Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Välkommen till Juliahemmet!

I samarbete med Besqab bygger vi nu Juliahemmet - ett modernt och tryggt äldreboende där uteaktiviteter, djur och natur är en del av vardagen, året om.

Ersta diakoni kommer att öppna Juliahemmet, ett äldreboende i Ultuna trädgårdsstad i Uppsala i början av 2021. Juliahemmet riktar sig till äldre i behov av stöd dygnet runt. 

Boendet rymmer 69 fina och funktionella lägenheter, fördelat på fyra våningsplan. Det kommer att finnas olika sociala ytor, bland annat en stor samlingssal i bottenplan, terrasser/balkonger på varje plan och en vacker trädgård. I trädgården planeras ett stort växthus.

Juliahemmet ligger i anslutning till nya Ultuna trädgårdsstad och i närområdet finns förutom bostäder förskola och skola. Juliahemmet kommer ha adress Göte Turessons väg 17

Kort om att bo på Juliahemmet

Du får ta med ditt husdjur när du flyttar till oss.

• Alla som vill har möjlighet att vara ute varje dag.

Här har du en kontaktperson och tillsammans skapar ni en genomförandeplan som beskriver på vilket sätt du vill ha stöd och omsorg. 

Dina anhörigas delaktighet är en självklarhet. Vi jobbar även aktivt med anhörigstöd, läs mer om det här >>

I alla lägenheter finns höj- och sänkbara sängar, men i övrigt möblerar du din lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar.

Vi tar hänsyn till att näringsbehov, aptit och förmåga varierar från person till person. Genom att servera det du behöver, vill ha och vid de tidpunkter som du faktiskt är hungrig, minimeras risken för undernäring och den bästa måltiden skapas. Läs mer om vårt måltidskoncept här >> 

 Vi är måna om måltiderna och dukar alltid fint. Vi inleder helgen med fredagsmys, serverar extra festlig mat på lördagen - ibland med ett glas vin för den som så önskar - och så vi har söndagskaffe. 

Så här kommer Juliahemmet att se ut. Bild: Besqab

Ersta diakoni – med nära 170 års erfarenhet av vård och omsorg

Ersta diakoni grundades 1851 och bedriver idag sjukvård, äldreomsorg, socialt arbete, utbildning och forskning, professionellt och icke-vinstsyftande. Att vi är icke-vinstsyftande skiljer oss från många andra aktörer i branschen.Verksamheten vilar på kristen grund, men vi välkomnar självklart alla religioner och livsåskådningar. Alla verksamheter inom Ersta diakoni arbetar utifrån vår värdegrund Se människan. 

Vi kan äldreomsorg 

Ersta diakoni driver fem äldreboenden och ett profilområde för Parkinsons sjukdom i Stockholmsområdet. Här kan du läsa mer om våra övriga äldreboenden >>

Så får du plats på Juliahemmet

Juliahemmet är ett särskilt boende som vänder sig till personer med vårdbehov dygnet runt och med ett så kallat biståndsbeslut från kommunen. Om du inte redan har ett sådant beslut måste du först kontakta din kommun. Därefter kan du välja Juliahemmet som det boende du önskar.

Kontakta Seniorguide Uppsala för information om biståndsbeslut med mera.
Telefon: 018-727 65 00, måndag–fredag klockan 9.00–12.00, 13.00–16.00
E-post: seniorguide@uppsala.se

Du som bor i annan kommun

Enligt Socialtjänstlagen har du rätt att flytta till vilken kommun du vill. Du kan vända dig till biståndshandläggare i Uppsala kommun för att lämna in en ansökan. Du kan också ansöka om särskilt boende i din nuvarande hemkommun som i vissa fall kan betala en plats på Juliahemmet. 

För mer info om Juliahemmet

Under hösten 2020 kommer det finnas möjlighet att besöka en visningslägenhet på Juliahemmet. När det blir aktuellt kommer du att hitta information här.
Vill du veta mer om Juliahemmet, kontakta oss på juliahemmet@erstadiakoni.se 
Observera att du inte kan ställa dig på kö till en plats på Juliahemmet via oss. För att få en plats på ett äldreboende krävs ett biståndsbeslut från kommunen - se ovan.

Vill du jobba på Juliahemmet?

Att vara med i teamet som startar ett helt nytt äldreboende är spännande – vad roligt om du vill vara med på den resan! Nu söker vi undersköterskor, sjuksköterskor och rehabpersonal med erfarenhet av äldreomsorg. Om det passar in på dig, gå in på Lediga jobb och leta upp annonsen ”Vi söker personal till nystartade Ersta Juliahemmet, Uppsala” i listan över lediga tjänster.

Genom att ansöka anmäler du ditt intresse för att jobba på Juliahemmet. Vi startar urvalsprocessen i oktober/november 2020 och kontaktar dig därefter så snart vi kan.
Välkommen med din intresseanmälan!

Läs gärna mer om hur det är att jobba inom Ersta diakonis äldreomsorg här >> 

Skriv ut