Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Välkommen till Sarahemmet!

Vårt trivsamma äldreboende Sarahemmet ligger på Storkällans väg 2 i Älta. Boendet, som färdigställdes 2018, har moderna tekniska lösningar, en fantastisk innergård och naturen alldeles in på knuten.

Vi har 54 lägenheter för dig med vårdbehov dygnet runt. Vi har avdelningar för både dig med demenssjukdom och dig med somatiskt sjukdom.

Så arbetar vi

Alla verksamheter inom Ersta diakoni arbetar utifrån vår värdegrund Se människan. På Sarahemmet vill vi skapa en innehållsrik vardag, med meningsfullhet och gemenskap. Här får du en kontaktperson och tillsammans skapar ni en genomförandeplan som beskriver på vilket sätt du vill ha stöd och omsorg. Dina anhörigas delaktighet är en självklarhet. 

Vi vill att ditt liv hos oss ska vara så likt ditt tidigare liv som möjligt. Det innebär bland annat att ditt husdjur är välkommet att följa med när du flyttar till oss.

Miljön på och runt Sarahemmet

Våra lägenheter har ett eget badrum och en enklare kokvrå. I alla lägenheter finns höj- och sänkbara sängar, men i övrigt möblerar du din lägenhet med egna möbler och personliga ägodelar. 

För dig som vill umgås finns flera gemensamma utrymmen. Vi har ett stort gemensamt samlingsrum där vi kan samlas för spel, konserter och andra sociala aktiviteter.

Sarahemmet har en stor, solig innergård med fina planteringar. I trädgården finns promenadstråk med bänkar att ta igen sig på. 

Boendet ligger i anslutning till naturreservat och friluftsområde.

Trygghet och stöd

Det är viktigt att både de som bor hos oss och deras närstående upplever trygghet. Ett sätt att bidra till det är vår egen sjuksköterskepatrull som finns tillgänglig kvälls- och nattetid. Patrullen ansvarar för planerade och akuta hälso- och sjukvårdsinsatser på plats och finns även tillgänglig för att vid behov kunna ge våra medarbetare rådgivning via telefon. 

Vi har även ett läkarteam kopplat till oss.

Mat och måltider

Vi är måna om måltiderna. Vårt unika måltidskoncept, som vi utvecklat tillsammans med vår matleverantör Fazer, tar hänsyn till att näringsbehov, aptit och förmåga varierar från person till person. Genom att servera det du behöver, vill ha och vid de tidpunkter du faktiskt är hungrig, minimeras risken för undernäring och den bästa måltiden skapas.
Läs mer här om konceptet som grundar sig på forskning och nya riktlinjer från Livsmedelsverket.

Hur du får plats på Sarahemmet

Sarahemmet är ett särskilt boende som vänder sig till personer med vårdbehov dygnet runt och med ett så kallat biståndsbeslut från kommunen. Om du inte redan har ett sådant beslut måste du därför kontakta din kommun. Därefter kan du välja Sarahemmet som det boende du önskar.

Du som bor i Nacka kommun

Kontakta biståndshandläggare på Äldreenheten för att göra en ansökan om särskilt boende. Telefon: 08-718 80 00

Du som bor i Stockholms stad

Kontakta Äldre direkt Telefon: 08-80 65 65 E-post: aldredirekt.service@stockholm.se

Du som bor i en annan kommun

Enligt Socialtjänstlagen har du rätt att flytta till vilken kommun du vill. Du kan vända dig till biståndshandläggare i Nacka kommun för att lämna in en ansökan. Du kan också ansöka om särskilt boende i din nuvarande hemkommun som i vissa fall kan betala en plats på Sarahemmet.

Vill du besöka oss för en visning? 

Välkommen att kontakta verksamhetschef Johanna Karlsson på telefon: 08-714 64 00.

För mer information se även:

seniorval.se

nacka.se

stockholm.se

Skriv ut