Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Moderna boenden med stark hemkänsla

Hannahemmet

Våra moderna boenden präglas av hemkänsla, trygghet och en meningsfull vardag. Som boende hos oss är alla dina behov lika viktiga och vi strävar efter att du ska kunna fortsätta leva som du levt och fortsätta vara den du är.

Till våra boenden välkomnar vi dig med somatisk sjukdom eller dig med demenssjukdom. Vi kan även erbjuda omsorg om du är i behov av geropsykiatrisk vård, det vill säga psykiatri för äldre. 

Vi har fem äldreboenden

  • Anrika Mariahemmet i Enskededalen är ett äldreboende där vi låter naturen och årstiderna fungera som en lugn inramning och en bas för våra aktiviteter.
  • Linnégården är ett äldreboende som är centralt beläget i hjärtat av Östermalm med ett stort stimulerande utbud av aktiviteter och en härlig innergård.
  • Hannahemmet/Hannakoti är ett finskt-svenskt äldreboende i Råcksta med språk, inredning, aktiviteter, mat och traditioner inspirerade av Finland. 
  • Sarahemmet är ett äldreboende som ligger i anslutning till naturreservat och friluftsområde i Älta och har en trivsam utemiljö med vacker trädgård.
  • Lydiahemmet i Farsta strand är ett äldreboende där genuin hemkänsla möter dagens teknik och det rustikt nordiska.

Profilboende för dig med Parkinsons sjukdom

  • Ersta Näsbyparks Parkinsonboende är Sveriges första och enda boende för personer som drabbats av Parkinsons sjukdom. I våra anpassade lokaler och 36 lägenheter får du hjälp och omsorg av våra medarbetare som har specialistkunskap inom sjukdomen.

Vår målsättning är att skapa en boendemiljö och en äldreomsorg där du ska känna dig delaktig och ha inflytande på ett sätt som passar just dig. Det kan till exempel vara att delta i boenderåd där du och dina anhöriga har möjlighet att påverka verksamheten när det gäller husfrågor, mat och måltider och programverksamhet. Vi är måna om att skapa mötesplatser för att du ska kunna dela vardagen med andra. Du kan bland annat delta i spa-aktiviteter, promenadgrupper, högläsning, konserter, gympa med sjukgymnast och mycket mer. 

Mer information om respektive boende hittar du till vänster.  

| Fler

Kontakt

Ersta äldreomsorg
Box 4619
116 91 Stockholm

Telefon 08-714 61 00
@ äldreomsorg