Två glada hemtjänstmedarbetare med cykelhjälmar håller varsin cykel

Ersta hemtjänst

Ersta hemtjänst Sundsvall - Nord

Vi på Ersta hemtjänst vill gärna hjälpa dig i din vardag. Genom hemtjänsten får du det stöd och den omsorg du behöver för att kunna fortsätta att bo kvar hemma. Vi bjuder även varje vecka in våra kunder till roliga och kostnadsfria aktiviteter.

Du som bor i Sundsvalls tätort kan välja Ersta hemtjänst. Vi har två verksamheter här - Sundsvall Syd och Sundsvall Nord. Ersta hemtjänst Sundsvall Nord erbjuder hemtjänst till kunder som bor i Bosvedjan, Bydalen, Finsta, Haga, Korsta, Ljustadalen, Petersvik och Skönsberg. För övriga delar av Sundsvall hänvisar vi till Ersta hemtjänst Sundsvall Syd.

Så arbetar vi

Personal från hemtjänsten med visir hjälper äldre kvinnaUpplevelsen av kontinuitet, närhet och trygghet är viktig och vi försöker i möjligaste mån begränsa antalet personer som deltar i din omvårdnad.

När du väljer Ersta hemtjänst Sundsvall Nord får du en kontaktperson som ansvarar för det mesta som rör dig. Din kontaktperson finns till hands för att se till att ditt hem och din vardag blir som du vill ha den. Tillsammans skapar vi en genomförandeplan som ligger till grund för hur och när hjälpen ska utföras.

Vi erbjuder

  • Kundaktiviteter i Gemenskapsstugan. Ersta hemtjänst Sundsvall arbetar aktivt med att skapa gemenskap. Därför har vi öppnat Gemenskapsstugan i våra lokaler dit våra kunder är välkomna på olika aktiviteter två gånger i veckan. Det kan vara allt från allsång med kaffe och hembakat fikabröd till bio med popcorn, bingo och mycket annat. Våra aktiviteter är välbesökta och uppskattade. Många får nya bekantskaper. Läs mer om kommande aktiviteter här >>
  • Egen natt- och larmpatrull. Det innebär att du kan känna dig trygg med att det är våra medarbetare som besvarar dina larm dygnet runt samt besöker dig som har nattinsatser.
  • Stöd till dina anhöriga. Ersta erbjuder enskilda samtal, anhöriggrupper samt information, utbildning, aktiviteter och rekreationsvistelser.
    Läs mer om Erstas anhörigstöd >>

För att kunna få hemtjänst behöver du ett biståndsbeslut från din kommun. Du som bor i Sundsvall kan få mer information kring hemtjänst via biståndshandläggarna på telefonnummer 060-19 25 50. Du hittar all information om hur du blir kund hos oss via rubriken "Så här väljer du oss" här nedanför.

Välkommen som kund hos oss!

Så här väljer du oss

Vill du få din omsorg via Ersta hemtjänst? För att kunna få hemtjänst behöver du först ett biståndsbeslut från din kommun. Därefter kan du välja oss som utförare. Här hittar du all information du behöver.

Så går det till att få hemtjänst

man från ersta hemtjänst räcker över en matkasse till en kvinnlig hemtjänstkund

Vanliga frågor

Din avgift för hemtjänst är baserad på din ekonomiska situation och är oberoende av vilken hemtjänst du väljer. Din biståndshandläggare kan ge dig mer information kring avgifter. Läs mer under rubriken "Vad kostar det att ha hemtjänst?" här >>

Vi kan hjälpa till med exempelvis städning, inköp av mat, tvätt, dusch och promenader. Vad just du har rätt till för typ av hjälp bestäms genom ditt biståndsbeslut från kommunen.

Vi hjälper till med tillagning av enklare maträtter om det finns i ditt biståndsbeslut – kontakta din biståndshandläggare för mer information.

Nej, vi finns för alla, helt oberoende av religiös tro och livsåskådning. Vi erbjuder dock exempelvis samtal med präst eller diakon för de kunder som önskar. Den som vill kan även delta i Ersta kyrkas många aktiviteter.

Vanliga frågor

Mer om oss

Äldre man klappar ömt på kvinnas kind

Vi stöttar även dig som anhörig

När någon i ens närhet dabbas av sjukdom förändras livet också för den som är anhörig. Därför erbjuder vi på Ersta stöd till anhöriga.

Historisk bild på sjuksyster som vårdar patient

Idéburna med lång historia - det här är Ersta diakoni

Ersta diakoni är en idéburen vård- och omsorgsaktör där allt överskott återinvesteras i våra verksamheter. Läs mer om oss och vår värdegrund här.

man från hemtjänsten på väg ut med cykel

Undrar du något om Ersta hemtjänst?

Här hittar du svar på en rad vanliga frågor om att få och ha hemtjänst. >>

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om du har frågor.

Gruppchef
Jennie Bergsten
Telefon:
08-714 60 81
jennie.bergsten@erstadiakoni.se

Gruppchef
Hanna Jonsson 
Telefon:
08-714 60 48
hanna.jonsson@erstadiakoni.se

Gruppchef
Mari Nilsson (efterträder Marielle)
Telefon:
073-590 44 58
mari.nilsson@erstadiakoni.se

Verksamhetschef
Anna-Lill Nyholm
Telefon: 08-714 65 14, 073-699 15 64
anna-lill.nyholm@erstadiakoni.se

Telefon kl 07.00-22.00: 072-566 37 28
Telefon kl 21.45-07.15: 072-547 42 36

Adress:

Ersta Hemtjänst
Medborgargatan 53
856 30 Sundsvall

Välkommen till Ersta hemtjänst Sundsvall Nord sundsvallhemtjanst@erstadiakoni.se