Medicinkliniken

Vi tar emot patienter med sjukdomar i mag-tarmkanalen, levern, hjärtat och de endokrina organen, inklusive diabetes.

På Ersta sjukhus medicinklinik har vi öppenvårdsmottagningar för gastroenterologi och hepatologi (mag-tarmsjukvård och leversjukvård), endoskopi, diabetes, endokrinologi samt kardiologi (hjärtsjukvård). Inom mag- tarmsjukvård har vi även möjlighet att ta hand om dig i slutenvård när så behövs. Vi erbjuder snabb utredning och behandling, såväl som omtanke och personligt bemötande.

På medicinkliniken arbetar vi inom ett flertal olika specialiteter men har särskilt stort fokus på patienter med inflammatoriska tarmsjukdomar (IBD), hjärtbesvär och typ 1 diabetes.

Vi som arbetar här är specialistläkare, specialistsjuksköterskor, dietister, psykologer med flera. Vi har även läkare under utbildning då vi vill bidra till att säkra regionens framtida kompetens.

Hos oss blir dina besvär utredda snabbt eftersom vi har tillgång till egen endoskopienhet, röntgenenhet och eget laboratorium. Med vår breda kompetens kan du som har ett kroniskt tillstånd få ett komplett omhändertagande här hos oss.

Dietist

Dietist för patienter på gastro-, diabetes- och hjärtmottagningarna finns på diabetesmottagningen. Du når dietisten via Min Vård, 1177.se eller tel: 08-714 62 10.

Avdelningarna vid medicinkliniken

Så blir du patient hos oss

1

Behöver jag remiss?

För att komma till oss krävs en remiss som du får från din vårdcentral, husläkare eller motsvarande. Remissen underlättar både för dig som patient och för oss som arbetar här, så att vi kan förbereda oss och ditt besök bli så bra som möjligt.

Så söker du vård
2

Inbokat besök

Inför besöket skickar vi ut en brevkallelse med information om eventuella förberedelser. Du får också en sms-påminnelse två dagar innan besöket om vi har tillgång till ditt mobilnummer.

3

Efter ditt besök

När du är färdigbehandlad skickas svar till den läkare som har skickat remissen. Om du har ett kroniskt tillstånd får du i många fall fortsätta din vård hos oss.

Mer om Ersta sjukhus

Besökare i receptionen pratar med personal över disken

Så blir du patient på Ersta sjukhus

För att bli patient hos oss krävs i de flesta fall en remiss. Läs här om hur du går tillväga >>

handskbeklädda händer med provrör

Ska du ta prov eller göra en provtagning?

I anslutning till Ersta sjukhus finns Karolinska Universitetslaboratoriet. Mer information >>

Sjukvårdspersonal skriver på dator

Ta hjälp av vår patientvägledare

Patientvägledaren kan svara på frågor om dina rättigheter i vården och förmedla kontakt med verksamheter som kan hjälpa dig.

Kontakta medicinkliniken

Kontakta oss i första hand via 1177.se, som är öppet dygnet runt. Vid akuta behov, kontakta din vårdcentral eller sök vård via 1177.se.

Telefon
08-714 65 00 (växel)

Öppettider
Måndag - fredag kl 08.00-16.30

Besöksadress
Ersta sjukhus
Folkungagatan 125

Kontakt dietist
Min vård (diabetes)
1177 (diabetes)
TeleQ 08-714 62 10

Använd endast ett av ovan alternativ i samma ärende.

Verksamhetschef
Adam Carstens
E-post: adam.carstens@erstadiakoni.se