Två hemtjänstmedarbetare hos Ersta hemtjänst håller varsin cykel

Ersta hemtjänst

Ersta hemtjänst Sundsvall Syd

Vi på Ersta hemtjänst vill gärna hjälpa dig i din vardag. Genom hemtjänsten får du det stöd och den omsorg du behöver för att kunna fortsätta att bo kvar hemma. Vi bjuder även varje vecka in våra kunder till roliga och kostnadsfria aktiviteter.

Våra medarbetare har erfarenhet av äldreomsorg och är utbildade för att kunna ge dig, utifrån ditt biståndsbeslut från kommunen, den hjälp du behöver.

Du som bor i Sundsvalls tätort kan välja Ersta hemtjänst. Vi har två verksamheter här - Ersta hemtjänst Sundsvall Syd och Ersta hemtjänst Sundsvall Nord.

Ersta hemtjänst Sundsvall Syd erbjuder hemtjänst till dig som bor i Centrum, Sidsjön, Skönsmon, Sallyhill, Nacksta, Granlo, Granloholm och Bergsåker.

För övriga delar av Sundsvall hänvisar vi till Ersta hemtjänst Sundsvall Nord.

Så arbetar vi

en man klappar på en brun lurvig hundUpplevelsen av kontinuitet, närhet och trygghet är viktig och vi försöker i möjligaste mån begränsa antalet personer som deltar i din omvårdnad.

När du väljer Ersta hemtjänst får du en kontaktperson som ansvarar för det mesta som rör dig. Din kontaktperson finns till hands för att se till att ditt hem och din vardag blir som du vill ha den. Tillsammans skapar vi en genomförandeplan som ligger till grund för hur och när hjälpen ska utföras.

Vi erbjuder

  • Egen natt- och larmpatrull. Det innebär att du kan känna dig trygg med att det är våra medarbetare som besvarar dina larm dygnet runt samt besöker dig som har nattinsatser.
  • Kundaktiviteter flera gånger per vecka. Ersta hemtjänst Sundsvall arbetar aktivt med att skapa gemenskap. Därför har vi öppnat Gemenskapsstugan i våra lokaler dit våra kunder är välkomna på olika aktiviteter två gånger i veckan. Det kan vara allt från allsång med kaffe och hembakat fikabröd till bio med popcorn, bingo och mycket annat. Våra aktiviteter är välbesökta och uppskattade. Många får nya bekantskaper. Läs mer om kommande aktiviteter här >>
  • Stöd för dina anhöriga. Ersta erbjuder enskilda samtal, anhöriggrupper samt information, utbildning, aktiviteter och rekreationsvistelser.
    Läs mer om Erstas anhörigstöd >>

För att kunna få hemtjänst behöver du ett biståndsbeslut från din kommun. Du som bor i Sundsvall kan få mer information kring hemtjänst via biståndshandläggarna på telefonnummer 060-19 25 50. Du hittar all information om hur du blir kund hos oss via rubriken "Så här väljer du oss" här nedanför.

Välkommen som kund hos oss!

Så väljer du Ersta hemtjänst

Vill du få din omsorg via Ersta hemtjänst men vet inte hur det går till? Här har vi samlat den information du behöver för att kunna få hemtjänst >>

Så går det till att få hemtjänst

man från ersta hemtjänst räcker över en matkasse till en kvinnlig hemtjänstkund

Vanliga frågor

Vi hjälper till med tillagning av enklare maträtter om det finns i ditt biståndsbeslut – kontakta din biståndshandläggare för mer information.

Din avgift för hemtjänst är baserad på din ekonomiska situation och är oberoende av vilken hemtjänst du väljer. Din biståndshandläggare kan ge dig mer information kring avgifter. Du kan även läsa mer här >>

Vi försöker hålla våra arbetsteam små så som möjligt så att endast ett fåtal olika personer kommer hem till dig. Du har däremot alltid en kontaktperson som har hand lite extra om dig och som du vänder dig till med frågor och synpunkter.

Nej, vi finns för alla, helt oberoende av religiös tro och livsåskådning. Vi erbjuder dock exempelvis samtal med präst eller diakon för de kunder som önskar. Den som vill kan även delta i Ersta kyrkas många aktiviteter.

Vanliga frågor

Mer om oss

Äldre man klappar ömt på kvinnas kind

Vi stöttar även dig som anhörig

När någon i ens närhet dabbas av sjukdom förändras livet också för den som är anhörig. Därför erbjuder vi på Ersta stöd till anhöriga.

Historisk bild på sjuksyster som vårdar patient

Idéburna med lång historia - det här är Ersta diakoni

Ersta diakoni är en idéburen vård- och omsorgsaktör där allt överskott återinvesteras i våra verksamheter. Läs mer om oss och vår värdegrund här.

man från hemtjänsten på väg ut med cykel

Undrar du något om Ersta hemtjänst?

Här hittar du svar på en rad vanliga frågor om att få och ha hemtjänst. >>

Kontakta Ersta hemtjänst Sundsvall Syd

Vi erbjuder hemtjänst i områdena Centrum, Sidsjön, Skönsmon, Sallyhill, Nacksta, Granlo, Granloholm och Bergsåker.

För övriga delar av Sundsvall hänvisar vi till Ersta hemtjänst Sundsvall Nord.

GRUPPCHEF/OMRÅDE:

Granloholm/Bergsåker/Granlo
Linda Andersson 
Telefon: 08-714 68 68  Mobil: 072-740 89 99 
linda.andersson@erstadiakoni.se

Stan/Skönsmon/Nacksta/Sidsjön/Sallyhill
Güler Sanli
Telefon: 08-714 68 68  Mobil: 076-529 46 49  
Guler.sanli@erstadiakoni.se

Kontorsnummer: 08-714 68 68  

Verksamhetschef
Anna-Lill Nyholm
Telefon: 08-714 65 14   Mobil: 073-699 15 64  
Anna-lill.nyholm@erstadiakoni.se

Adress: 

Ersta Hemtjänst Sundsvall Syd
Bultgatan 16
853 50 Sundsvall

Email: sundsvallhemtjanst@erstadiakoni.se

 

 

 

 

 

Välkommen till Ersta hemtjänst Sundsvall Syd!