Kirurgi- och anestesikliniken

Kirurgi- och anestesikliniken på Ersta sjukhus är specialiserad på avancerad kirurgi inom mag- och tarmområdet. Vi utför också en stor mängd mindre ingrepp som exempelvis bråckoperationer och kirurgi för anala åkommor.

Kirurgi- och anestesikliniken på Ersta sjukhus är specialiserad på avancerad kirurgi inom mag- och tarmområdet.

Vi behandlar tjock- och ändtarmscancer, inflammatorisk tarmsjukdom, anala besvär, övervikt, bråck i bukväggen, ljumskbråck, gallstenssjukdomar och sjukdomar i matstrupen, som reflux och akalasi. Vi utför över 4000 operationer varje år. 

För att ta hand om våra patienter på bästa sätt arbetar vi med kompletta vårdkedjor. Hos oss finns kirurger, anestesiläkare, sjuksköterskor, undersköterskor, dietister, fysioterapeuter och kuratorer.

Kliniken bedriver också aktiv patientnära forskning i samarbete med bland annat Karolinska institutet och har ett stort antal publicerade vetenskapliga artiklar.

Så blir du patient hos oss

1

Du behöver en remiss

För att komma till oss behöver du en remiss. Prata med din behandlande läkare. När remissen kommit kallar vi dig till ett första besök på vår kirurgmottagning. Läs mer nedan om hur du söker vård hos oss.

Så söker du vård
2

Ditt besök hos oss

På kirurgmottagningen tar vi emot dig och förbereder dig inför operation och vi utför även vissa behandlingar hos oss. Vi är specialiserade på bedömning, utredning och efterkontroller av patienter med kirurgiska sjukdomar inom mag- och tarmområdet.

Kirurgmottagningen
3

Din operation

När du ska opereras hos oss tas du emot och skrivs du in. Efter operationen tas du hand om på vår uppvakningsavdelning och sedan på någon av våra vårdavdelningar. Läs om hur du på bästa sätt förbereder dig inför operationen.

Innan operation
4

Efter operationen

När du bedöms vara redo skrivs du ut och får åka hem. Du kommer att få med dig tydliga hemgångsråd och vid behov bokas du även in på besök för uppföljning. Har du frågor om din operation är du alltid välkommen att kontakta oss.

Det här händer när du opereras hos oss

1

Inskrivning

När du ska opereras på Ersta sjukhus tas du emot och skrivs in av en sjuksköterska vid någon av våra avdelningar. Där får du information om vad som kommer ske under dagen och vi börjar förbereda dig inför operationen.

Inskrivning
2

Operation

När du har skrivits in tar vi emot dig på operationsavdelningen och gör dig redo inför operation. När det är dags tas du in i operationssalen och får bedövning eller narkos innan operationen startar.

Operation
3

Uppvaknings-avdelning

Efter operationen blir du omhändertagen på vår uppvakningsavdelning. Hur länge du stannar här beror på vilken sorts operation du har genomgått och hur du mår.

Uppvakningsavdelning
4

Vårdavdelningar

När du är redo att lämna uppvakningsavdelningen kommer du till någon av våra vårdavdelningar. Vilken av avdelningarna du kommer till beror på vilken operation du genomgått och hur länge du ska stanna.

Vårdavdelningar

Mer om Ersta sjukhus

Coronaviruset – viktig information

Samlad information för dig som ska besöka Ersta sjukhus.

Lång historia och stark värdegrund

Ersta diakonis historia börjar 1851, året då vi byggde vårt allra första sjukhus för fattiga.

Ta hjälp av vår patientvägledare

Patientvägledaren kan svara på frågor om dina rättigheter i vården och förmedla kontakt med verksamheter som kan hjälpa dig.

Kontakta kirurgi- och anestesikliniken

För av- eller ombokning av mottagningstid samt förnya recept, använd gärna 1177 Vårdguiden (ändring av operationstid ska göras per telefon till operationsplaneringen).

Besöksadress
Ersta sjukhus
Fjällgatan 44, 1tr

Telefon växel
08-714 65 00