Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Sveriges första hospice för barn och unga

Lilla Erstagården öppnade i slutet av 2010 och är Nordens första barn- och ungdomshospice. Vi har fem vårdplatser och erbjuder vård hela dygnet. Alla våra rum är enkelrum med plats för hela familjen.

I natursköna Hästhagen intill Nackareservatet har vi enkelrum med plats för hela familjen.

Vårt uppdrag består i första hand av att ge vård till barn som befinner sig i livets slutskede. Lilla Erstagården tar även, i mån av plats, emot barn med svåra och kroniska sjukdomar, för återhämtning och optimering av livskvaliteten.

Du och ditt barn kan komma till Lilla Erstagården efter remiss från behandlande läkare, eller genom att kontakta oss direkt. Vården på Lilla Erstagården sker alltid i samråd med ditt barns nuvarande läkare och vårdenhet. Barn och ungdomar upp till 18 år (i vissa fall 25 år), från Stockholms län och övriga delar av Sverige, kan remitteras till oss.

Barnspecialister och skapande verkstad

Personalen på Lilla Erstagården är specialistutbildad, trygg och erfaren. Hos oss arbetar barnläkare, barnsjuksköterskor, barnsköterskor, kurator, diakon och sjukgymnast. 

I vår miljö känner barn sig mer hemma, lek och skapande är något som uppmuntras, lek är en rättighet för ett barn som vårdas på sjukhus. Vi har tillgång till skapande pedagog och musikterapeut i vår skapande verkstad och får dessutom besök av kock och clowner. Allt det här tack vare generösa donationer. 

| Fler

Kontakt

Lilla Erstagården

Postadress
Box 4619 
116 91 Stockholm

Besöksadress
Lilla Erstagården
Hästhagsvägen 9
131 33 NACKA

Sköterskeexpedition hela dygnet
08-714 68 30
08-714 68 32 

Fax: +46 101579847  

Vårdchef:
Beat Axå, 08-714 66 93
@Beat Axå

Hitta hit, karta öppnas i nytt fönster >>>