemensamt kök, matsal och balkong eller uteplats. 

Utemiljön och närområdet

Tack vare uteplatser, balkonger och en fin trädgård är det enkelt att vara utomhus. För den som vill ta sig längre bort finns många möjligheter då området kring boendet är vackert med närhet till både vatten och skog.

äldre kvinna målarVarierat aktivitetsutbud

På alla Erstas äldreboenden hittar vi dagligen på saker tillsammans, exempelvis promenader, högläsning, utflykter och gymnastik.

Dessutom har vi mer intressestyrda gruppaktiviteter med fokus på till exempel måleri och skönhet och spa.

Vi firar alla traditionella högtider och på helgerna anordnar vi fredagsmys, lördagsfest och söndagskaffe. Och ibland förgyller vi dagarna med pub, musikuppträdanden, sångstunder eller en korvgrillning.

Mer om livet hos oss

 • Om man flyttar till oss kan man ta med sitt husdjur. Detta behöver planeras ihop med verksamhetschefen, och man behöver känna till vår husdjurspolicy >>.
 • Mat och måltider är viktigt och prioriterat, läs mer här >>
 • Här får alla boende en kontaktperson och tillsammans skapar man en genomförandeplan som beskriver på hur man vill ha sitt stöd och omsorg.
 • Våra medarbetare jobbar i team för trygg vård och omsorg. Vår omsorgspersonal, våra sjuksköterskor och rehabpersonal har alla erfarenhet av äldreomsorg. Vi har en egen sjuksköterskepatrull för extra trygghet på natten samt ett läkarteam knutet till oss. Ersta äldreomsorg har även en medicinskt ansvarig sjuksköterska som bistår verksamheten.
 • Vi jobbar aktivt med anhörigstöd - läs gärna mer här >>
 • Genom Ersta kyrka erbjuder vi också stöd i existentiella frågor. För de som vill finns det möjlighet att se live-sända gudstjänster och konserter från kyrkan.

Välkommen på visning

----------------------------------------------------------------------------

Det har varit hårt tryck på visningarna och vi kommer inom kort lägga ut fler datum. Välkommen att besöka oss i början av 2023!

---------------------------------------------------------------------------------

Allt är inte riktigt på plats än, men du kommer att kunna besöka en av de fina välplanerade lägenheterna. Medarbetare från Ersta diakoni svarar på dina frågor. OBS - enbart bokade visningar.

 • Visningstiden är cirka 30 minuter.
 • Max 3 personer per familj/sällskap.
 • Antalet platser är begränsade, så först till kvarn-principen gäller.
 • På grund av högt tryck på visningarna kommer vi att behöva prioritera er som har, eller är i process att få, ett biståndsbeslut för särskilt boende.
 • Vi kommer att erbjuda fler visningar senare under vintern och våren, håll utkik här för uppdateringar.

Vänligen kontakta oss via e-post för bokning, uppge ditt namn, telefonnummer samt vilken dag och tid du önskar komma. Om möjligt, uppge flera möjliga tider. Du får en bekräftelse på att du fått en plats.

bild från en av ersta äldreboendes trädgårdE-post för bokning:
ednahemmet@erstadiakoni.se

Här kommer du snart att se datum och tider för visningarna

Mer om Erstas äldreboenden

Lär mer om oss och vad vi erbjuder på våra äldreboenden >>

Här finns vi

Vi driver flera äldreboenden i Stockholm och Uppsala >>

Det här är Ersta diakoni

Ersta äldreboende drivs av Ersta diakoni - med 170 års erfarenhet av vård och omsorg >>

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om du har frågor

Verksamhetschef
Jeanette Wahlberg
Telefon: 08-714 64 03

Adress: Hästhagsvägen 9A, 131 33 Nacka

Välkommen till Ednahemmet! ednahemmet@erstadiakoni.se