Ersta hemtjänst

Ersta hemtjänsts kundträffar populär mötesplats

För att bidra till en ökad gemenskap erbjuder flera av Erstas hemtjänster träffar för sina kunder. Många nya bekantskaper har stiftats bland bingospel, nostalgifilmvisningar och surströmmingsluncher.

kollage på hand som håller kaffekopp och en bingoplanHemtjänsten förväntas leverera omsorg i sina kunders hem, men att hemtjänsten bjuder ”hem” kunderna till sig är inte lika förväntat. Men det är vad flera av Erstas hemtjänster regelbundet gör, vissa så ofta som två gånger i veckan. Kundträffarna, som är en kostnadsfri bonus för kunderna, har blivit mycket uppskattade som en mötesplats där man gör trevliga saker ihop i kombination med fika och ibland en lunch.

Allt startade med en surströmmingsskiva

I Ersta hemtjänst i Sundsvall började de för några år sedan med en uppskattad surströmmingsskiva. Sedan dess har kundaktiviteterna breddats, lockat fler deltagare och erbjuds nu i Sundsvall båda verksamheter. Ersta hemtjänst Stockholm Väst har också startat regelbundna kundträffar, och tillåter årstiden ses de utomhus i någon närliggande park. I Gävle ses man varannan vecka och träffarna är alltid välbesökta. En del personer går på allt, andra väljer att komma då och då.

Det känns så bra att kunna bjuda in till att göra roliga saker tillsammans

Träffarna i Ersta hemtjänst i Gävle är ett samarbete mellan medarbetarna i verksamheten, men det mesta av innehållet planeras av två aktivitetsansvariga medarbetare. Målet är att hitta en variation av aktiviteter så att alla kan hitta något de lockas av.
- Under hösten har vi bland annat haft surströmmingslunch och modevisning. Det som lockade extra många var när polisen kom och berättade om brott mot äldre och hur man förebygger att drabbas, berättar Anna-Lill Nyholm, verksamhetschef i Ersta hemtjänst Gävle.

kollage inbjudan till aktiviteter samt från ett musikquizMånga medarbetare delaktiga

Även om aktivitetsansvariga och ledningen står för mycket av planering och genomförande under aktiviteterna är även fler medarbetare involverade på olika sätt, exempelvis som idésprutor inför planeringen eller som ledsagare till och från lokalen.

Alla, både medarbetare och kunder verkar överens om att kundaktiviteterna är en succé.
-Det är otroligt uppskattat, vilket är roligt eftersom vi startade detta för att vi ville förgylla vardagen för våra kunder. Det känns så bra att kunna bjuda in till att göra roliga saker tillsammans, säger Anna-Lill Nyholm.

Idéburna med lång historia - det här är Ersta diakoni

Läs mer om oss och vår värdegrund här. >>

Här finns Ersta hemtjänst

Vi erbjuder hemtjänst i Stockholmsområdet, Gävle och i Sundsvall. >>

Vill du jobba hos oss?

Välj ett viktigt jobb! Här hittar du alla lediga tjänster inom äldreomsorgen >>