Ersta hemtjänst

Ersta hemtjänst Sundsvall - Nord

Vi på Ersta hemtjänst vill gärna hjälpa dig i din vardag. Genom hemtjänsten får du det stöd och den omsorg du behöver för att kunna fortsätta att bo kvar hemma.

Du som bor i Sundsvalls tätort kan välja Ersta hemtjänst. Vi har två verksamheter här - Sundsvall Syd och Sundsvall Nord Ersta hemtjänst Sundsvall Nord erbjuder hemtjänst till kunder som bor i Bosvedjan, Bydalen, Finsta, Haga, Korsta, Ljustadalen, Petersvik och Skönsberg. För övriga delar av Sundsvall hänvisar vi till Ersta hemtjänst Sundsvall Syd.

Så arbetar vi

Personal från hemtjänsten med visir hjälper äldre kvinnaUpplevelsen av kontinuitet, närhet och trygghet är viktig och vi försöker i möjligaste mån begränsa antalet personer som deltar i din omvårdnad.

När du väljer Ersta hemtjänst Sundsvall Nord får du en kontaktperson som ansvarar för det mesta som rör dig. Din kontaktperson finns till hands för att se till att ditt hem och din vardag blir som du vill ha den. Tillsammans skapar vi en genomförandeplan som ligger till grund för hur och när hjälpen ska utföras.

Vi erbjuder

  • Kundaktiviteter i Gemenskapsstugan. Ersta hemtjänst Sundsvall arbetar aktivt med att skapa gemenskap. Därför har vi öppnat Gemenskapsstugan i våra lokaler dit våra kunder är välkomna på olika aktiviteter två gånger i veckan. Det kan vara allt från allsång med kaffe och hembakat fikabröd till bio med popcorn, bingo och mycket annat. Våra aktiviteter är välbesökta och uppskattade. Många får nya bekantskaper. Läs mer om kommande aktiviteter här >>
  • Egen natt- och larmpatrull. Det innebär att du kan känna dig trygg med att det är våra medarbetare som besvarar dina larm dygnet runt samt besöker dig som har nattinsatser.
  • Stöd till dina anhöriga. Ersta erbjuder enskilda samtal, anhöriggrupper samt information, utbildning, aktiviteter och rekreationsvistelser.
    Läs mer om Erstas anhörigstöd >>

För att kunna få hemtjänst behöver du ett biståndsbeslut från din kommun. Du kan läsa mer om hur det går till att få hemtjänst här

Du som bor i Sundsvall kan få mer information kring hemtjänst via biståndshandläggarna på telefonnummer 060-19 25 50.

Välkommen som kund hos oss!

 

Vanliga frågor

Vad kan man få för hjälp av hemtjänsten?

Vi kan hjälpa till med exempelvis städning, inköp av mat, tvätt, dusch och promenader.

Läs hela svaret

Hur hanterar ni era kunders nycklar?

Vi förvarar våra kunders nycklar på ett säkert sätt i speciella säkerhetsskåp.

Läs hela svaret

Kan jag få hjälp med matlagning av er?

Vi hjälper till med tillagning av enklare maträtter om det finns i ditt biståndsbeslut – kontakta din biståndshandläggare ...

Läs hela svaret

Ersta vilar på kristen grund, måste jag vara kristen för att få hemtjänst genom er?

Nej, vi finns för alla, helt oberoende av religiös tro och livsåskådning. Vi erbjuder dock exempelvis samtal med präst eller diakon för de kunder som önskar.

Läs hela svaret

Mer om oss

Vi stöttar även dig som anhörig

När någon i ens närhet dabbas av sjukdom förändras livet också för den som är anhörig. Därför erbjuder vi på Ersta stöd till anhöriga.

Idéburna med lång historia - det här är Ersta diakoni

Ersta diakoni är en idéburen vård- och omsorgsaktör där allt överskott återinvesteras i våra verksamheter. Läs mer om oss och vår värdegrund här.

Coronapandemin - viktig information om vår äldreomsorg

Här kan du ta del av information kring hur Ersta äldreomsorg hanterar coronapandemin.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om du har frågor.

Gruppchef
Jennie Bergsten
Telefon: 08-714 60 81

Gruppchef
Marielle Lindfors
Telefon: 08-714 63 67

Samordnare
Hanna Jonsson
Telefon:
08-714 60 48

Verksamhetschef
Linda Andersson
Telefon: 08-714 60 46
Skicka e-post

Telefon kl 07.00-22.00: 072-566 37 28
Telefon kl 21.45-07.15: 072-547 42 36

Adress: Medborgargatan 53,
856 30 Sundsvall

Välkommen till Ersta hemtjänst Sundsvall Nord sundsvallhemtjanst@erstadiakoni.se