Operationsklädda medarbetare står på rad

Kirurgi och anestesi

Kirurgmottagningen

Kirurgmottagningen är specialiserad på bedömning, utredning och efterkontroller av patienter med kirurgiska sjukdomar inom mag- och tarmområdet. Mottagningen ligger på plan 2 och 5. Anmäl dig i kassan i huvudentrén.

De flesta av våra patienter kommer med remiss från andra vårdgivare inom Stockholms län, men vi tar även emot dig som bor i andra regioner eller är försäkringspatient.

På kirurgmottagningen tar vi emot dig och förbereder dig inför operation och vi utför även vissa behandlingar hos oss på mottagningen. Vi har en inskrivningsmottagning (IMO) för patienter som genomgår obesitaskirurgi samt kolorektalcancerkirurgi och det finns både narkosmottagning och operationsplanering. Vi arbetar i team med specialistläkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, dietister, kuratorer och stomiterapeuter.

Hälsodeklaration

Innan ditt första besök på Ersta sjukhus kirurgmottagningen ska du ha fyllt i en hälsodeklaration antingen via 1177 alternativt i pappersformat i kirurgmottagningens väntrum.

Hos oss kan du vara trygg i att du får den absolut bästa vården. Varje år utförs över 4000 operationer inom mag- och tarmområdet på Ersta sjukhus och hamnar år efter år i topp i nationella jämförelser. 

Så blir du patient hos oss

1

Du behöver en remiss

För att komma till oss behöver du en remiss. Prata med din behandlande läkare. När remissen kommit kallar vi dig till ett första besök på vår kirurgmottagning. Läs mer nedan om hur du söker vård hos oss.

Så söker du vård
2

Ditt besök hos oss

På kirurgmottagningen är vi specialiserade på bedömning, utredning och efterkontroller av patienter med kirurgiska sjukdomar inom mag- och tarmområdet. Vi tar emot dig när du ska opereras hos oss och vi utför även vissa behandlingar.

Kirurgmottagningen
3

Inför operation

Du kan själv påverka resultatet av din operation och minska risken för komplikationer. Med goda levnadsvanor och rutiner ger du dig själv bästa förutsättningar för ett bra resultat av din operation. Här kan du läsa mer om vad som är viktigt inför din operation.

Inför operation
4

Din operation

När du ska opereras hos Ersta sjukhus skrivs du in och tas om hand av operationsavdelningen. Vi förbereder dig inför din operation tills det är dags att tas in på operationssalen. Här kan du läsa mer om vad som sker i samband med din operation.

Din operation

Kontakta kirurgmottagningen

För av- eller ombokning av mottagningstid samt förnya recept använd gärna appen Alltid öppet.

Besöksadress
Ersta sjukhus
Kirurgmottagningen 
Folkungagatan 125, plan 2 och 5

Var uppmärksam på vilket våningsplan som står i din kallelse. 

 

Telefon kirurgmottagningen
08-714 61 88

Telefontid
Mån-tor: 8.00-14.30
Fre: 8.00-11.30

Telefon dietist
08-714 61 88
Välj dietistmottagningen när du hör de olika knappvalen

Telefontid
Mån-fre: 8.00-10.00